Rămâi conectat

Administrație

Pista de atletism a Stadionului Cetate va fi reabilitată și modernizată: Proiectul se află pe masa consilierilor locali, în ședința din 28 iulie

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de marți, 28 iulie 2020, aprobarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții faza DALI și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul „REABILITARE ȘI MODERNIZARE PISTĂ DE ATLETISM DIN INCINTA STADIONULUI CETATE AFLAT ÎN ADMINISTRAREA CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA”.

Obiectivul principal al investiției îl constituie reabilitarea și modernizarea pistei de atletism din incinta Stadionului Cetate Alba Iulia prin crearea unui mediu optim de desfășurare a activitatilor sportive pe această pistă, crescând implicit si numărul utilizatorilor. Toate acestea vor conduce la un nivel de trai mai bun al locuitorilor municipiului Alba Iulia, sportul fiind o componentă importantă în viața omului.

De aceea, acest proiect presupune desfacerea plăcilor de tartan vechi, curățarea (și repararea acolo unde este cazul) a substratului de beton, montarea de borduri și de rigole preimetral zonei analizate, corectarea planeității pistei pentru dirijarea apelor pluviale către rigolele propuse, montarea unui noul strat de finisaj (atât cel de bază, cât și cel de uzură) și marcarea culoarelor cu linii de 5cm lățime; efectuarea unei subtraversări a pistei în vederea realizării instalației de irigare a terenului de fotbal.

Datorită faptului că starea actuală a plăcilor de tartan de pe pista de atletism se află într-o stare avansată de uzură, există riscul accidentării sportivilor. O altă problemă o constituie lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale. De asemenea, bordurile care delimitează pista de atletism sunt și ele degradate.

Suprafața analizată este constituită din suprafața pistei de atletism și cele două capete, însumând 6.584 mp.

Caracteristicile pistei de atletism și a celor două capete:
-suprafața pistei 4400 mp
-suprafața capăt nord 1079 mp
-suprafața capat sud 1105 mp
-pe pista sunt amenajate 8 culoare de alergare
-zona analizata are finisajul realizat din placi de tartan pe o infrastructura de beton.

Valoarea de finanțare a obiectivului de investiție (cu TVA) este 2.786.472,24 lei, din care C+M cu TVA 2.626.980,88 lei. Eșalonarea investiției: INV/ (C+M), anul I – 2.786.472,24 lei, din care C+M 2.626.980,88 lei. Durata de realizare este de 8 luni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba