Rămâi conectat

Știri

Repartizarea computerizată la liceu se va desfășura pe 9 iulie

Publicat

în

Examenele de evaluare naționale s-au sfârșit, iar părinții și elevii au aflat deja rezultatele. Pe baza mediilor obținute, un sistem informatic va stabili liceul unde copiii își vor petrece următorii patru ani, evident, și pe baza opțiunilor selectate în fișele electronice. Datele calendaristice trebuie însă respectate cu sfințenie, întrucât completarea formularelor nu mai poate fi făcută ulterior, iar elevii ghinioniști vor ajunge în coada listelor.

Astfel, elevii și părinții trebuie să se așeze în fața calculatorului între 29 iunie – 3 iulie 2018, perioada prevăzută pentru completarea fișelor de înscriere în sistem. Acestea trebuie completate cu mare atenție, pentru că modificările ulterioare datei de 4 iulie nu vor mai fi permise. Mai departe, serverele Ministerului Educației trebuie să-și facă treaba iar candidații urmează să scape de moții pe 9 iulie 2018, când va avea loc afișarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat.

Prima etapă de admitere la liceu 2018

29 iunie – 3 iulie 2018 Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către părinți și elevi, asistați de diriginți. Absolvenții de gimnaziu care doresc să participe la admitere în alt județ vor completă fișele de înscriere.

29 iunie – 3 iulie 2018 Introducerea datelor din fișele de înscriere în baza de date computerizată

30 iunie – 4 iulie 2018 Candidații și părinții vor verifică fișele editate de calculator și vor corectă eventualele greșeli din baza de date.

4 iulie 2018 Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean / al municipiului București.

5 iulie 2018 Centrele de admitere județene / al municipiului București vor transmite Centrului Național de Admitere baza de date.

6 iulie 2018 Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

9 iulie 2018 Afișarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat. Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate

10 – 13 iulie 2018 Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații.

13 iulie 2018 Liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urmă neînscrierii candidaților admiși în această etapă.

16 – 18 iulie 2018 Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapă de repartizare computerizată

Citește și Perle la Evaluarea Națională 2018. Elevii nu și-au dorit să lase pagina goală, așa că au umplut-o cu perle

A doua etapă de admitere în liceu 2018

18 iulie 2018 Afișarea situației locurilor libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba modernă sau maternă .

3 septembrie 2018 Candidații se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limba modernă sau maternă.

4 – 5 septembrie 2018 Desfășurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba modernă sau maternă

3 – 6 septembrie 2018 Absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care și -au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare își vor trimite cererile de înscriere.

7 septembrie 2018 Vor fi repartizați absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară , care nu s-au înscris în termen sau care și -au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

7 septembrie 2018 Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Admiterea la învățământul seral și cu frecvență redusă

2 iulie 2018 Anunțarea calendarului admiterii la învățământ seral sau cu frecvența redusă pentru candidații din seriile anterioare, care împlinesc vârstă de 18 ani până la dată începerii cursurilor anului școlar 2018 – 2019.

10 –13 iulie 2018 Înscrierea la învățământul seral sau cu frecvența redusă a candidaților din seriile anterioare, care împlinesc vârstă de 18 ani până la dată începerii cursurilor anului școlar 2018 – 2019.

16 –18 iulie 2018 Repartizarea candidaților pe locurile de la învățământul seral sau cu frecvența redusă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba