Rămâi conectat

Administrație

Planurile bazei sportive și de agrement din zona Bazinului Olimpic, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, în ședința din 25 august

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia se întrunesc în ședință, pe 25 august. Pe ordinea de zi se află și un proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul: Actualizare studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „CONSTRUIRE BAZA SPORTIVA SI DE AGREMENT ZONA BAZIN OLIMPIC” – MUNICIPIUL ALBA IULIA

Reabilitarea recenta a bazinului olimpic, a impus măsuri de amenajare urbanistica a zonei care sa includă obiective integrate de natura sa întregească gama de servicii de agrement si sa eficientizeze activitatea de la bazinul olimpic, respectiv crearea unei noi structuri de agrement in zona exterioara a bazinului, in condiţiile in care vechea baza de agrement din zona Schit va fi reconsiderata. Amplasata pe domeniul public al municipiului, baza de agrement propusa, va asigura pe perioada verii, modalitati de petrecere a timpului liber, de relaxare si agrement (inot, sport, etc).

Pe baza temei de proiectare elaborată de Municipiul Alba Iulia, a reglementarilor PUD-ului aprobat prin HCL nr 94/2015, a avizelor de amplasament obţinute la faza PUD si a reglementarilor tehnice in vigoare, în anul 2015 a fost întocmită documentaţia tehnico – economică faza S.F – „CONSTRUIRE BAZA SPORTIVA SI DE AGREMENT ZONA BAZIN OLIMPIC” – MUNICIPIUL ALBA IULIA aprobată prin HCL nr. 204 din luna iunie 2015.

Pentru promovarea în continuare a investiţiei a fost necesară actualizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de mai sus, având în vedere faptul că din anul 2015 şi până în prezent au apărut schimbări legislative majore cu impact semnificativ în stabilirea costurilor şi a valorilor de bază pentru obiectivele noi, ce urmează a fi construite. în acest sens menţionăm prevederile OUG nr. 114/2018 prin care s-a stabilit tarif minim la manoperă în domeniul construcţiilor de 17,98 lei/h.

Un alt motiv pentru care este necesară actualizarea îl reprezintă devalorizarea monedei naţionale în raport cu euro, care la nivelul anului 2015, pentru valoarea de 1 euro echivalentul în lei a fost 4,169 lei (curs BNR la data de 07.04.2015) iar în prezent la nivelul anului 2020, 1 EURO este echivalentul a 4,7787 lei (curs BNR la data de 28 ianuarie 2020).

Având în vedere cele prezentate mai sus, a fost întomită documentaţia tehnico – economică – „Actualizare studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii CONSTRUIRE BAZA SPORTIVA SI DE AGREMENT ZONA BAZIN OLIMPIC – MUNICIPIUL ALBA IULIA”, prin care faţă de documentaţia iniţială s-a luat în considerare folosirea utilajelor de tip pompe de căldură pentru suplinirea necesarului termic în funcţionarea bazinelor, aceste echipamente situându-se în categoria echipamentelor şi utilajelor ecologice şi eficiente.

Din considerente de ordin practic şi financiar s-a renunţat la terenul de sport şi la gradene aferente acestuia. în acest fel s-a creat un spaţiu mai generos pentru zona de agrement, majorându-se suprafaţa aferentă şezlogurilor şi zonei de plajă.

Astfel în continuare se propun următoarele construcţii şi amenajari:

  • corp clădire administrativă cu acces separat din exterior şi cu regim de înălţime max. P+M. Spatiile interioare vor avea destinaţie de birouri, casierie, zonă control acces, vestiare cu duşuri, grupuri sanitare femei/bărbaţi/dizabilităti;

-3 bazine de înot deschise, respectiv un bazin de înot cu lungimea de 25 m şi cu adâncime variabilă de 1,4 – 2,Om, un bazin de agrement pentru iniţiere adulti/copii legat cu un bazin de relaxare mediu, echipat cu instalaţii de masaj,cu adâncimea constantă de 1,35 m si un bazin pentruă copiiă mici si foarte mici, dotată cu instalaţii de jocuride apa,cu adîncime variabilă de 0,25- 0,40m; toate bazinele se vor finisa cu gresie antiderapantă

  • spatii tehnice pentru cele 3 bazine;
  • duşuri exterioare în zona bazinelor;
  • platforme exterioare bazinelor, folosite pentru plaja şi mobilate cu şezlonguri şi umbrele de soare;
  • supravegherea incintei bazinului cât si accesul controlat în incinta bazei de agrement, în relaţie si coordonare cu sistemul server realizat deja în clădirea bazinului olimpic;
  • punct alimentar tip fast-food cu terasa;
  • gradene în zona bazinului;
  • loc de joaca pentru copii cu dale de cauciuc si ansamblu jocuri cu tematică acvatica;
  • loc de joaca pentru copii foarte mei cu nisip;
  • reţele de utilităţi pentru clădirea administrativă şi bazinele exterioare, cişmele, sistem colectare ape pluviale, reţele de irigat;
  • parcaje, drumuri şi alei de acces pietonale, suporturi urbane pentru biciclete;
  • spatii verzi cu arbuşti ornamentali, plante vegetale pentru protecţie şi umbrire şi zone destinate spaţiului verde înierbate cu rulouri tip gazon;
  • împrejmuire incintă;
  • instalaţii iluminat incintă;
  • sistem propriu de încălzire apă cu panouri solare şi pompe de căldură.

Valoarea totala estimata a acestei investiţii este de 27.846352,07 fără TVA şi 33.125.258,96 lei inclusiv T.V.A, din care C+M 19.467.766,561ei fara TVA si 23.166.642,21 lei cu TVA

Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni, 2 luni elaborare documentaţii tehnice proiectare şi 16 luni execuţie lucrare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din localitatea Galați (Zlatna) avansează, au anunțat autoritățile locale.

Prin acest proiect vor fi amplasate 11 containere unde cetățenii vor putea sa depoziteze deșeuri din demolări, deșeuri vegetale, deșeuri casnice, sticlă, mobilă, carton, electrocasnice sau deșeuri periculoase.

Vor fi amplasate în incintă și un cântar si un bazin subteran pentru colectarea uleiurilor uzate.

Proiectul depășește 760.000 de euro și este finanțat prin PNRR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare a fost finalizată înainte de 1 mai. 
Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
După ce anterior s-a turnat primul strat de asfalt, luni 29 aprilie a fost turnat cel de-al doilea strat. Au urmat trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării.
A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii.
Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte. Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba