Rămâi conectat

Societate

Schimb de experiență între voluntarii ASCOR din Iași și Alba Iulia, organizat în Cetatea Marii Uniri

Publicat

în

Schimb de experiență între voluntarii ASCOR din Iași și Alba Iulia, organizat în Cetatea Marii Uniri

În perioada 17-19 mai, membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași au participat la un schimb de experiență organizat de către voluntarii ASCOR – Filiala Alba Iulia.

Timp de trei zile, tinerii au participat la diversele activități organizate cu acest prilej. Astfel, studenții au vizitat Cetatea Marii Uniri și împrejurimile sale, au purtat diferite dialoguri duhovnicești și, nu în ultimul rând, au schimbat impresii, opinii și idealuri despre viitor cu gazdele din capitala Marii Uniri. Activitățile au debutat vineri 17 mai cu vizitarea bisericii memoriale „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, context în care a avut loc o întâlnire de suflet cu părintele paroh Florin Botezan, președinte al ASCOR București între anii 1993 și 1995.

A doua zi (sâmbătă 18 mai) a cuprins vizitarea mai multor obiective din municipiul Alba Iulia. Încă de la orele dimineții, tinerii ieșeni au avut bucuria de a poposi la Catedrala Încoronării, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, Piața Cetății, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918” și Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan. De asemenea, studenții din cadrul ASCOR Iași au avut parte de un tur ghidat cu autobuzele electrice prin șanțurile Cetății, după care au participat la o vânătoare de comori. Nu în ultimul rând, tinerii ieșeni au parcurs traseele Parcului de Aventură „Dynamis”, după care au efectuat o drumeție în Parcul Dendrologic (zona Panoramic) și au participat la o seară de folk.

Duminică 19 mai, studenții au vizitat două vetre monahale din județul Alba. Începând cu ora 9.45, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, oficiată la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud. Tinerii ieșeni au oferit răspunsurile liturgice și au vizitat împrejurimile schitului, bucurându-se de cuvintele de învățătură adresate de părinții mănăstirii. Apoi, în a doua parte a zilei, studenții ieșeni au poposit la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț. Membrii ASCOR Iași au admirat frumusețea deosebită a așezământului situat la poalele Munților Trascău, după care s-au recules la mormântul arhimandritului Dometie Manolache. Experiențele împărtășite s-au dovedit a fi binevenite în rândul tinerilor, constituind o alternativă sănătoasă de a petrece timpul liber.

foto: Rareș Mocean


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Angajați ISU Alba pe locul secund la o competiție internațională

Publicat

în

Angajați ISU Alba pe locul secund la o competiție internațională

Doi angajați ISU Alba, Ioan Popa și Mihai Avram, au facut parte din lotul reprezentativ al României care s-a clasat pe locul 2 la competiția internațională Toughest Firefighter Alive 2024, desfășurată în orașul Monchengladbach (Germania) la proba ștafetă, în care au concurat 35 de echipe din 9 țări (Germania, Austria, Belgia, Franța, Marea Britanie, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Țările de Jos).

Lotul reprezentativ al țării noastre a avut în componență șase salvatori de la ISU Alba, ISU Arad și ISU Brașov care au dat dovadă de o determinare de neclintit. Experiența acumulată de fiecare membru și coordonarea impecabilă au fost doar câteva elemente care au contribuit la această realizare, se arată într-un comunicat de presă.

Concursul s-a desfășurat în perioada 8-9 iunie și a reunit 170 de pompieri profesioniști, civili și voluntari care s-au întrecut în probe de forță și rezistență.

Rezultatele obținute reflectă pregătirea intensă și spiritul de echipă al pompierilor noștri. Felicitări întregului lot pentru munca și efortul depus și vă urăm mult succes la viitoarele competiții!, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

8 iunie: Ziua mondială a oceanelor

Publicat

în

Zi mondială dedicată oceanelor

Sărbătorită în fiecare an la 8 iunie, Ziua mondială a oceanelor are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele în ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane.

Ziua mondială a oceanelor a fost instituită la 8 iunie 1992, cu prilejul summitului Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro. În baza rezoluţiei adoptate de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de Organizaţia Naţiunilor Unite, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la data de 8 iunie.

Oceanele reprezintă fundamentul vieţii pe Pământ, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul mapamond, indiferent unde locuiesc. De asemenea, generează cea mai mare parte a oxigenului pe care îl inspirăm, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigură hrană şi nutrienţi şi reglează clima.

Ziua mondială a oceanelor este în fiecare an o ocazie de a onora produsele pe care oceanul le oferă economiei mondiale, ca de exemplu peștele și, de asemenea, posibilitatea de a-l naviga și amintește de fiecare dată situația precară în care se află Oceanul Planetar care, în urma poluării intensive a apei, a pierdut pe parcursul istoriei zeci de specii de animale și plante acvatice.

sursa: agerpres.ro

foto: worldoceanday.org

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiuni preventive ale oamenilor legii la Alba Fest

Publicat

în

Acțiuni preventive ale oamenilor legii la Alba Fest

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest și au interacționat cu zeci de persoane.

Participanții la Alba Fest au primit recomandări pentru protejarea bunurilor personale, în condiții de aglomerație, iar minorii au fost învățați cum trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc sau sunt victime ale infracțiunilor.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) și nu se abat de la normele sociale.

În interacțiunea cu adolescenții și cu părinții acestora, specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au explicat gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și le-a recomandat să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean” Avram Iancu” Alba au venit în întâmpinarea tinerilor cu informații legate de comportamentul ce trebuie adoptat la manifestările publice și le-au recomandat să evite să se implice în conflicte sau orice situație care ar putea escalada.

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba