Rămâi conectat

Administrație

România, lider regional la modificările legislative din ultimul an

Publicat

în

România rămâne țara cu cele mai numeroase modificări legislative adoptate în ultimul an în rândul a șase state din Europa Centrală și de Est, cu 290 de legi adoptate între august 2014 și august 2015.  Vezi detaliile pe radiounirea.ro.

Clasamentul a fost realizat de grupul de firme de consultanță și comunicare Grayling care acoperă țările din regiune, pe baza datelor oficiale de la instituțiile relevante. La nivelul celor șase state analizate, între august 2014 și august 2015 au fost adoptate 1.041 legi. Pe poziția a doua după România s-a situat Polonia (cu 249 de acte), urmată de Ungaria (cu 214 legi). Aproape jumătate din legile adoptate (468 din 1.041) au avut un impact direct asupra companiilor, în vreme ce o treime au avut efect asupra mediului de afaceri în general (36 la sută).

Serviciile financiare și agricultura – cele mai multe modificări

Cele mai multe modificări legislative adoptate au vizat sectorul serviciilor financiare (14 la sută) și agricultura (14 la sută). Sectoarele cel mai puțin afectate au fost IT&C, industria și sectorul energetic. În România, din totalul modificărilor legislative operate în ultimul an, peste o treime (40 la sută) au avut un impact direct asupra mediului de business.

Citeste si ANAF te va ține minte 10 ani – Modificări aduse cazierului fiscal

Raportat la regiunea Europei Centrale și de Est, 17 la sută din legile cu impact asupra activității companiilor au fost adoptate prin procedură extraordinară. În cazul României, mai mult de jumătate (55 la sută) din inițiativele legislative care au avut un impact asupra companiilor au fost adoptate de Guvern prin intermediul unor ordonanțe de urgență.

Raportul Grayling mai indică o creștere semnificativă, de peste 50 la sută, a legilor cu impact asupra mediului de afaceri formulate de parlamentari, acestea reprezentând 21,5 la sută din totalul propunerilor de modificări legislative în perioada 2014/2015, comparativ cu 14 la sută din totalul legilor cu impact asupra activității companiilor în perioada 2013/2014.

Și mai multe schimbări legislative, în așteptarea alegerilor

„Volumul uriaș de legi adoptate zilnic, în medie 3 legi pe zi în ultimele douăsprezece luni, rezultând un total record de 1.041 legi adoptate, este în principal rezultatul activității celor mai active trei piețe: România, Polonia și Ungaria”, a comentat Gergely Ábrahám, director public affairs pentru regiunea Europei Centrale și de Est în cadrul Grayling.
Acesta a arătat că, numai aceste țări, au fost adoptate cu 165 de legi mai mult față de media anului trecut, în vreme ce în celelalte piețe din regiune nu au fost înregistrate evoluții majore. Mai mult, reprezentantul Grayling a avertizat că, în viitor, ne putem aștepta la fluctuații ale acestor cifre, deoarece România se apropie de alegerile locale și parlamentare din 2016, Polonia de alegerile parlamentare, iar activitatea legislativă din Ungaria, cu efecte asupra vieții de zi cu zi, e de așteptat să scadă în intensitate pe fondul crizei imigranților.
Sursa euractiv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrări edilitare importante la Blaj: Care sunt acestea

Publicat

în

La Blaj, lucrări edilitare importante

În această perioadă se lucrează în Blaj la amenajarea peisagistică pentru perioada primăvară-vară-toamnă și la reabilitarea a două străzi din municipiu.
Se plantează flori în toate zonele orașului, astfel încât Blajul să fie pregătit de sărbători. În acest an este propus un aranjament floral în care predomină culorile calde, cu un aspect estetic deosebit, care va rezista până la finalul lunii octombrie.
De asemenea, continuă lucrările de reparații capitale la ultima stradă din Petrisat care necesită reabilitare, acolo unde se apropie finalul acestora. Săptămâna trecută s-a turnat primul strat de asfalt, iar în această săptămână va fi turnat al doilea strat de asfalt și se vor trasa marcajele. A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii. Investiția este finanțată din bugetul local al municipiului Blaj.
Odată cu finalizarea acestei străzi, va exista și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură a străzilor.
Săptămâna trecută au început și lucrările de modernizare pe strada Gheorghe Magheru, o investiție finanțată din bugetul național al României, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pe această stradă vor fi efectuate lucrări de reparații capitale la fundația străzii, carosabilul rutier – pe care se vor turna două straturi de asfalt, rigole și trotuare. Lucrările vor fi finalizate până la data de 1 iulie 2024, au anunțat autoritățile locale.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba