Rămâi conectat

Administrație

La Spitalul Municipal Blaj a fost pus în funcțiune noul aparat RMN

Publicat

în

Aparatul RMN de ultimă generație achiziționat de la Spitalul Municipal Blaj a fost pus în funcțiune luni, 1 februarie 2021

Punerea în funcțiune a aparatului RMN respectă programul anunțat în luna noiembrie 2020 de autorități, care au estimat că la începutul acestei luni aparatul RMN va fi dat în folosință pentru pacienții din zonă.

Astfel, aparatul RMN va efectua investigații de specialitate atât pentru pacienții internați în Spitalul Municipal Blaj, cât și pentru persoanele din Blaj și din zona Târnavelor, care se vor prezenta cu trimitere de la medicul specialist.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat, cu această ocazie, că obiectivul major al administrației blăjene este ca Spitalul Municipal Blaj să devină cel mai bun spital de acest nivel din România:

„După ce am reușit să consolidăm infrastructura rutieră, școlară sau culturală, în ultimii ani ne-am concetrat pe cea medicală. Pe lângă dotarea cu aparatură medicală și construirea unei infrastructuri pe măsură, ducem și o politică de atragere a medicilor specialiști la Spitalul Municipal Blaj. Obiectivul nostru major este ca Spitalul Municipal Blaj să devină cel mai modern spital de grad 4 din România! Vreau să adresez mulțumiri speciale directorului Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea și deputatului Florin Roman, pentru sprijinul acordat în obținerea finanțării achiziționării aparatului RMN! Avem și alte investiții pregătite pentru acest an, contruirea Ambulatorului, renovarea și dotarea completă, la cele mai înalte standarde, a etajului întâi al Spitalului, la fel cum am procedat cu alte secții deja modernizate, precum și construirea Heliportului, care se va realiza, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, până la finalul anului 2021 și care va deservi, în primul rând, sistemul medical blăjean.”

Prezent la festivitatea de punere în funcțiune a aparatului RMN de la Spitalul Blaj, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a subliniat importanța acestui aparat medical pentru locuitorii din întreaga zonă:

„Inaugurarea aparatului RMN este rodul unei colaborări eficiente. Felicitările trebuie să meargă către echipa din Blaj, pentru că nu este vorba nici de managementul Spitalului și nici de Primăria Blaj, ci despre o echipă în sine, care, cu eforturi, a reușit să-și îndeplinească tot ceea ce și-a propus de-a lungul timpului. Acest aparat RMN este foarte util populației din zona Târnavelor, pentru că aproximativ 54.000 de persoane vor putea beneficia de serviciile lui, care până acum trebuiau să aștepte destul de mult, în alte unități medicale, pentru a face investigații de acest gen și uneori era prea târziu. Iată că a venit momentul ca și Spitalul Municipal Blaj să ofere acest tip de servicii, după ce a achiziționat și alte tipuri de aparatură medicală, una dintre acestea, angiograful, fiind chiar o premieră pentru județul Alba. Noi vom fi întotdeauna parteneri, atât pentru municipalitate, cât și pentru unitățile medicale, pentru că doar așa vom putea, în această perioadă tulbure, să înregistrăm progrese în ceea ce privește serviciile medicale oferite pacienților, care, la fel ca la Blaj, se află în centrul sistemului medical.”

Aparatul RMN, de tip Magnetom Amira, 1.5 Tesla, este un echipament medical de ultimă generație, furnizat de Siemens Healthcare SRL. Aparatul RMN a costat 800.000 euro. Din această sumă, 90% a fost suportată de la bugetul Ministerului Sănătății, contribuția de la bugetul local al Municipiului Blaj fiind de 10%. În același timp, din fondurile proprii ale Spitalului Blaj a fost construită clădirea în care funcționează aparatul RMN, costurile acesteia fiind de 100.000 euro, lucrările fiind executate de angajați ai Spitalului Muncipal Blaj și ai Serviciului Public din cadrul Primăriei Blaj.

Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu un aparat RMN va face ca pacienții internați la Spitalul Municipal Blaj, dar și locuitorii din zona Târnavelor, să nu mai fie nevoiți să fie transportați sau să se deplaseze la Alba Iulia pentru investigații RMN, crescând astfel capacitatea de diagnosticare, în vederea unui tratament optim!

Demersurile pentru achiziționarea unui aparat RMN de ultimă generație au început în luna iunie 2020, Ministerul Sănătății alocând, după numai o lună, fondurile pentru achiziționarea acestuia. Licitația pentru cumpărarea aparatului RMN a fost finalizată în data de 7 septembrie 2020, iar aparatul a fost livrat în data de 24 noiembrie 2020.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba