Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, cel mai bine cotat șahist al județului Alba

Publicat

în

Evolutie excelenta pentru juniorul de doar 15 ani Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) la Festivalul International de Sah de la Arad, unul dintre cele mai puternice turnee open organizate in Romania, care in acest an a reunit la start 240 de participanti din 16 tari, 15 dintre participanti avand titlul de mare maestru international, cea mai inalta clasificare sahista.

Juniorul albaiulian, cotat ca favoritul 32 la start, a inceput turneul cu 3 victorii in primele 3 partide. Dupa o infrangere in runda a 4-a impotriva maestrului international Bogdan Deac, intr-o partida in care a avut initiativa in deschidere, Mihnea a castigat alte 2 partide, cea din runda a 6-a impotriva marelui maestru international Vladimir Dobrov (Rusia), dupa o partida maraton de 87 de mutari, care a durat peste 5 ore. Mihnea Costachi a incheiat cu 3 remize impotriva altor 3 jucatori de mare valoare, maestrul international Ivajlo Enchev (Bulgaria), maestrul international Tiberiu Georgescu (Romania), dupa o partida de 146 de mutari si aproape 6 ore de joc (!!!), si marele maestru international Viorel Iordachescu (Moldova), favoritul numarul 2 al turneului!

In urma acestei evolutii, cu 6,5 puncte acumulate in 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 12 din cei 240 de participanti, cea mai buna clasare dintre juniorii prezenti la turneu, a obtinut prima sa norma de maestru international si va avea incepand cu luna septembrie un rating FIDE 2408, ceea ce inseamna ca va deveni si oficial cel mai bine cotat jucator al judetului Alba, devansandu-l pe antrenorul sau Marius Ceteras, al carui rating FIDE este 2403. O performanta remarcabila pentru elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan”, care a obtinut la Arad Open si o clasare pe locul 3 in proba de blitz.

Turneul a fost castigat de Vladimir Dobrov (Rusia), urmat de Lucian Miron (Romania) si Ulvi Bajarani (Azerbaidjan), toti cu 7,5 puncte.

Ceilalti sahisti din judetul Alba prezenti la acest puternic turneu international au obtinut urmatoarele rezultate: George Ileana (CSU Alba Iulia) 5,5 puncte (locul 71), Cristian Vlad (Apulum Alba Iulia) 4,5 puncte (locul 117), Nicolae Sandru (CSU Alba Iulia) 4 puncte (locul 141) si Ovidiu Craciun (Sah Club Cugir) 4 puncte (locul 144).

Datorita oboselii acumulate pe durata turneului, desfasurat pe o caldura aproape insuportabila intr-o sala de joc fara aer conditionat, juniorii Mihnea Costachi si George Ileana si-au anulat participarea la openul de la Predeal, urmand a se pregati la Alba Iulia pana la sfarsitul lunii pentru importantele competitii internationale din aceasta toamna, Campionatul European de juniori de la Porec (Croatia) si Campionatul Mondial de juniori de la Porto Carras (Grecia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional

Publicat

în

Debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat pentru Atomic Blaj

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil.

Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. Atomic Blaj, formație pregătită de Andreea Ioana Beldian, a reușit rezultate notabile la competiția de sub Tâmpa, turneu care a avut la start 34 de echipe de minibaschet din Alba, Brașov, Sibiu și Vâlcea.

La feminin a fost LPS Alba Iulia, iar la masculin Atomic Blaj, care a obținut 3 victorii în cele 5 întâlniri disputate (adversari au fost Andu Galben Brașov, Perform Mediaș, Mini Hoops Brașov, Kids Tâmpa Brașov și Andu Sibiu Negru).

„Înființarea secției de baschet și afilierea clubului nostru la F.R.de Baschet, împreună cu proiectul de regionalizare al federației de baschet, diversifică oferta locală privind practicarea unei ramuri sportive la nivelul zonei Blaj. Înscrierile sunt în continuare deschise la nivelul grupelor de babybaschet și minibaschet”, a transmis Dan Balu, fondator și președinte la Atomic Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSU Alba Iulia joacă în deplasare: Cu cine și când

Publicat

în

Meci în deplasare pentru CSU Alba Iulia

În play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal, CS Universitar din Alba Iulia va juca în deplasare.

Partida din județul Mureș cu Unirea Ungheni este programată sâmbătă 27 aprilie, de la ora 17.00.

CSU este fără victorie și fără gol marcat în play-off. În runda precedentă formația universitară albaiuliană a fost învinsă cu 1-0, la Sebeș, de liderul Gloria Bistrița-Năsăud.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Derby la Galda de Jos în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda vs. CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Ultima etapă a turului din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal programează un derby al județului Alba.

La Galda de Jos se vor întâlni echipa locală Industria Galda și CSM Unirea Alba Iulia.

Partida de pe „Galda Arena” va avea loc sâmbătă 27 aprilie, de la ora 17.00.

CSM Unirea Alba Iulia este lider în play-out, în vreme ce Industria Galda este pe ultimul loc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba