Rămâi conectat

Sport

Rezultate de excepție obținute de atleții din Alba la naționalele de atletism U 20

Publicat

în

Rezultate de excepție obținute de atleții din Alba la naționalele de atletism U 20

Performanță extraordinară reușită de Mihaela Blaga, atletă de 19 ani din Blaj, aceasta reușind să cucerească două medalii de aur în cadrul Campionatelor Naționale U 20 de la Craiova, de fiecare dată îmbunătățindu-și recordul personal.

Dacă în prima zi a competiției atletice, sportiva pregătită de Cristina Man a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de 3 mii de metri obstacole, cu un timp excelent, personal best (10:20.02), talentata atletă a recidivat și în a doua zi. Mihaela Blaga a devenit din nou campioană națională, în proba de 3 mii de metri plat, cu un nou record personal, PB (9:34.74). Pe locul secund s-a clasat Alexandra Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) cu timpul 9.37.73, iar pe poziția a 4-a s-a situat Iulia Florina Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj), cu rezultatul 10:42.71.

“Fata mea de aur a confirmat, două medalii de aur, cu Personal Best. Sunt rezultate excelente, care îndeplinesc baremul la Campionatele Europene”, a declarat antrenoarea Cristina Man. La obstacole Mihaela Blaga a bifat  a treia cursă consecutivă în care își depășește cea mai bună performanță (în 21 mai, la etapa întâi a naționalelor de seniori, tineret și juniori, a avut 10:39.06; în 3 iunie, la Campionatele Internaționale ale României – “Iolanda Balaș Soter” a înregistrat rezultatul 10:27.67, medalie de argint). Mihaela Blaga va reprezenta România la Campionatele Europene de atletism U 20, competiție care se va desfășura în Ierusalim (Israel), în perioada 7-10 august.

La doar 16 ani, Alexandra Maria Cristea (CS Unirea Alba Iulia/LPS Alba Iulia) a reușit să devină vicecampioană națională U 20. La Craiova, în cadrul probei de 10 mii de metri marș, eleva antrenorului Gabriel Avram, supervizată în concurs de Ana Rodean („La mulți ani”) s-a clasat pe treapta secundă a probei, cu rezultatul 56.34. Chiar dacă timpul este modest, comparativ cu cel înregistrat în martie, la Timișoara, la naționale, (52.40), merită apreciată performanța, în condițiile în care Alexandra este cu 4 mai mai mică și a luat startul într-o cursă la o categorie superioară de vârstă. Competiția dedicată juniorilor 2 este săptămâna aceasta, la București, unde Alexandra Cristea va aborda probele de 5 mii de metri și 5 mii de metri marș.

A patra medalie a delegației din Alba a fost adusă de aiudeanul George David Cozma (CSȘ Blaj) – bronz în proba de 1.500 de metri, cu rezultatul 4:09.99.

În cursa feminină de 5 mii de metri, Iulia Florina Mărginean (dublă legitimare CSȘ Mediaș/AC “Mica Romă” Blaj) a terminat pe locul secund (timpul 18:14.28). În proba de 800 de metri, David George Cozma (CSȘ Blaj) a fost al 9-lea (2.01.72), urmat de Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia/ CSM Unirea Alba Iulia), timpul elevului Anei Rodean fiind 2:05.14.

sursa; Ziarul Unirea

foto: facebook Cristina Man


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional

Publicat

în

Debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat pentru Atomic Blaj

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil.

Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. Atomic Blaj, formație pregătită de Andreea Ioana Beldian, a reușit rezultate notabile la competiția de sub Tâmpa, turneu care a avut la start 34 de echipe de minibaschet din Alba, Brașov, Sibiu și Vâlcea.

La feminin a fost LPS Alba Iulia, iar la masculin Atomic Blaj, care a obținut 3 victorii în cele 5 întâlniri disputate (adversari au fost Andu Galben Brașov, Perform Mediaș, Mini Hoops Brașov, Kids Tâmpa Brașov și Andu Sibiu Negru).

„Înființarea secției de baschet și afilierea clubului nostru la F.R.de Baschet, împreună cu proiectul de regionalizare al federației de baschet, diversifică oferta locală privind practicarea unei ramuri sportive la nivelul zonei Blaj. Înscrierile sunt în continuare deschise la nivelul grupelor de babybaschet și minibaschet”, a transmis Dan Balu, fondator și președinte la Atomic Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSU Alba Iulia joacă în deplasare: Cu cine și când

Publicat

în

Meci în deplasare pentru CSU Alba Iulia

În play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal, CS Universitar din Alba Iulia va juca în deplasare.

Partida din județul Mureș cu Unirea Ungheni este programată sâmbătă 27 aprilie, de la ora 17.00.

CSU este fără victorie și fără gol marcat în play-off. În runda precedentă formația universitară albaiuliană a fost învinsă cu 1-0, la Sebeș, de liderul Gloria Bistrița-Năsăud.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Derby la Galda de Jos în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda vs. CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Ultima etapă a turului din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal programează un derby al județului Alba.

La Galda de Jos se vor întâlni echipa locală Industria Galda și CSM Unirea Alba Iulia.

Partida de pe „Galda Arena” va avea loc sâmbătă 27 aprilie, de la ora 17.00.

CSM Unirea Alba Iulia este lider în play-out, în vreme ce Industria Galda este pe ultimul loc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba