Rămâi conectat

Știri

Izolați de restul familiei și reguli stricte de igienă: Recomandări pentru cei care locuiesc în casă cu un bolnav confirmat cu COVID-19

Publicat

în

Izolați de restul familiei și reguli stricte de igienă: Recomandări pentru cei care locuiesc în casă cu un bolnav confirmat cu COVID-19

Pentru a nu îi îmbolnăvi și pe alții persoanele confirmate COVID-19 trebuie să se izoleze de restul familiei și să păstreze reguli stricte de igienă. 

Masca trebuie purtată de toți din familie, baia se curăță după fiecare utilizare și nu se folosesc tacâmuri la comun.

Profesorul de Boli Infecțioase și Microbiologie Clinică, Dr. Çağrı Büke, a emis un ghid cu 10 reguli de care trebuie să ținem cont dacă locuim cu un bolnav cu COVID-19.

„Având în vedere faptul că aproximativ 80% dintre pacienții diagnosticați cu Covid-19 pot fi îngrijiți la domiciliu, ar trebui să ne amintim întotdeauna că virusul se transmite mai ales în spații închise. Fapt care ne împinge să analizăm mai atent regulile pentru a conviețui cu un caz pozitiv”, spune profesorul Büke.
Zece reguli

Este necesar să locuiți în camere separate

O persoană cu test COVID-19 pozitiv trebuie să locuiască într-o cameră separată pentru o vreme. Ușa camerei trebuie să fie întotdeauna închisă și pacientul trebuie inclusiv să mănânce în această cameră, departe de ceilalți membri ai familiei.

Masca trebuie purtată în mod obligatoriu atunci când intrați în cameră

Nimeni nu ar trebui să intre în camera pacientului decât dacă este cu adevărat necesar și pacientul nu ar trebui să părăsească camera decât din motive imperioase. Dacă este nevoie să intrați în camera pacientului, trebuie purtată o mască astfel încât să acopere complet nasul și gura. Regula de purtare a măștii nu trebuie neglijată nici măcar pentru o clipă, iar distanțarea socială nu trebuie ignorată.

Baia trebuie curățată după fiecare utilizare

Dacă este posibil, bolnavul va folosi o baie separată. Dacă nu este posibil și ceilalți membri ai familiei trebuie să folosească aceeași baie, atunci toaleta, chiuveta, robinetele, suprafețele și podeaua trebuie curățate cu un agent de dezinfectare după fiecare utilizare.

Lenjeria și tacâmurile nu trebuie împărțite

Rufele, tacâmurile și alte articole, cum ar fi paharele de apă, utilizate de pacientul cu coronavirus nu trebuie împărțite. Rufele sale trebuie spălate separat (în mașina de spălat), în timp ce tacâmurile trebuie spălate bine cu detergent.

Mâinile trebuie spălate după folosirea zonelor comune

Mâinile trebuie spălate cu apă și săpun timp de 20 de secunde imediat după atingerea oricărei suprafețe în zonele comune, înainte și după masă, după baie, înainte și după gătit și după atingerea unor obiecte din spațiile interioare, obiecte ce ar fi putut fi atinse și de persoana infectată. Pot fi folosite și substanțe pentru dezinfectat mâinile.

Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască acasă

Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască, astfel încât să acopere complet gura și nasul, atunci când este necesar să meargă la baie sau în alte camere.

Anumite suprafețe trebuie curățate frecvent

Mânerele ușilor, întrerupătoarele electrice și alte suprafețe care pot fi atinse trebuie curățate bine cu dezinfectant și detergent după fiecare contact.

Trebuie folosit un prosop separat

Întrucât prosoapele prezintă un risc ridicat de contaminare, fiecare membru al familiei trebuie să utilizeze un prosop separat în circumstanțe normale. Mai ales dacă există un pacient cu coronavirus acasă, prosopul nu trebuie împărțit niciodată. Trebuie alocat un prosop separat sau se poate folosi un prosop de hârtie. Prosoapele de hârtie și deșeurile de hârtie igienică trebuie păstrate într-o pungă separată și aruncate după ce punga este bine sigilată.

Fețele de pernă trebuie schimbate în fiecare zi

Fețele de pernă ale unui pacient cu coronavirus trebuie schimbate în fiecare zi și spălate în mașina de spălat la minimum 60 de grade Celsius, iar lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la trei zile și spălată, la fel, la minimum 60 de grade Celsius.

Casa ar trebui să fie aerisită în mod frecvent

Camera pacientului cu coronavirus și toate celelalte zone ale casei trebuie aerisite zilnic câteva minute. De asemenea, membrii familiei negativi pentru COVID ar trebui să evite vizitarea pacientului și să nu le permită altor persoane să îl viziteze, notează Mediafax.

Sursa:dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba