Rămâi conectat

Știri

121 NOI CAZURI cu COVID-19 și încă 4 decese, în Alba, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

În județul Alba s-au înregistrat 121  noi cazuri de infectare cu Covid-19 și încă  4 decese , în ultimele 24 de ore.

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate în județul nostru ajunge la 10.424  de persoane confirmate pozitiv. Dintre acestea, 8249  de persoane au fost declarate vindecate. Numărul deceselor în județ este de 272  de  persoane.

Potrivit DSP Alba, ieri, în județ au fost realizate 1119  teste. Numărul total al testelor efectuate în Alba a ajuns la 127.540.

Localitățile din care provin cele 121 de noi cazuri:

Aiud – 3
Alba Iulia – 41
Blaj – 10
Câmpeni – 1
Cugir – 8
Ocna Mures – 9
Sebes – 13
Teius – 1
Albac – 2
Avram Iancu – 1
Bistra – 1
Calnic – 2
Cenade – 2
Cetatea de Baltă – 1
Crăciunelu de Jos – 1
Galda de Jos – 2
Garbova – 1
Ighiu – 1
Jidvei – 1
Lunca Muresului – 1
Lupsa – 3
Mihalt – 2
Sancel – 1
Sohodol – 1
Șona – 1
Stremț – 1
Unirea – 3
Valea Lungă – 3
Vințu de Jos – 2
+2 cazuri noi în focare identificate în trecut


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Amenzi de aproape 23.000 de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba: Câte permise reținute, infracțiuni și testări la droguri și alcool au fost

Publicat

în

Amenzi de aproape 23 de mii de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 307 persoane și au fost verificate 208 autovehicule.

Au fost constatate 137 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 22.995 de lei.

Au fost efectuate 60 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, au fost reținute 3 permise de conducere, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 infracțiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Câmpeni: Centru Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

Publicat

în

Centru Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, la Câmpeni

Marți 14 mai s-a inaugurat oficial, la Câmpeni, un Centru Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Alba care va funcționa în incinta sediului Poliției Orașului Câmpeni, strada Libertății, numărul 3.

Dacă până acum aici de desfășurau doar activități de preluare și eliberare documente pe linie de înmatriculări auto, de marți, cetățenii din Câmpeni dar și din alte localități din Apuseni vor putea beneficia și de alte servicii.
La sediul din Câmpeni se vor desfășura activități de înmatriculări, transcrieri, radieri sau autorizări provizorii în circulație a autovehiculelor cât și preschimbări de permise de conducere a căror valabilitate administrativă a expirat, furate, pierdute sau deteriorate.
De asemenea, tot la Câmpeni, candidații se vor putea planifica la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere auto, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul central din municipiul Alba Iulia.
De aceste servicii vor putea beneficia circa 60 de mii de locuitori din zona Munților Apuseni (aproximativ 16 % din populația județului Alba).
De asemenea, încă un lucru bun pentru cetățeni este faptul că investigațiile medicale pentru fișele auto pot fi efectuate la Spitalul Orășenesc Câmpeni, în fiecare zi de miercuri între orele 10.00 și 14.00.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Campanie de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării în derulare în Alba

Publicat

în

În Alba, în derulare, campanie de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării

Campania de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării continuă în Alba.

Cea mai recentă acțiune a avut loc vineri 10 mai, la Zlatna, unde s-a derulat o misiune publică de impact în comunitățile vulnerabile.

Parteneri în cadrul activității au fost UAT Zlatna, echipă AMC Zlatna, MF Zlatna – dr. Voichița Varmaga (președinte Asociația Medicilor de Familie Asclepios Alba) și Crucea Roșie filiala Alba.
Având în vedere creșterea susținută a numărului cazurilor de rujeolă și declararea de către Ministerul Sănătății și INSP a stării de epidemie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a desfășurat încă de la începutul acestui an o campanie de informare, educare, comunicare prin intermediul Compartimentului Epidemiologie și Compartimentului Evaluare și Promovare a Sănătății, fiind vizate în principal comunitățile vulnerabile ale județului.
Activitățile de informare, educare, comunicare s-au desfășurat în 50 comunități din județul Alba prin asistența medicală comunitară și școlară.
Parteneri au fost UAT-urile cu asistență medicală comunitară și școlară, rețeaua de asistență medicală primară prin Asociația medicilor de familie Asclepios din județul Alba, Crucea Roșie Română – filiala Alba și mass media locală.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba