Rămâi conectat

Știri

Secția de cardiologie a Spitalului din Alba Iulia, modernizată complet cu o investiție de aproape 5,7 milioane de lei

Publicat

în

Secția de cardiologie a Spitalului din Alba Iulia, modernizată complet cu o investiție de aproape 5,7 milioane de lei!

Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, deservită de 10 medici cardiologi, a fost complet renovată și modernizată, astfel încât să poată oferi cele mai bune servicii medicale pacienților.

Secția oferă condiții medicale mult mai bune datorită unei investiții în valoare totală de 5.695.009 lei, care a acoperit atât lucrările de reparații capitale (2.497.744 de lei), cât și achiziția de echipamente medicale și alte dotări necesare (2.850.185 lei – mijloace fixe și 347.080 lei – obiecte de inventar). Această investiție a fost finanțată de către Consiliul Județean Alba, instituție în subordinea căreia se află spitalul. Recepția tehnică a lucrărilor s-a realizat recent, iar o conferință de presă, în acest context, a fost organizată joi, 21 septembire 2023.

Secția dispune de 39 de paturi dintre care 9 pe USTAC (unitate de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici). În total sunt 7 saloane cu câte 4 paturi și un salon cu 2 paturi, fiecare având grup sanitar propriu. Acestea sunt dotate cu frigider, noptiere cu măsuțe, televizoare, aer condiționat, cărucioare de tratament, injectomate și tensiometre. De asemenea, există și un salon USTACC cu 9 paturi de terapie intensivă, dotat cu saltele antiescară și cântar. Aici, pacienții beneficiază de suport modular cu 2 sertare la fiecare pat, sistem de monitorizare pacienți USTACC, lift pentru pacienți, injectomate, defibrilator și troliu de urgență.
Printre spațiile disponibile în secție se numără un cabinet de explorări funcționale, echipat cu o bandă de alergat, o bicicletă pentru testare la efort, un defibrilator, un aparat EKG, holter EKG și holter TA. În cadrul secției de cardiologie mai există și o sală de tratament, o magazie pentru materiale, un cabinet pentru medici, mai multe magazii, o sală de mese și un oficiu echipat cu mașină de spălat vase și aragaz. De asemenea, se află și un cabinet de ecografie, dotat cu un ecograf Vivid și sonda pentru ecografie transesofagiană, precum și un aparat EKG.
Secția dispune și de o cameră de gardă dedicată cardiologiei, unde personalul medical este disponibil 24 de ore din 24 pentru a răspunde nevoilor de urgență ale pacienților. În total, secția de cardiologie are un personal medical format din 10 medici, dintre care 3 medici primari și 7 medici specialiști, 21 asistenți medicali principali, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare de curățenie, 1 statistician medical și 1 registrator medical.
Pe lângă dotările specifice secției, există și dotări generale care asigură siguranța și confortul pacienților. Acestea includ o instalație de supraveghere video a căilor de acces, o instalație de internet (hotspot Wi-Fi), o instalație de iluminat de securitate și veghe conform cerințelor ISU, un sistem de apelare asistență, un sistem de detecție și semnalizare incendiu și rampe medicale pentru oxigen și vacuum.
De asemenea, în acest an, a fost recepționat și proiectul de reabilitare energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care a avut o valoare totală de 16.486.306 de lei, dintre care 13.800.415 fonduri europene și 2.685.891 finanțare de la Consiliul Județean Alba.
Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia aduce beneficii atât din punct de vedere economic, cât și ecologic. Prin creșterea eficienței energetice, spitalul va putea reduce costurile operaționale, eliberând resurse financiare pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și dotarea cu echipamente moderne. Pe lângă creșterea eficienței energetice, prin acest proiect aspectul unității s-a schimbat considerabil.
Principalele obiective ale proiectului sunt: diminuarea emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră; reducerea consumului anual de energie primară; implementarea unui sistem alternativ de producere a energiei din surse regenerabile și adaptarea infrastructurii spitalului pentru nevoile persoanelor cu dizabilități. Astfel, în urma finalizării acestei investiții, sunt reduse emisiile de CO2 în atmosferă, este diminuat consumul de energie primară, au fost instalate panouri solare care ajută la producerea apei calde și curentului, respectiv obținerea energiei primare din surse regenerabile.
Finalizarea lucrărilor de reparații capitale la secția de cardiologie și a proiectului privind reabilitarea energetică reprezintă pași importanți în asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru pacienți. Aceste investiții demonstrează angajamentul Consiliului Județean Alba și al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia privind îmbunătățirea calității serviciilor medicale.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în comuna Ciuruleasa: Undă verde din partea APM Alba pentru construcție

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în comuna Ciuruleasa: Undă verde din partea APM Alba pentru construcție

Primăria Ciuruleasa a primit aviz de mediu pentru proiectul „Construire centru de colectare deşeuri prin aport voluntar comuna Ciuruleasa”.

Proiectul propune înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar ce va asigura colectarea separată a deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, precum şi a fluxurilor speciale de deşeuri – deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre de animale, deşeuri de grădină și deşeuri din construcţii şi demolări.

Terenul pe care se va realiza investiția se află în intravilanul localității Ciuruleasa și are o suprafaţă de 2.600 de metri pătrați.

Centrul de colectare a deșeurilor va fi compus dintr-o platformă betonată pe care se vor amplasa containere metalice pentru colectarea selectivă a deșeurilor, două containere – pentru pază, spațiu administrativ, grup sanitar și magazie.

Platforma va fi împrejmuită pe patru laturi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

„Adoptă o țară: Tanzania” în Cetatea Marii Uniri: Turnee de fotbal și cină, caritabile, pentru copiii din țara africană

Publicat

în

„Adoptă o țară: Tanzania” în Cetatea Marii Uniri: Turnee de fotbal și cină, caritabile, pentru copiii din țara africană

Două turnee de fotbal și o cină caritabile se vor desfășura în Alba Iulia, din dorința de a sprijini copiii din Tanzania în a-și urma pasiunea.

Antrenorul Silviu Miron, cel care are la activ două acțiuni de voluntariat, ultima în vara acestui an, în țara din estul Africii, pentru a le împărtăși tinerilor de acolo din tainele „sportului rege”, este inițiatorul acestui eveniment de suflet.

Acțiunea se va desfășura sub titulatura „Tanzania Charity Cup 2024. Adoptă o țară: Tanzania”, rezultând un demers de apreciat.

Ne dorim enorm să putem să-i ajutăm pe copiii din Tanzania și încercăm să strângem bani și echipament. Tinerii de acolo, atât din localitatea unde am făcut voluntariat, cât și de la un club cu care am legat un parteneriat, au mare nevoie și trebuie să-i sprijinim așa cum putem”, a spus Silviu Miron.

Astfel, la baza sportivă „Fair Play” Alba Iulia (Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”) sunt prevăzute în weekend două competiții.

Sâmbătă, 9 decembrie se va disputa un turneu dedicat copiilor sub 14 ani (născuți în 2010 și mai mici), cu 6 participante, Școala de Fotbal Valea Frumoasei, CSM Unirea Alba Iulia Alb și Performanța Ighiu (grupa A), CSM Unirea Roșu, Unit Alba Iulia, Școala de Fotbal Valea Frumoasei Săsciori (grupa B). După întâlnirile din grupe, urmează partida pentru locurile 5-6 (ora 14.00), semifinalele (orele 14.40 și 15.20), finala mică (ora 16.00), finala mare (ora 16.40) și festivitatea de premiere (ora 17.30).

Va fi amplasată o urnă în care jucătorii pot dona echipament (ghete, mănuși etc) și va avea loc și o licitație pentru tricoul de la FCSB al internaționalului Alin Toșca.

De asemenea, doritorii pot licita, în mediul online, până în 16 decembrie, pentru tricoul albaiulianului Nicolae Stanciu, de la Wuhan Three Towns.

A doua zi, duminică, 10 decembrie, va fi un al doilea turneu, pentru seniori (peste 30 de ani), cu 5 formații (Slim Boys, Dani Ianc & Friends, Performanța Ighiu, BvB Alba Iulia, Deas Sasu Construct), ce se va disputa în sistem fiecare cu fiecare. La ambele turnee se vor oferi cupe, diplome de participare, medalii pentru primele 3 clasate, distincții pentru golgheter, cel mai bun portar și cel mai bun jucător. Taxa de înscriere este de 500 lei/ echipă.

De asemenea, în 16 decembrie, ora 16.30, la Restaurantul Prestige este prevăzută o cină de binefacere pentru a sprijini copiii din Tanzania (prețul unui bilet este de 150 lei).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Licitație lansată pentru construirea spațiilor de servicii pe Autostrada A10 Sebeș-Turda

Publicat

în

Licitație lansată pentru construirea spațiilor de servicii pe Autostrada A10 Sebeș-Turda

Noi spații de servicii vor fi amenajate pe autostrada A10 în zona municipiului Aiud.

CNAIR a anunțat concesionarea a 12 locații pentru amenajarea și utilarea unor spații – stații de combustibil sau parcări pe unele segmente de autostradă din țară. La Aiud, se vor amenaja stații de combustibili și parcare la kilometrul 46+800 de metri (pe stânga), respectiv la kilometrul 46+600 de metri (pe dreapta), pe Autostrada A10 Sebeș– Turda.

Valoarea contractului este de aproximativ 2 milioane de lei.

Contractele de concesiune vor avea o durată cuprinsă între 17 și 40 de ani, iar finalizarea lucrărilor este programată în termen de 18 luni de la emiterea ordinului de începere al contractului. Cotele de redevență se vor situa între 1% și 6%. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 5 februarie 2024, ora 10.00.

foto: facebook Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare