Rămâi conectat

Social-Economic

La fiecare trei minute, un român pleacă din țară

Publicat

în

Află de pe radiounirea.ro rezultatele unui studiu INS conform căruia aflăm că în trei ani am pierdut peste jumătate de milion de oameni.

Faptul că România trece printr-o criză demografică nu mai este un secret pentru nimeni, poate mai puţin pentru politicieni. Iar ultimele cifre arată că situaţia se agravează pe zi ce trece. Astfel, conform datelor INS, citate de activenews.ro, la 1 iulie 2015, populaţia rezidentă a României este 19.535.841, în scădere cu 3% faţă de 2011, data ultimului recensământ.

Concret, ţara noastră pierde un român la fiecare 3 minute şi 19 secunde, în timp ce în țara noastră se naște un copil la fiecare 2 minute şi 42 de secunde, iar la fiecare 2 minute şi 3 secunde cineva moare.

Citește și De la ce vârstă nu te mai angajează în România? Rezultatele INS te vor putea pune pe gânduri

Migraţia externă îşi spune şi ea cuvântul. România pierde un rezident la fiecare 5 minute şi 27 de secunde, mai arată sursa citată. Principalii beneficiari ai acestei situaţii sunt Italia, unde trăiesc cu 5% mai mulţi români decât în 2014, dar mai ales Germania, unde numărul românilor a crescut cu 33%, faţă de anul trecut!

Faţă de 2011, populaţia României a scăzut cu 585.000 de oameni, ceea ar fi echivalent cu pustiirea, efectivă, a unui județ de mărimea Bihorului.

Sursa:telegrama.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Cetatea Câlnic, o destinație de vis și în arșița verii

Publicat

în

Cetatea Câlnic, o destinație de vis și în arșița verii

În luna lui Cuptor căldura e mult mai ușor de suportat la Cetatea Câlnic, monument Unesco.
Natura vine și completează atât de frumos partea de istorie și artă a Cetății, făcând-o un obiectiv de neratat în această vară.
Sunteți așteptați la Cetatea Câlnic de marți până duminică între orele 10.00-13.00 și 14.00-18/00/
Bilete preț întreg – 15 lei pentru adulți, preț redus – 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari
sursa: facebook Cetatea Câlnic Monument Unesco

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Acțiuni de dezinsecție în desfășurare în Alba Iulia

Publicat

în

Acțiuni de dezinsecție în desfășurare în Alba Iulia

Acțiunile de dezinsecție continuă în Alba Iulia, potrivit administrației locale. 

Substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt avizate de către Ministerul Sănătății-Comisia Națională de Produse Biocide.

Li se recomandă cetățenilor să păstreze ditanța față de raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat, pentru a evita posibile pericole, anunță municipalitatea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

În Alba, activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară

Publicat

în

În Alba, activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară

Campania ,,Alege responsabil!”, inițiată de Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, se desfășoară pe parcursul vacanței de vară și are drept deziderat creșterea nivelului de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii.

Vacanța de vară nu reprezintă doar o pauză de la rutina școlară, ci și un timp de aventură și explorare alături de prieteni, ceea ce, uneori, poate să ducă la evenimente negative.

Astfel, în perioada 15-20 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte peste 300 de copii, care participă la activitățile organizate în taberele de agrement din Ighiu și Tăuți. Totodată, la aceste activități au participat și tinerii care își fructifică vacanța de vară în cadrul Centrului de agrement Roica – Direcția Județeană de Sport, din localitatea Galda de Jos.

Tema discuțiilor a fost cea legată de riscurile reprezentate de consumul de droguri și de anturajele periculoase care pot influența, în mod negativ, destinul unui tânăr.

Polițiștii derulează aceste activități educativ-preventive în scopul menținerii unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul implicat în organizarea unor activități specifice (tabere, ateliere de vară, excursii, concursuri etc) și, implicit, pentru societate.

Elevii trebuie să conștientizeze vulnerabilitățile cotidiene ce pot conduce la dezvoltarea unor comportamente deficitare, contrare normelor de conviețuire socială și, nu în ultimul rând, de natură să pună în pericol siguranța și viața proprie, dar și a celor din jur.

Discuțiile purtate cu cei tineri au reliefat, pe de o parte, consecințele consumului de droguri – probleme de comportament şi declin în performanţa şcolară, fragilitate psihică, răspunsuri emoționale în dezacord cu situația, confuzie, irascibilitate, depresie severă, anxietate generalizată sau tulburări psihotice. Pe de altă parte, polițiștii au evidențiat și consecințele, în planul răspunderii juridice, care pot decurge din nerespectarea legislației în vigoare.

Minorilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile preventive pe tot parcursul vacanței de vară, astfel încât tinerii să fie informați cu privire la adoptarea unei conduite sigure.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba