Rămâi conectat

Administrație

La Cugir, autobuzele hibrid au putut fi văzute pe străzile orașului: Astăzi a avut loc recepția autovehiculelor

Publicat

în

Autobuzele hibrid au ajuns la Cugir și au putut fi văzute pentru prima dată pe străzile orașului

Orașul Cugir a intrat în posesia celor 6 autobuze hibrid destinate transportului public local de călători. Astăzi a avut loc recepția autovehiculelor livrate de către Mercedes-Benz Trucks&Buses România, în baza contractului încheiat anul trecut. În valoare de 12.197.500 lei, acesta a inclus și livrarea sistemului de e-ticketing și a echipamentelor staționare.

Recepția a avut loc în prezența primarului Adrian Teban, care a testat noile vehicule în calitate de călător. Timp de aproximativ o oră, cugirenii au avut posibilitatea să vadă pe străzile orașului 3 dintre cele 6 autobuze hibrid.

Potrivit edilului cugirean, autobuzele vor fi puse în circulație in această toamnă, odată cu finalizarea stațiilor și a străzilor cuprinse în rețeaua de transport public. „Este încă un pas pe care orașul Cugir îl face către modernizare și ne bucurăm că se concretizează obiectivele ambițioase pe care ni le-am fixat în urmă cu câțiva ani. Achiziționarea acestor 6 autobuze face parte din cel mai complex proiect pe care-l derulăm și care presupune modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport în comun, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliștilor și a pietonilor. Ne așteptăm ca cetățenii sa poată circula cu noile autobuze din această toamnă, odată cu finalizarea lucrărilor pe străzile cu transport public și a noilor stații de autobuz”, a precizat Adrian Teban.
Cugirenii vor avea posibilitatea să circule cu autobuze care indeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, fiind echipate cu un sistem de propulsie hibrid. Vorbim de autobuze «Citaro-k», un model economic și ecologic, prietenos cu mediul și sigur pentru călători. Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători (23 scaune, 44 locuri în picioare), cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități. Este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către operator.

Cele 6 autobuze hibrid au fost achiziționate prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazată pe planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, aflat în plină derulare prin care se modernizează întreagă rețea de transport public.

Până în prezent sunt deja aproape finalizate străzile Ion Creangă, Rozelor, Nicolae Bălcescu, Stadionului, Ion Budai Deleanu, Mihai Viteazu, 1 Decembrie 1918, Tineretului, Alexandru Sahia, Griviței și Râul Mic. Se lucrează la străzile Victoriei din Cugir și Principală din Vinerea.

La receptia celor 6 autobuze hibrid au mai participat administratorul public Marius Jibotean, conducerea Biroului de Management a Proiectelor cu Finanțare Europeană, Anamaria Haneș și șeful ADPP, Ioan Simu, iar societatea livratoare a fost reprezentată de directorul de vânzări și marketing autobuze și autocare, Bogdan Eugen Aldea, și de expertul în achiziții Roxana Cozma.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din localitatea Galați (Zlatna) avansează, au anunțat autoritățile locale.

Prin acest proiect vor fi amplasate 11 containere unde cetățenii vor putea sa depoziteze deșeuri din demolări, deșeuri vegetale, deșeuri casnice, sticlă, mobilă, carton, electrocasnice sau deșeuri periculoase.

Vor fi amplasate în incintă și un cântar si un bazin subteran pentru colectarea uleiurilor uzate.

Proiectul depășește 760.000 de euro și este finanțat prin PNRR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare a fost finalizată înainte de 1 mai. 
Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
După ce anterior s-a turnat primul strat de asfalt, luni 29 aprilie a fost turnat cel de-al doilea strat. Au urmat trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării.
A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii.
Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte. Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba