Rămâi conectat

Social-Economic

Săptămâna prevenirii criminalității, și în Alba

Publicat

în

Săptămâna prevenirii criminalității, și în Alba

Până în 24 mai, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, organizează, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Activitățile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii au teme diferite. Astfel,  ziua de 20 mai a fost dedicată siguranței copiilor, marți 21 mai urma să fie desfășurate activități care vizează promovarea siguranței online, iar miercuri 22 mai vor fi abordate teme care vizează prevenirea violenței domestice.

În ziua de 23 mai, polițiștii vor desfășura activități informative pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, iar vineri 24 mai activitățile vor fi dedicate prevenirii disparițiilor de minori precum și a plecărilor voluntare.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, a polițiștilor din mediul rural precum și de cel al partenerilor tradiționali, cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Alba, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfășurate activități menite a stimula creșterea sentimentului de încredere a membrilor comunității în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracțiunilor.

Tema zilei de luni 20 mai a fost siguranța copiilor, context în care zeci de elevi din Câmpeni au interacționat cu polițiștii pe teme privind comportamentul preventiv, care le poate spori gradul de siguranță, în orice împrejurare.

Au fost abordate inclusiv temele privind consumul de droguri alcool, în scopul conștientizării pericolului reprezentat de consumul de astfel de substanțe.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, polițiștii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetățenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorități locale, unități de învățământ sau mass-media, cetățenii să fie informați despre necesitatea adoptării unei conduite de auto protecție, în vederea reducerii riscului de victimizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

15 iunie: Ziua internațională a energiei eoliene

Publicat

în

Zi internațională dedicată energiei eoliene

Ziua internaţională a energiei eoliene se marchează la 15 iunie, cu scopul de a promova acest tip de energie, puterea şi posibilităţile pe care le deţine şi rolul acesteia în reducerea poluării cauzate de obţinerea energiei prin arderea combustibililor fosili.

În prezent, energia eoliană reprezintă, la nivel mondial, unul dintre sectoarele industriale cu cea mai rapidă creştere, însemnând peste 300 de mii de locuri de muncă de înaltă calificare.

Un procent de 70-80% dintre cetăţenii din toată Europa susţin energia eoliană. Industria acţionează deja asupra recalificării minerilor de cărbune în locuri de muncă eoliene. Componentele sunt fabricate în toată Europa, inclusiv în regiuni defavorizate din punct de vedere economic şi în locuri cu o energie eoliană proprie.

Fermele eoliene aduc beneficii economice directe locurilor unde sunt plasate, adesea fiind în comunităţile rurale. Acestea oferă totodată locuri de muncă şi investiţii necesare în comunităţile locale. Energia eoliană permite consumatorilor comerciali şi industriali să contribuie la tranziţia energetică, în timp ce îşi blochează costurile energetice la niveluri accesibile.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Angajați ISU Alba pe locul secund la o competiție internațională

Publicat

în

Angajați ISU Alba pe locul secund la o competiție internațională

Doi angajați ISU Alba, Ioan Popa și Mihai Avram, au facut parte din lotul reprezentativ al României care s-a clasat pe locul 2 la competiția internațională Toughest Firefighter Alive 2024, desfășurată în orașul Monchengladbach (Germania) la proba ștafetă, în care au concurat 35 de echipe din 9 țări (Germania, Austria, Belgia, Franța, Marea Britanie, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Țările de Jos).

Lotul reprezentativ al țării noastre a avut în componență șase salvatori de la ISU Alba, ISU Arad și ISU Brașov care au dat dovadă de o determinare de neclintit. Experiența acumulată de fiecare membru și coordonarea impecabilă au fost doar câteva elemente care au contribuit la această realizare, se arată într-un comunicat de presă.

Concursul s-a desfășurat în perioada 8-9 iunie și a reunit 170 de pompieri profesioniști, civili și voluntari care s-au întrecut în probe de forță și rezistență.

Rezultatele obținute reflectă pregătirea intensă și spiritul de echipă al pompierilor noștri. Felicitări întregului lot pentru munca și efortul depus și vă urăm mult succes la viitoarele competiții!, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

8 iunie: Ziua mondială a oceanelor

Publicat

în

Zi mondială dedicată oceanelor

Sărbătorită în fiecare an la 8 iunie, Ziua mondială a oceanelor are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele în ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane.

Ziua mondială a oceanelor a fost instituită la 8 iunie 1992, cu prilejul summitului Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro. În baza rezoluţiei adoptate de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de Organizaţia Naţiunilor Unite, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la data de 8 iunie.

Oceanele reprezintă fundamentul vieţii pe Pământ, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul mapamond, indiferent unde locuiesc. De asemenea, generează cea mai mare parte a oxigenului pe care îl inspirăm, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigură hrană şi nutrienţi şi reglează clima.

Ziua mondială a oceanelor este în fiecare an o ocazie de a onora produsele pe care oceanul le oferă economiei mondiale, ca de exemplu peștele și, de asemenea, posibilitatea de a-l naviga și amintește de fiecare dată situația precară în care se află Oceanul Planetar care, în urma poluării intensive a apei, a pierdut pe parcursul istoriei zeci de specii de animale și plante acvatice.

sursa: agerpres.ro

foto: worldoceanday.org

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba