Rămâi conectat

Administrație

O nouă licitație pentru reabilitarea dispensarului uman din Săliștea

Publicat

în

O nouă licitație pentru reabilitarea dispensarului uman din Săliștea

Dispensarul medical uman din comuna Săliștea urmează să fie supus unor lucrări de reabilitare.

Primăria locală a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nou licitație pentru atribuirea lucrărilor. Valoarea contractului propus este de aproape un milion de lei.

Dispensarul medical uman din comuna Săliștea, cu regim de înălțime parter, a fost construit în anul 1923. Construcția are fundațiile continue din beton și pereții executați din cărămidă plină. Planșeul peste parter este din grinzi din lemn, fiind tăvănuit cu scândură. Tâmplăria exterioară este din lemn și din PVC., având garniturile de etanșare deteriorate. Placa peste pământ și planșeul nu sunt izolate termic. Încălzirea clădirii se face cu sobe de teracotă pe lemne. Apa caldă este produsă de un boiler electric. Iluminatul se face cu becuri incandescente. Clădirea are pardoseli de pământ. Suprafața desfășurată este de 278 de metri pătrați.

Dispensarul este deservit de un medic de familie și o asistentă în localitatea Săliștea și are un punct medical, deservit de același personal, în satul Tărtăria. Dispensarul deține un ecograf și dotarea necesară unui cabinet de medic de familie.

În total în comuna Săliștea sunt înregistrați 1.850 de asigurați.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Progres semnificativ al lucrărilor de modernizare a școlilor gimnaziale Singidava și nr. 3 din Cugir

Publicat

în

Cugir: Progres semnificativ al lucrărilor de modernizare a școlilor gimnaziale Singidava și nr. 3

În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările de modernizare a școlilor gimnaziale Singidava și nr. 3 din Cugir se vor încheia în următoarele luni.

La Școala Gimnazială Singidava se lucrează cu motoarele turate la maxim, procentul de realizare fiind de peste 80%. În perioada care a mai rămas, urmează să fie finalizate: gardul împrejmuitor, terenul de sport și curtea interioară. În ceea ce privește clădirea, se fac unele finisaje, urmând montarea noilor obiecte de mobilier în fiecare sală de clasă, echipamentele IT și dotările în laboratoare.
S-au executat lucrări pentru reabilitarea interioară și exterioară, modernizarea instalaților termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizarea energetică, accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități.
La Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir peste 21 de milioane de lei sunt investiți prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir”.
Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de aproximativ 70% și prevăd modernizare pentru: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, echiparea cu mobilier și echipamente, modernizare băi etc.
Se va monta lift pentru persoane cu dizabilități, vor fi executate și lucrări la gardul împrejmuitor și curtea interioară.
Ulterior va fi montant mobilierul nou, necesar pentru desfășurarea a activităţii de învăţământ.
Prin același proiect au fost modernizate și corpurile de pe strada Merilor din Vinerea și de pe Aleea Constructorului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

De la stradă de pământ la asfalt, la Aiud

Publicat

în

La Aiud, de la stradă de pământ la asfalt

Marți 20 februarie a avut loc o întâlnire a executivului local cu reprezentanții firmei care va executa lucrările în cadrul proiectului „Modernizare drumuri de legătură la DJ107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Nord”.
În cadrul proiectului, se vor moderniza următoarele străzi: Țiglăriei, Nicolae Bălcescu, Viilor, Zorilor, Plugarilor, Livezii, Fântânele și Păltiniș, situate la nord față de DJ 107I.
Se estimează începerea lucrărilor în prima parte a lunii martie 2024.
Proiectul este derulat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny și are o valoare totală de 12,1 milioane de lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start pentru lucrările la ultima stradă din Petrisat care necesită reabilitare

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesită reabilitare: Start al lucrărilor

În aceste zile au început lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole și trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat, ultima stradă din această localitate componentă a Blajului rămasă nereabilitată după introducerea rețelei de apă și canalizare.
Lucrările sunt finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
Termenul de finalizare este sfârșitul lunii iunie 2024.
Odată cu finalizarea acestei străzi, vom avea și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură a străzilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba