Ce restricții se vor ridica din data de 15 iunie

„Având în vedere că numărul de îmbolnăviri nu a crescut și nici nu a scăzut luă în vedere ce măsuri de relaxare să luăm. După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. De asemenea, pot fi 20 de persoane la evenimente private. 20 de oameni în interior.

Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, creșelor și grădinițelor private. De asemenea, s-ar putea redeschide și sălile de fitness.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea normelor. De asemenea, este important ca ușor ușor să renunțăm la unele măsuri acolo unde este posibil. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic. Mai exact, unde sunt sub 5 cazuri la un milion de locuitori în media ultimelor 14 zile. Deocamdată, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda.

Nu avem o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi. Avem încă 150 de persoane în medie la terapie intensivă. Se impune prelungirea stării de alertă. Vo fi mai puține restricții, mai simplu dar nu se poate continuia fără starea de alertă”, a spus Iohannis, potrivit capital.ro.

Guvernul va dezbate în ședință de guvern aceste decizii.

Sursa:capital.ro, romaniatv.net