Rămâi conectat

Administrație

La Sebeș, au început lucrările pentru construirea creșei și grădiniței din cartierul Valea Frumoasei

Publicat

în

La Sebeș, au început lucrările pentru construirea creșei și grădiniței din cartierul Valea Frumoasei

În 10 septembrie 2021, la Sebeș au început lucrările pentru realizarea obiectivului de investiții „Transformare clădiri, centrală termică şi depozit de cărbune, în Creşă şi Grădiniţă, Valea Frumoasei, Municipiul Sebeş”. Termenul de finalizare este de 12 luni.

În vederea realizării acestui proiect, Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă de 2.5 milioane lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Contribuția de la bugetul local este de circa 6 milioane lei.

Suprafața construită va fi de 468 mp, iar cea desfășurată de 936 mp. Regimul de înălțime al construcției este parter plus etaj. Creșa, în care vor putea fi primiți 21 de copii, respectiv 3 grupe, va fi situată la parterul clădirii, iar grădiniţa cu program prelungit se va regăsi la etajul clădirii, fiind destinată unui număr de 45 copii (alte 3 grupe).

La fiecare nivel vor fi amenajate săli de clasă, dormitoare, spaţii de joacă şi de servire a mesei, spaţii pentru asistenţă medicală, spaţii tehnico-gospodăreşti și administrative, spații pentru personalul educativ.

În incintă se vor realiza, de asemenea, locuri de joacă exterioare. În zonă vor fi amenajate și parcări.

Administrație

Drumul județean 750 C, reabilitat, modernizat: A fost semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a mai parcurs o etapă importantă în proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean 750 C, fiind semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor (expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geologic, studiu hidrologic, studiu de fezabilitate și proiect tehnic)

DJ 750 C pornește din localitatea Sălciua de Sus, din DN 75, străbate culmile munților Trascăului și se intersectează cu DN 1, la Teiuș, facilitând astfel legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor.

Modernizarea drumului se va realiza prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027, gestionat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Valoarea investiției este de aproximativ 20 milioane euro.

Proiectul de reabilitare și modernizare prevede lucrări pe o lungime de circa 41 de kilometri, pe două tronsoane: Tronson 1 (km 0+000 – 15+000: Sălciua de Sus – Ponor, intersecția cu DJ 107 I), Tronson 2 (km 27+500 – 53+760: Râmeţ, DJ 107 I – Teiuș, DN 1).
Pe teritoriul comunei Ponor, drumul se intersectează cu DJ 107 I – Transalpina de Apuseni, alt drum spectaculos aflat în proces de modernizare prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN1.
Având în vedere că pe lângă proiectul de modernizare a Transalpinei de Apuseni, va fi consolidat și modernizat – asfaltat și DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde – Mogoș (se lucrează pe porțiunea cuprinsă între Roica și Întregalde – Ivăniș, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, iar pentru proiectul de 13,8 km, de la Ivăniș până la Bârlești – Mogoș, a fost obținut deja avizul APM Alba – finanțarea va fi asigurată prin fonduri proprii CJ Alba), toată infrastructura rutieră de interes județean din această zonă a Munților Apuseni va fi modernizată odată cu finalizarea lucrărilor la cele 4 proiecte.

Citește mai mult

Administrație

La Aiud, sistem de tip bike-sharing și biciclete adaptate pentru transportul public ecologic

Publicat

în

Aiudul va beneficia de o serie de investiții în domeniul transportului public ecologic

Cea mai mare licitație publică pe care Municipiul Aiud a derulat-o vreodată, a fost publicată în SICAP

Este vorba despre achiziția de ”lucrări de construcții și instalații pentru realizarea investiției de bază, sistem ITS și utilaje tehnologice și sistem de tip bike-sharing și biciclete adaptate”.

Valoarea toată a achiziției este de 31.244.759,83 lei + TVA, derulată în cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Transport public ecologic în municipiul Aiud”.

Prin execuția acestor lucrări se construieste infrastructura serviciului public de transport la nivelul municipiului Aiud, ce va fi operaționalizat de către propria Companie de Transport public de persoane, deja înființată, cu autobuze electrice.

Va fi construit un depou, vor fi asfaltate străzi și accesuri, vor reabilita spații pietonale, un sens giratoriu, cele trei trasee de piste pentru biciclete însumând aproximativ 8 km, punctele de bike-sharing, vor achiziționa biciclete, sistemul de e-ticketing.

Citește mai mult

Administrație

Se reiau lucrările la Transalpina de Apuseni

Publicat

în

Au fost identificate surse de finanțare ppentru costurile suplimentare ale Transalpinei de Apuseni

Reprezentanții Consiliului Județean Alba au avut, joi, o întâlnire cu cei ai constructorului Transalpinei de Apuseni.

În urma întâlnirii s-a decis reluarea lucrărilor. Lucrările de modernizare a drumului au fost oprite în cea mai mare parte ca urmare a creșterii explozive a prețurilor la materialele de construcții. Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, a anunțat că au fost identificate surse de finanțare pentru acoperirea costurilor suplimentare, de circa 4 milioane de euro.

Drumul de aproape 80 de kilometri este modernizat printr-un proiect al Consiliului Județean Alba în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene. Lucrările erau, la momentul opririi, avansate față de programarea inițială, în condițiile în care constructorul a realizat mare parte din terasamente și a turnat asfalt pe o lungime de 12 kilometri.

În ultima perioadă constructorul a mai lucrat doar la terasamente.

Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Stiri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Articole Similare