Rămâi conectat

Administrație

Investiții, la Alba Iulia, de peste 10 milioane de euro: Sala Polivalentă, centura de nord a municipiului și străzi moderniate, printre proiecte

Publicat

în

S-au depus mai multe proiecte, de o deosebită importanță pentru dezvoltarea orașului, în cadrul Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat prin intermediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație, dar și prin Compania Națională de Investiții

Această nouă serie de investiții  în orașul Alba Iulia va însemna, de fapt, normalitatea la care mulți visează de ani de zile, investiții în foarte multe zone din oraș: alimentări cu apă, canalizare, iluminat public, o Sală Polivalentă omologată internațional, Centura de nord a Municipiului Alba Iulia.

Investiții așteptate de ani de zile, dar pe care acum avem șansa să le și realizăm. Pe lângă aceste noi investiții, deja am anunțat noua CREȘĂ pentru peste 100 de copii pe care o vom face tot prin fonduri guvernamentale, cei peste 16km de bulevarde principale care vor fi modernizate, dar și ȘTRANDUL a cărei construcție sperăm că va începe chiar de anul viitor. Urmează 2-3 ani în care vom lucra masiv în Alba Iulia și albaiulienii vor vedea, încet dar sigur, că orașul nostru este important prin Cetate, dar se dezvoltă armonios, ca un oraș cu adevărat european, și în jurul ei!
Întreaga echipă a primăriei a muncit pentru a finaliza la timp toate documentațiile pentru aceste proiecte care, dacă totul va merge bine, vor aduce peste 37 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, prin programul Național de Investiții Anghel Saligny” și prin Compania Națională de Investiții, spune edilul albaiulian.

1. Alimentare cu apă și canalizare – 15 străzi din cartierul ORIZONT. În zona ORIZONT nu mai puțin de 15 străzi vor beneficia de extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare (peste 300 de noi branșamente pentru alimentarea cu apă și peste 400 la rețeaua de canalizare – peste 3,5 km de rețea nouă + stații de epurare). Aceste noi investiții se vor realiza pe străzile: AZUR, ZENIT, ALBATROS, URANUS, ORIZONT 3, ORIZONT 4, ORIZONT 6, STR. ORIZONT 9, ORIZONT 10, ORIZONT 16, ORIZONT 21, ORIZONT 23, ORIZONT 24, ORIZONT 25, ORIZONT 26. Obiectivul va cuprinde extinderea rețelei de alimentare cu apă (3.495 m), stații de tratare a apei, extinderea rețelei de canalizare (3.800 m), fiind peste 300 de beneficiari direcți. Valoarea investiției: 7.099.426,55 lei.
2. Alimentare cu apă și canalizare în zona EMIL RACOVIȚĂ. Extinderea rețelei de apă și canalizare în zona Emil Racoviță, pe străzile: EMIL RACOVIȚĂ, GRIGORE ANTIPA, PETRE ISPIRESCU, DIMITRIE BOLINTINEANU, SIMION MÂNDRESCU, ALEXANDRU ODOBESCU, ARIEȘULUI. Obiectivul va cuprinde extinderea rețelei de alimentare cu apă (3.211 m și peste 510 beneficiari direcți), stații de tratare a apei, extinderea rețelei de canalizare (4.369 m și peste 1090 beneficiari direcți). În această zonă a fost demarată deja procedura de expropriere. Valoarea investiției: 14.487.339,44 lei.
3. Modernizare 7 STRĂZI. EMIL RACOVIȚĂ, GRIGORE ANTIPA, PETRE ISPIRESCU, DIMITRIE BOLINTINEANU, SIMION MÂNDRESCU, ALEXANDRU ODOBESCU, ARIEȘULUI. Pe aceste 7 străzi vor fi efectuate lucrări ample de modernizare: iluminat public subteran, covor asfaltic, amenajare trotuare, piste de biciclete, dispozitive de scurgere a apelor pluviale, amenajare canale tehnice pentru curenți slabi. Valoarea estimată a investiției (varianta recomandată de proiectant): 24.496.869, 25 lei.
4. Rețea de CANALIZARE PLUVIALĂ în Micești (se vor reduce riscurile de inundații în întreaga zonă) Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 si HC1134 din localitatea Micești, în emisarul natural Ampoi. Peste 1 km de rețele de colectare ape pluviale, pe străzile Măgurei, Dorna și Azuga. Astfel, se vor prelua majoritatea torenților care se formează la căderile masive de precipitații, iar riscurile de produceri de inundații se vor diminua. Valoarea investiției: 4.005.878,48 lei.
5. CENTURA DE NORD a Municipiului Alba Iulia Este un proiect major de investiții pentru deblocarea traficului greu prin zonele fierbinți ale orașului, dar și pentru preluarea mult mai ușor a traficului de pa A10-Munții Apuseni. În acest proiect sunt implicați și Consiliul Județean Alba și Primăria Ighiu. Lungimea totală a acestui drum, vital pentru deblocarea traficului în și dinspre zona Apusenilor, este de 6 km, din care aproximativ 4,6 km sunt pe teritoriul Albei Iulia. Avem toate promisiunile că această investiție va fi cuprinsă în programul de investiții al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație. Este unul dintre cele mai ample proiecte rutiere la nivel local, costul total estimat fiind de 137.106.036,64 de lei, din care 134.256.996,98 vor fi suportați de la bugetul de stat.
6. Complex sportiv național de baschet – SALĂ POLIVALENTĂ Orașul Alba Iulia are marea șansă să devină unul dintre polii sportivi importanți la nivel național. Se dorește construirea unei săli polivalente, în baza parteneriatului dintre Primăria Alba Iulia și Federația Națională de Baschet, lotul național urmând să se pregătească în orașul nostru, inclusiv în vederea participării la Jocurile Olimpice din Los Angeles 2028. Aceasta va fi construită pe o nouă parcelă, deja identificată, în Pâclișa, lângă Baza sportivă Constructorul. Complexul va cuprinde: teren principal, teren secundar, spații de antrenament și încălzire, sală de pregătire fizică, cabinet medical, saună, criosaună, masaj subacvatic cu jet de apă, bazin de înot 15x25m, spații de cazare (min 12 camere), sală de conferințe, microcantina, restaurant, terenuri de practicare 3×3, outdoor. Tribunele noii săli polivalente de la Alba Iulia vor putea găzdui 3.000 de spectatori. Complexul sportiv va fi omologat la standard internațional și omologat FIBA., urmând să poată găzdui competiții naționale și internaționale. Sper în coagularea unei echipe reprezentative frumoase la nivel local, dar, prin acest demers, sper să încurajăm copiii și tinerii județului Alba să îmbrățișeze o disciplină sportivă.
Rezolvăm, rând pe rând, toate problemele orașului!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba