Administrație
Noul bazin de înot de la Sebeș edificat de o firmă din Sibiu
Noul bazin de înot de la Sebeș edificat de o firmă din Sibiu
O firmă din Sibiu va proiecta și construi bazinul de înot din municipiul Sebeș, o investiție a Consiliului Județean Alba.
După ce la o primă licitație nu a fost depusă, la o valoare estimată a contractului de peste 7,5 milioane de lei, nici măcar o singură ofertă, Consiliul Județean Alba a majorat suma destinată acestui obiectiv, la peste 10,7 milioane de lei, fiind înregistrate de această dată patru oferte.
Recent, administrația județeană a atribuit contractul unei firme sibiene, valoarea contractului fiind de 10,1 milioane de lei.
De acești bani, firma sibiană va realiza serviciile de proiectare şi verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, inclusiv asistența tehnică, precum și execuția lucrărilor. Verificarea tehnică de calitate se va realiza de către specialişti atestaţi pe domenii/subdomenii şi specialităţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectelor. Conform studiului de fezabilitate, sunt prevăzute lucrări de amenajare a terenului, lucrări de asigurare a utilităţilor, lucrări de construcţii şi instalaţii bazin de înot, procurare şi montare utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale și lucrări aferente organizării de şantier.
Investiţia este finanțată din bugetul local al Județului Alba.
Bazinul va fi construit în Parcul Arini, la nr. 2, pe un teren înscris în domeniul public al Județului Alba. Cuva bazinului va avea dimensiunile de 25 x 12,50 metri, cu o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80 metri, cota de 1,80 metri fiind situată în zona de block-starturi. Grupurile sanitare ce deservesc vestiarele și zona dușurilor vor asigura facilitate și pentru persoanele cu dizabilități, fiind organizat un grup sanitar dimensionat și dotat cu mobilier special, conform normelor în vigoare. Zona dușurilor va fi dotată cu pare de duș fixe, cu temporizare, astfel evitându-se vandalizarea acestora și risipa de apă. Clădirea va fi dotată cu toate tipurile de instalații necesare, respectiv termice, sanitare, electrice etc.
sursa: Ziarul Unirea
Administrație
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.
Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.
„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.
Administrație
Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari
Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari
Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025. Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.
După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.
În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,
Administrație
Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos
A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos
Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.
Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă