Rămâi conectat

Sport

România, definitiv în categoria țărilor cu rezultate excepționale la powerlifting: Sportivii din Alba, 7 medalii la Campionatul European

Publicat

în

România, definitiv în categoria țărilor cu rezultate excepționale la powerlifting: Sportivii din Alba, 7 medalii la Campionatul European

La începutul lunii mai, la Thisted (Danemarca) a avut loc Campionatul European de Powerlifting, competiție care a reunit cei mai valoroși sportivi de profil, ce avea să consfințească prezența României în topul țărilor importante în acest sport.

Generator de mare performanță în powerlifting, România s-a prezentat în Danemarca având de respectat statutul de favorită la medalii și a reușit să obțină 31 de medalii (cu aportul deosebil al reprezentanților Iron Team Ploiești și Bihorul Beiuș), dar și ale clasări în primele 6 sau 10 locuri. Din acest total, 7 distincții au fost cucerite de competitori din Alba: o medalie de aur, alte 3 de argint și trei de bronz.

“Poate că, pentru prima dată de-a lungul istoriei noastre recente, putem invoca arbitrajul ca formă de a mai potoli avântul unei țări din estul Europei, despre care s-a crezut o lungă perioadă că nu are capacitatea logistică și umană de a se lupta de la egal la egal cu istoria și tradiția țărilor bogate. Cu toate acestea, după cum v-am obișnuit deja, nu o să invocăm obstacolele, ci reușitele unor sportivi care an de an poartă discret în bagajele prezente pe marile aeroporturi, steagul României, cu speranța că poate următoarele medalii vor determina și recunoașterea socială mai consistentă a valorii lor și implicit a celor care produc astfel de rezultate”, a transmis Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting.

Lotul național a fost compus din competitori proveniți din Alba Iulia (CS Unirea și CS Universitatea), Timișoara, Oradea. În ordine cronologică, cele mai importante rezultate ale sportivilor din Alba au fost:

*Bianca Todorescu (categoria 52 kg, junioare II, Under 18, CS Unirea Alba Iulia): o medalie de aur (85 kg la proba de împins din culcat având greutate corporală 50,99 kg), locurile 4 la genuflexiuni, îndreptări și total, locul 3 pe echipe;

*Alexandra Cazacu (cat. 57 kg, junioare I, Under 23, CS Unirea Alba Iulia): două medalii de argint (genuflexiuni 150 kg și îndreptări 142,5 kg) și o medalie de bronz la total (350 kg), cel mai bun rezultat personal într-o competiție oficială;

*Paul Bejenariu (cat. 105 kg, juniori I, CS Universitatea Alba Iulia Iulia) – o medalie de bronz la împins din culcat (247,5 kg ridicate: încercarea la 250 kg care i-ar fi adus aurul a fost acordată de arbitri dar descalificată de juriu din proprie inițiativă, fără să existe vreo contestație) și o medalie de bronz la total (830 kg, cu 10 kg mai mult decât la ediția de anul trecut);

*Andreea Vasilescu (cat. 57 kg, senioare, CS Universitatea Alba Iulia): locul 4 la total (435 kg) în cea mai disputată categorie, locul 5 la genuflexiuni (182,5 kg, record național!);

*Andrei Irimie (cat. 83 kg, seniori, CS Unirea Alba Iulia): medalie de argint la proba de împins din culcat cu 250 kg ridicate, la 82,3 kg greutate corporală! (încercarea la 262,5 kg care i-ar fi adus medalia de aur a fost acordată de arbitri, dar descalificată de juriu din proprie inițiativă, fără să existe vreo contestație);

*Daniel Ordean (cat. +120 kg, seniori, CS Unirea Alba Iulia): locul 5 la genuflexiuni (332,5 kg) și locul 6 la îndreptări (250 kg).

“Rezultatele din Danemarca implică în mod deosebit o analiză aprofundată asupra faptului că acești sportivi, sinonimi de ani de zile cu marea performanță, nu reprezintă doar un sport specific, ci o întreagă comunitate care are, sau nu, capacitatea de a susține filozofia performanței. Pentru sprijinul acordat în pregătirea și participarea sportivilor din județul Alba la acest Campionat European doresc să mulțumesc în mod special domnului rector, prof. univ. dr. Daniel Breaz și domnului Bogdan Duma, director CS Universitatea Alba Iulia precum și doamnei Daniela Mosneag, director CS Unirea Alba Iulia. De asemenea, le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles cum e să conduci o mișcare pe care uneori trebuie să o aperi de de cei care ar trebui să o sprijine…”, a încheiat Ovidiu Pănăzan (antrenor și conducătorul delegației “tricolore” la Europene).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

CSM Unirea Alba Iulia U19, în semifinalele campionatului național

Publicat

în

Calificare în semifinalele campionatului național pentru CSM Unirea Alba Iulia U19

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară, calificată în semifinalele Campionatului Under 19.

În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța).

Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de Darius Nistor, după o acțiune individuală în flancul stâng.

La meci au asistat peste 300 de spectatori.

În semifinale CSM Unirea Alba Iulia va juca în deplasare, la Sibiu, cu CSC Șelimbăr, duminică 19 mai, de la ora 12.00.

sursa: Ziarul Unirea

foto: Dan Henegar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci în deplasare pentru Orient Blandiana: Când și unde va avea loc

Publicat

în

Orient Blandiana, meci în deplasare

În etapa a 23-a din seria întâi a ligii a cincea de fotbal a județului Alba liderul Orient Blandiana va juca în deplasare.

Echipa din Blandiana va întâlni formația Șoimii Ciumbrud.

Partida de la Ciumbrud se va disputa duminică 12 mai, de la ora 11.00.

foto: facebook Orient Blandiana


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Ocnamureșeanul Valerian Ciofu, primul trofeu ca antrenor în Emiratele Arabe Unite

Publicat

în

Primul trofeu ca antrenor în Emiratele Arabe Unite pentru ocnamureșeanul Valerian Ciofu

Ocnamureșeanul Valerian Ciofu a câștigat primul său trofeu ca antrenor în Emiratele Arabe Unite, devenind campion în competiția Under 10 cu Shabab Al Ahli Dubai.

În vârstă de 37 de ani, Ciofu junior și-a început de jos cariera de antrenor și acum a reușit primul rezultat notabil, cu echipa micuților fotbaliști din cadrul Academiei Shabab Al Ahli Dubai.

Fost jucător la Soda Ocna Mureș, Unirea Alba Iulia sau Gloria Bistrița, Valerian Ciofu (foto, primul din stânga) este de câțiva ani la echipa din Dubai, unde activează de mai bine de două decenii tatăl său, maseurul Vali Ciofu.

Acesta a câștigat recent un nou trofeu în Orientul Apropiat, Shabab Al Ahli Dubai, formația la care activează impunându-se în prima ediție a Qatar-UEA Super Shield. Este al doilea trofeu din acest sezon pentru Shabab Al-Ahli Dubai, după Supercupa Emiratelor Arabe Unite, adjudecată în decembrie în urma victoriei, 6-2 cu Sarjah. În 2023, „cavalerii roșii” au câștigat campionatul, titlu așteptat de 7 ani.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba