Rămâi conectat

Știri

Problema programării cununiilor civile de la Alba Iulia, rezolvată cu o aplicaţie online

Publicat

în

Industrial Software din Sibiu, partener în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018, începe din data de 15 iunie 2018 pilotarea soluției de programare a cununiilor civile online. Primăria Alba Iulia şi Industrial Software vin în ajutorul albaiulienilor în ceea ce privește serviciile dedicate programării cununiilor civile şi le pune la dispoziţie un instrument smart, util şi asociat perfect nevoii stringente de a rezolva problema programării nunților: o aplicație online de programare a cununiilor civile.

Iniţiativa dezvoltării Alba Iuliei în direcţia naturală de smart city, prin protocolul de colaborare dintre cele două entităţi, rezolvă astfel, într-o manieră inteligentă şi adaptată vremurilor pe care le trăim, o nevoie a comunităţii locale, nevoie care se resimte mai ales în perioada verii, cea mai aglomerată perioadă a anului în ceea ce priveşte organizarea nunţilor. Simplitatea cu care este rezolvată această nevoie se traduce în punerea la dispoziţia fiecărui cetăţean a aplicaţiei de programare online, cu ajutorul căreia oricine îşi poate rezerva data şi ora cununiei de acasă, de pe drum, din autobuz sau de la serviciu, cu ajutorul telefonului mobil, a unei tabelete sau a unui PC. Cu atât mai mult, soluţia se adresează şi albaiulienilor din străinătate, care nu trebuie să-şi mai pună rudele pe drumuri pentru a le rezolva programarea nunţii, ci o pot face singuri, în aceeaşi manieră facilă amintită mai sus.

„Cu fiecare soluție smart pe care o introducem, suntem tot mai aproape de esențial, de viața trăită, de tot ceea ce fiecare dintre noi consideră că ține de „omul vechi”. De prea mult timp, cel mai important pas din viața oricui, acel mare DA, a fost întâmpinat cu „nu”, nu se poate doar așa. Ei bine, unele lucruri le putem îndrepta, pentru ca cei care vin în contact cu administrația să se poată preocupa doar de cum va arăta sala, meniul, petrecerea. Programările cununiilor nu mai sunt de azi înainte un motiv de corvoadă, ci se vor putea rezolva cu câteva clickuri. N-o spun ca pe o veste mare, ci ca pe un semn de normalitate”, a declarat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Interfața acestei aplicații este deosebit de prietenoasă și intuitivă pentru utilizatori, aplicația fiind găzduită pe site-ul oficial al Primăriei Alba Iulia – www.apulum.ro şi se poate accesa de la următorul link: https://extranet.apulum.ro/starecivila. Utilizatorii vor putea alege mai întâi data în care doresc să se oficieze căsătoria, apoi un interval orar disponibil în data respectivă, urmând să treacă la pasul următor, unde aplicația le va solicita completarea datelor soților (cetățenie, CNP, nume, prenume, adresă, județ și localitate). După finalizarea completării formularului, pe adresa de e-mail furnizată de utilizator, aplicația va trimite automat un mesaj de confirmare a rezervării, mesaj care va conține instrucțiuni suplimentare și toate informațiile referitoare la programarea căsătoriei civile.

Citește și Codul bunelor maniere: Ce trebuie să știi dacă ești invitat la o nuntă anul acesta

„Avem convingerea că utilizatorii noii aplicații de programare online a căsătoriilor civile pe care Primăria Alba Iulia o pune la dispoziție vor fi încântați să utilizeze această nouă facilitate prin care vor putea apela la orice oră calendarul programărilor și vor putea rezerva o data și o oră convenabile, fără a mai parcurge drumul până la Primărie. Aplicația va putea fi accesată de pe computer sau prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete, smartphone-uri), astfel încât nu vor exista nici un fel de limitări sau restricții în ceea ce privește folosirea de către cetățenii municipiului a acestei noi soluții. Suntem bucuroși să colaborăm cu Primăria Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” prin care punem la dispoziția locuitorilor municipiului alternative moderne de abordare și soluționare a solicitărilor acestora”, declară Directorul Executiv al Industrial Software SRL, Cătălin Popa.

Colaborarea în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” face parte din programul aniversării centenarului Marii Uniri în acest an în care municipalitatea albaiuliană testează un număr impresionant de soluţii inteligente, pregătind terenul pentru ca locul în care s-a hotărât unirea să devină primul oraș inteligent din România. Pe lângă aplicația de programare a căsătoriilor online, conceptul dezvoltat de Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include încă alte patru soluții care vin în ajutorul cetățenilor din municipiul Alba Iulia: aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor, soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, soluție de barometru public (permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme) și integrarea sistemului de Dispecerat din cadrul Primăriei cu alte soluții mobile de raportare a incidentelor. Industrial Software acoperă în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale tuturor soluțiilor oferite în cadrul proiectului pilot.

Industrial Software are o experiență de peste 20 ani în furnizarea şi integrarea de soluţii software şi hardware pentru administrația publică, iar peste 4 milioane de cetățeni sunt beneficiari ai proiectelor derulate în România. Fiind o companie preocupată în permanență de cercetare și inovare în domeniul tehnologiilor inteligente, Industrial Software promovează conceptul de oraș inteligent la nivel național și este membru fondator al asociației neguvernamentale și nonprofit “Smart City IT Cluster”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Recepție a lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei

Publicat

în

Transapuseana, recepție a lucrărilor pe lotul 1

Vineri 26 aprilie a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.

Anunțul a fost făcut de Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor”, a precizat Marius Hațegan.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri.

Autoritățile județene afirmă că modernizarea Transapusenei este importantă pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la arealele turistice din zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teren multisport în cartierul Recea din Alba Iulia: Autorizație de construire

Publicat

în

Alba Iulia: Autorizație de construire pentru un teren multisport în cartierul Recea

A fost semnată autorizația de construire, în cartierul Recea din Alba Iulia, a unui complex ce va cuprinde un teren multisport, dar și locuri de joacă, inclusiv cu dotări speciale pentru copiii cu dizabilități.
Atât terenul cât și locul special de joacă sunt rezultatul propunerilor albaiulienilor, în cadrul procesului de bugetare participativă.
Terenul multisport va fi unul sintetic, amenajat și dotat corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi, iar în întregul complex vor fi plantate vegetație, arbuști și arbori.
În acest moment se lucrează la caietul de sarcini, urmând ca lucrările să fie scoase în cel mai scurt timp la licitație, valoarea totală estimată a investiției fiind de 3,34 milioane lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război în România

Publicat

în

Zi dedicată în România veteranilor de război

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

În Războiul de Independenţă (1877-1878) au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, www.veterani-ww2.ro. Ulterior, în Primul Război Mondial, în care a fost mobilizată 11% din populaţia ţării, respectiv peste 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 de soldaţi (peste 335.000 de morţi şi dispăruţi şi peste 75.000 de invalizi), în vederea atingerii obiectivului, respectiv acela al eliberării şi al reîntregirii naţionale. Luptele duse pe teritoriul ţării au făcut, de asemenea, circa 650.000 de morţi în rândul populaţiei civile. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care circa 92.000 de militari decedaţi, potrivit informaţiilor prezentate în albumul „100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie”, publicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe site-ul www.mapn.ro. La data publicării acestui volum, în 2018, mai erau în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea, la articolul 2, că: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul amintit anterior. Astfel, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

De asemenea, după Primul Război Mondial, încheiat în anul 1918, au fost adoptate diferite legi, prin care participanţii la campanii şi urmaşii lor au primit diferite drepturi şi avantaje reparatorii. Astfel, prin Legea din 13 ianuarie 1918, participanţii la Primul Război Mondial care au fost decoraţi cu Medalia „Virtutea Militară” de război clasa I, au primit o pensie viageră, iar prin Legea din 2 septembrie 1920, li s-au creat condiţii speciale de pensionare, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În 1927, prin Decretul – lege nr. 1402 din 15 mai, ofiţerilor activi şi de rezervă care participaseră la Primul Război Mondial şi care fuseseră decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”, li s-au acordat loturi de teren sau loturi de casă, precum şi anumite gratuităţi.

Veteranii de război au primit o serie de drepturi şi avantaje şi în anii următori, printr-o serie de acte normative, precum Decretul nr. 1304 din 8 mai 1933, Decretul nr. 1056 din 6 mai 1936, Legea nr. 794 din 4 septembrie 1941, Legea nr. 310 din 24 aprilie 1945, Decretul-lege nr. 440 din 4 iunie 1945. Începând din 1948, aceste drepturi şi avantaje au fost revăzute, unele fiind chiar anulate.

sursa: agerpres.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba