Rămâi conectat

Știri

Proiectul de consolidare a unui drum calamitat din Pianu de Sus a primit aviz de mediu

Publicat

în

Proiectul de consolidare a unui drum calamitat din Pianu de Sus a primit aviz de mediu

Proiectul de consolidare a unui drum calamitat din Pianu de Sus a primit aviz de mediu. Drumul calamitat Măcui este modernizat în intravilanul localității pe o lungime de 1.300 de metri.

La viitura din iunie 2019 pe traseul acestuia au fost deteriorate 4 podețe de acces la proprietăți, o parte fiind refăcute.

A fost afectată suprastructura drumului pe o lungime de 75 de metri si a fost erodat malul pe o lungime de 180 de metri.

Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sistemului rutier.

Se va amenaja și albia pârâului Măcui pe o lungime de 205 metri, respectiv din aval de podul de pe drumul județean și până la capătul albiei amenajate odată cu refacerea podețului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

AUDIO | Producătorii de sfeclă de zahăr din Ardeal îi cer ministrului Agriculturii să salveze fabrica de zahăr de la Luduș

Publicat

în

Apel al fermierilor din Ardeal pentru salvarea fabricii de zahăr de la Luduș

Sute de fermieri din nouă județe ale Transilvaniei, între care și Alba, reuniți într-o asociație a cultivatorilor de sfeclă de zahăr, îi solicită ministrului Agriculturii, Petre Daea, să salveze în ultimul moment fabrica de zahăr de la Luduș, județul Mureș.

Societatea este deținută de grupul francez Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franţa, care a pătruns pe piaţa românească în 1992. De curând, cei 150 de angajați au fost anunțați că vor fi disponibilizați. Odată cu închiderea fabricii de la Luduş, România ar mai rămâne cu o singură fabrică de zahăr din sfeclă de zahăr, la Roman (județul Neamț), a grupului austriac Agrana.

Fermierii susțin că închiderea definitivă a fabricii de la Luduș va duce la dispariția unei culturi „de aur” pentru 400 de fermieri din județele Alba, Mureș, Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Harghita, Covasna și Brașov, care au cultivat în ultimii ani o suprafață de 7-8 mii de hectare anual.

Unul dintre producătorii de sfeclă de  revoltați de închiderea fabricii de la Luduș este Nicolae Nemeș, fermier din Vințu de Jos.

foto: msnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

AUDIO | Cazare în condiții occidentale pentru studenții de la Alba Iulia: Un nou cămin dat în folosință

Publicat

în

Condiții foarte bune de cazare pentru studenții de la Alba Iulia

Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia beneficiază de condiții optime de cazare.

Facilitățile de cazare includ 5 cămine, cel mai nou dintre acestea fiind dat în folosință odată cu începerea anului universitar 2022-2023. Toate căminele dispun de mobilier adaptat necesităților studenților, centrală termică, geamuri termopan, parchet laminat și pardoseală de gresie pentru băi și oficii. Accesul se face prin interfon cu cartelă electromagnetică.

Despre cuantumul taxei pentru serviciul de cazare în căminele studențești în general, raportat la condițiile oferite, dar și despre noul cămin, în particular, a vorbit la Unirea FM prof.univ.dr. Diana Câmpan, purtător de cuvânt al universității albaiuliene.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Performanță extraordinară pentru CS Unirea Alba Iulia: Alexandru Sibișan – medalie de aur la Balcaniada de Judo

Publicat

în

Judoka unirist Alexandru Sibișan medaliat cu aur la Balcaniada de Judo

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a obținut o performanță extraordinară la Balcaniada de Judo – U21, desfășurată în 1 și 2 octombrie la Podgorica, Muntenegru.

Judoka Alexandru Sibișan a câștigat, la individual, medalia de aur, la categoria de greutate 90 de kilograme. De asemenea, echipa României din care a făcut parte și Alexandru Sibișan, s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului. Astfel, sportivul unirist se întoarce în România cu două medalii – una de aur, la individual și una de argint, la proba pe echipe.

La Balcaniada de Judo U21, la categoria de greutate 90 de kilograme, au participat cei mai buni sportivi din Turcia, România, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Grecia, Bulgaria și Bosnia și Herțegovina.

Sportivul unirist este pregătit de antrenorii Alin și Cristian Dinu.

De precizat este că în acest an Alexandru Sibișan, elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, a obținut locul 3 la gimnaziada sportului școlar mondial, competiție desfășurată în Franța. Alexandru Sibișan este component al lotului național de judo, fiind sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Stiri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare