Rămâi conectat

Administrație

Modificare la proiectul centurii ocolitoare de pe latura de nord a municipiului Alba Iulia: Primăria a lansat în consultare publică noul Plan Urbanistic Zonal

Publicat

în

Elaborarea noului PUZ pentru construirea centurii ocolitoare pe latura de nord a municipiului Alba Iulia care va realiza legătura între DN75 şi DN1, respectiv autostrada A1 Sebeş – Turda, a fost lansat în consultare publică de către Primăria Alba Iulia.

Secțiunea de drum cuprinsă între KM 0+032 și 1+208 este singura porțiune a traseului Centurii Ocolioare de Nord care a suferit modificări ulterioare PUZ-ului anterior aprobat prin HCL NR. 445/11.2021. Modificările s-au realizat atât din pricina structurii înclinate a reliefului terenului (declivităților) pe porțiunea menționată, cât și a unor constatări la fața locului.

S-a optat pentru a se reface traseul pe bucata menționată anterior, reamplasându-se/relocându-se spre direcția cardinală de sud. Modificările de traseu au fost realizate în zone fără rețele edilitare sau zone de protecție a acestora.

Locația a fost aleasă ținând cont de toate avizele tehnice obținute la faza PUZ anterioară prin HCL NR. 445/11.2021. Această interventie este menită să protejeze investiția de eventualele alunecări de teren ce pot apărea în zonă, dar și să faciliteze fluidizarea fluxurilor de-a lungul arterei.

Centura ocolitoare va urma să aibă o lungim de 4,6 km pe teritoriul municipiului Alba Iulia, respectiv de 1,4 km pe teritoriul comunei Ighiu. Şoseaua va asigura fluxul de circulație din sudul judeţului în zona nordică şi vestică, contribuind la creşterea gradului de eficienţă economică, îmbunătăţirea siguranţei şi a accesibilităţii judeţului. Un efect important va fi şi reducerea traficului în Alba Iulia prin dirijarea traficului pe viitoarea centură ocolitoare.

Din punct de vedere a traseului, şoseaua de centură va pleca din sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se face legătura cu DN1 şi autostrada A1, va trece pe la nord de uzina Saturn, iar după ce va traversa valea din zonă şi calea ferată va ”coborî” până în apropierea cursului râului Ampoi, unde există şi în prezent un drum comunal.

Traseul va urma cursul râului până ce va intra pe teritoriul comunei Ighiu, după care va traversa prin intermediul unui pod rutier râul Ampoi şi va face conexiunea cu DN75 la Şard, înainte cu câteva sute de metri de podul rutier aflat la intrarea în localitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Drum nou spre cimitirul din Beldiu: Lucrări în curs

Publicat

în

Lucrări în curs la un drum nou spre cimitirul din Beldiu

Se lucrează la accesul spre cimitirul sătesc Beldiu.

Se excavează stratul vegetal, urmează straturile suport și montarea dalelor, lucru ce va permite, conform reprezentanților administrației locale, realizarea unui drum de acces sigur și civilizat.

Într-un viitor apropiat, pe lângă accesul către cimitir, drumul pavat va asigura și accesul către capela ce urmează a fi construită aici.

În paralel, la căminul cultural din Beldiu se execută lucrări de reparații și zugrăveli interioare, după înlocuirea instalațiilor electrice în totalitate și în scurt timp se vor monta corpurile de iluminat, întrerupătoarele și prizele.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Punte pietonală în reparație capitală la Sebeș

Publicat

în

Sebeș: Punte pietonală în reparație capitală

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș informează cetățenii că puntea care face legătura între strada Spicului și strada Abatorului este în reparație capitală până în 30 iunie.

Se vor executa mai multe lucrări.

Lucrările prevăzute a se executa sunt recondiționarea cablului principal de susținere, confecționarea și înlocuirea balustradelor, precum și înlocuirea căii de rulare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba