Rămâi conectat

Sport

Mâine se dă startul în Openul Internațional al României la șah

Publicat

în

Incepand de maine, timp de 8 zile Hotelul Transilvania din Alba Iulia va fi gazda celui mai puternic turneu de sah organizat vreodata in judetul Alba, Openul International al Romaniei, competitie care este onorata de prezenta a 11 mari maestri internationali, 5 maestri internationali si 10 maestri FIDE, alaturi de tineri sahisti romani medaliatii la campionatele nationale de juniori de anul trecut, la categorii de varsta intre 12 si 20 de ani.

 Favoritii principali la castigarea  turneului sunt marele maestru international Andrei Istratescu (Franta, rating FIDE 2602), Konstantin Tarlev (Ucraina, 2580), Vlad Jianu (Romania, 2563), Andreas Heimann (Germania, 2560), Szabo Gergely (Romania, 2548), Vladislav Nevednichy (Romania, 2546), Pap Gyula (Ungaria, 2545) si Stelios Halkias (Grecia, 2541), insa surprize pot veni si din partea unor jucatorii cu rating putin sub 2500 ca Marius Manolache (Romania, 2487) sau Bogdan Deac (Romania, 2486).

 Judetul Alba va fi reprezentat in competitie de Mihnea Costachi (16 ani, elev al Colegiului “Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia), medaliat cu bronz la campionatele mondiale de juniori in 2014, Adrian Secheres (18 ani, elev al Colegiului “Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia), medaliat cu argint in proba de blitz la campionatele mondiale scolare in 2015, George Ileana (15 ani, elev al Scolii gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia), campion mondial scolar in 2014, Iustin Ciorgovean (15 ani, elev al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia), juniorul roman cu cel mai mare progres in ultimii 2 ani, alaturi de maiorul Ovidiu Lupu, un experimentat maestru FIDE nascut la Cugir si stabilit in Alba Iulia.

 Prima runda va incepe miercuri 16 martie la orele 16, fiind precedata incepand cu orele 15 de festivitatea de deschidere. Special pentru acest eveniment elevii Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia au pregatit o expozitie de pictura cu tematica sahista, al carei vernisaj va avea loc in cadrul festivitatii de deschidere. De asemenea mai multi elevi ai Liceului de Arte “Regina Maria” vor fi prezenti la startul rundelor openului international si vor interpreta piese de muzica clasica la diverse intrumente.

 Un moment special va fi si efectuarea primei mutari la fiecare din cele 9 runde ale turneului, organizatorii invitand pentru acest ceremonial 9 elevi albaiulieni cu rezultate deosebite in diverse domenii de activitate.

 “De obicei VIP-urile locale sau politicienii sunt cei invitati pentru a efectua prima mutare la turnee. Dar fiindca Alba Iulia are tineri de mare valoare, nu doar in activitatea sahista, am ales sa invitam pentru acest moment simbolic elevi albaiulieni cu rezultate remarcabile in diverse domenii de activitate, dar care uneori sunt prea putin cunoscuti de comunitatea din care fac parte. Prima mutare a turneului va fi efectuata de Ana Zaharescu, eleva in clasa a XI-a a Colegiului National „Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia, medaliata cu aur la Olimpiada internationala de Neogreaca in 2015 si la Olimpiada internationala a Elenismului in 2014. Ana a obtinut multe alte premii in olimpiadele scolare, dar si in concursuri de chitara clasica si pictura, doua dintre pasiunile ei. Ii multumim Anei Zaharescu si celorlalti elevi invitati care ne vor onora cu prezenta lor la Openul International al Romaniei.” (Marius Ceteras, director de turneu)

 Intrarea la turneu este libera, organizatorii invitand parintii si bunicii sa vina alaturi de copiii si nepotii lor sa asiste la turneu si, pentru cei care nu cunosc jocul de sah, sa ia un prim contact cu acest minunat joc.

 In paralel cu turneul international se va desfasura si Openul Judetului Alba la sah clasic, un turneu cu raportare la Federatia Romana de Sah, la care vor participa in jur de 30-40 de sahisti cu ratinguri FIDE sub 2200.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

CIL Blaj, pas mare spre titlul de campioană a ligii a patra din Alba

Publicat

în

Pas mare spre titlul de campioană în Alba pentru CIL Blaj

CIL Blaj a câștigat derby-ul rundei a 24-a și a făcut un pas mare spre titlul de campioană a celui de-al patrulea eșalon.

În partida de pe teren propriu, de pe Stadionul „CIL-Veza”, cu CS Ocna Mureș scorul a fost 3-1 în favoarea echipei din „Mica Romă”.

Pentru învingători au marcat Ciugudean, Tomuța și Mihu. Golul echipei din Ocna Mureș a fost înscris de Vali Drăgan din lovitură de la 11 metri.

CIL Blaj va juca în următoarea etapă în deplasare cu Hidro Mecanica Șugag, adversară și în sferturile de finală ale fazei județene a Cupei României.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Titlu național la volei feminin cucerit de CSO Voluntari la Blaj

Publicat

în

Titlu național la volei feminin cucerit de CSO Voluntari la Blaj

CSO Voluntari a cucerit, la Blaj, primul titlu național la volei feminin din istoria sa.

După două succese pe teren propriu în finala Diviziei A1 cu Volei Alba Blaj, echipa din județul Ilfov a câștigat și meciul al treilea al ultimului act din campionatul național.

Pe seturi, în „Alba Blaj Arena”, scorul final a fost 3-1 în favoarea noii campioane.

CSO Voluntari a primit, în „Mica Romă”, din partea conducerii Federației Române de Volei, și trofeul și medaliile cuvenite.

foto: facebook Federatia Romana de Volei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional

Publicat

în

Debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat pentru Atomic Blaj

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil.

Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. Atomic Blaj, formație pregătită de Andreea Ioana Beldian, a reușit rezultate notabile la competiția de sub Tâmpa, turneu care a avut la start 34 de echipe de minibaschet din Alba, Brașov, Sibiu și Vâlcea.

La feminin a fost LPS Alba Iulia, iar la masculin Atomic Blaj, care a obținut 3 victorii în cele 5 întâlniri disputate (adversari au fost Andu Galben Brașov, Perform Mediaș, Mini Hoops Brașov, Kids Tâmpa Brașov și Andu Sibiu Negru).

„Înființarea secției de baschet și afilierea clubului nostru la F.R.de Baschet, împreună cu proiectul de regionalizare al federației de baschet, diversifică oferta locală privind practicarea unei ramuri sportive la nivelul zonei Blaj. Înscrierile sunt în continuare deschise la nivelul grupelor de babybaschet și minibaschet”, a transmis Dan Balu, fondator și președinte la Atomic Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba