Rămâi conectat

Administrație

Primele acțiunii pentru transformarea „băii populare” din Sebeș în centru multifuncțional

Publicat

în

Primele acțiunii pentru transformarea „băii populare” din Sebeș în centru multifuncțional

„Baia populară” din Sebeș va deveni centru multifuncțional prin intermediul unei finanțări nerambursabile de 6,6 milioane de lei obținute de Primăria Municipiului Sebeș în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.
În urmă cu câteva zile, a fost predat amplasamentul și au avut loc primele intervenții.
Având în vedere degradarea avansată pe care o prezintă clădirea, a fost realizată o expertiză tehnică, iar echipa de proiect coordonată de arhitectul sebeșean Mirel Drăgan a propus realizarea unor intervenții asupra sitului, care se împart în etape de demolare, de reconstrucție și de adiție.
Va rezulta un complex multifuncțional care poate găzdui o bibliotecă, spații expoziționale, spații pentru diverse activități ale comunității (fie ele social-recreative, activități culturale, educative, de formare etc) de care să se bucure atât tinerii, populația activă, cât și seniorii Sebeșului.
Accesul pietonal principal se va realiza din strada Mihai Viteazu, un acces secundar fiind proiectat din strada Peneș Curcanul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Trafic restricționat la intersecția străzii Lalelelor cu Bulevardul Revoluției 1989 din Alba Iulia

Publicat

în

Alba Iulia: Trafic restricționat la intersecția străzii Lalelelor cu Bulevardul Revoluției 1989

Primăria Municipiului Alba Iulia anunță că circulația rutieră va fi restricționată în perioada 26-27 februarie la intersecția străzii Laleleor cu Bulevardul Revoluției 1989, pentru lucrări în cadrul proiectelor de mobilitate urbană.
Participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră provizorie în vederea prevenirii evenimentelor neplăcute.
„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, au transmis reprezentanții primăriei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Progres semnificativ al lucrărilor de modernizare a școlilor gimnaziale Singidava și nr. 3 din Cugir

Publicat

în

Cugir: Progres semnificativ al lucrărilor de modernizare a școlilor gimnaziale Singidava și nr. 3

În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările de modernizare a școlilor gimnaziale Singidava și nr. 3 din Cugir se vor încheia în următoarele luni.

La Școala Gimnazială Singidava se lucrează cu motoarele turate la maxim, procentul de realizare fiind de peste 80%. În perioada care a mai rămas, urmează să fie finalizate: gardul împrejmuitor, terenul de sport și curtea interioară. În ceea ce privește clădirea, se fac unele finisaje, urmând montarea noilor obiecte de mobilier în fiecare sală de clasă, echipamentele IT și dotările în laboratoare.
S-au executat lucrări pentru reabilitarea interioară și exterioară, modernizarea instalaților termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizarea energetică, accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități.
La Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir peste 21 de milioane de lei sunt investiți prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir”.
Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de aproximativ 70% și prevăd modernizare pentru: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, echiparea cu mobilier și echipamente, modernizare băi etc.
Se va monta lift pentru persoane cu dizabilități, vor fi executate și lucrări la gardul împrejmuitor și curtea interioară.
Ulterior va fi montant mobilierul nou, necesar pentru desfășurarea a activităţii de învăţământ.
Prin același proiect au fost modernizate și corpurile de pe strada Merilor din Vinerea și de pe Aleea Constructorului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

De la stradă de pământ la asfalt, la Aiud

Publicat

în

La Aiud, de la stradă de pământ la asfalt

Marți 20 februarie a avut loc o întâlnire a executivului local cu reprezentanții firmei care va executa lucrările în cadrul proiectului „Modernizare drumuri de legătură la DJ107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Nord”.
În cadrul proiectului, se vor moderniza următoarele străzi: Țiglăriei, Nicolae Bălcescu, Viilor, Zorilor, Plugarilor, Livezii, Fântânele și Păltiniș, situate la nord față de DJ 107I.
Se estimează începerea lucrărilor în prima parte a lunii martie 2024.
Proiectul este derulat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny și are o valoare totală de 12,1 milioane de lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba