Rămâi conectat

Știri

Industrial Software încheie Protocolul de Cooperare împreună cu Primăria Alba Iulia, pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018

Publicat

în

Industrial Software, împreună cu Primăria Alba Iulia, au agreatProtocolulde Cooperare pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018, prin care au fost propuse soluții de guvernare inteligentă a orașului.

Cu o experienţă de peste 19 ani de activitate, Industrial Software deservește mai mult de 4 milioane de cetățeni, beneficiari ai soluțiilor proprii implementate în instituții din administrația publică, poziţionându-se pe piaţa de profil ca leader în furnizarea şi integrarea de soluţii software şi hardware.

La aniversarea centenarului Marii Uniri, Primăria Minicipiului Alba Iulia dorește să devină primul oraș „smart” din România, prin realizarea proiectului Alba Iulia Smart City 2018, proiect în care Industrial Software este partener, acoperind în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale soluțiilor proprii oferite. Conceptul de oraș inteligent propus de Industrial Software presupune implementarea a cincisoluții softwareinovative care vin în ajutorul cetățenilor și municipalității.

Ne bucurăm să participăm activ la digitalizarea primului Smart City din România. Până la sfârșitul acestui an vom implementa soluțiile propuse administrației Municipiului Alba Iulia, urmând apoi ca anul viitor să urmărim impactul asupra populației și, în functie de feedback-ul primit, să oferim suport în ajustarea soluțiilor pentru a obține rezultate cât mai bune. Soluțiile de guvernare inteligentă sunt elementefoarte importante ale strategiei și viziunii Industrial Softwareiar noi sperăm ca Alba Iulia Smart City 2018 să fie punctul de plecare pentru multe alte orașe din România” a declarat Cătălin Popa, director executiv Industrial Software.

Citește și Alba Iulia își propune să reuşească în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, să arate un model de dezvoltare de tip smart city pe cât mai multe componente

Conceptul Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include:

  • Aplicațiemobilăpentruraportareaincidentelor cu ajutorulcăreiacetățenii orașului vor putea transmite incidenteleobservate pe străzile orașului direct de pe telefonul mobil la Dispeceratul Primăriei. În funcție de tipul incidentului transmis, factorii abilitați, prin intermediul Primăriei, vor soluționa problemele semnalate iar cetățenii vor putea urmări în timp real stadiul incidentelor raportate.
  • Soluțiepentruanalizaveniturilorbugetare, care permitecolectarea datelor istorice din evidența fiscală, urmate de analiza acestora și definirea unui set de indicatori relevanți și în final realizarea unor estimări și prognoze în baza indicatorilor, în funcție de recurența evoluției lor.
  • Soluție de barometru public, care include o aplicație web pentruconsultarealocuitorilor municipiuluicu privire la selecția obiectivelor relevante pentru comunitate și la proiectele concrete propuse pentru finanțare în cadrul fiecărui exercițiu bugetarsau alte teme de interes general. Rezultatele consultării publice vor fi centralizate în vederea analizei și fundamentării deciziilor administrative prinparticiparea activă a cetățenilor.
  • Aplicațiede programare online a căsătoriilor,care oferăcetățenilorun calendar electronic ceafișeazăzileleşioreledisponibilepentruoficiereacăsătoriilorcivile.
  • Integrare cu soluţii mobilede raportare a incidentelor

Implementată de peste 4 ani în cadrul Primăriei AlbaIulia, soluția de Dispecerat oferită de Industrial Software va fi integrată cu alte sisteme de raportare a incidentelor în vederea preluării automate a incidentelor raportate de utilizatorii acestor tipuri de aplicații.

Încă suntem în faza în care e nevoie să explicăm conceptul de “smart” pentru a fi înțeles și preluat dincolo de imaginea de SF. Deși, toate marile schimbări pe care le-am realizat în Alba Iulia au plecat de la a ne imagina. Parteneriatul cu Industrial Software ne apropie de realitate, de viața trăită, este  tehnologia la lucru, prima linie în folosul cetățeanului. Toate soluțiile pe care ei le propun în Alba Iulia Smart City 2018 nasc un tip de “democrație electronică” în care locuitorii sunt egali prin simplul fapt că fiecare poate sesiza o problemă, solicita o programare a cununiei, exprima o opinie, direct de acasă din vârful patului dacă vrea, fără a-și mai controla agenda cu “cunoștințe” la care poate apela. Albaiulianul sesizează, iar funcționarul din primărie are obligația să le treacă la “rezolvate” sau cum se va chema butonul respectivei aplicații, la timp. Ca o comparație mai relaxată: mulți trimit azi poze la ziar cu ce nu le place, ce nu funcționează etc. Deci, foloses internetul. Firește, ziarul nu le poate rezolva. Toate aceste aplicații au rolul de a face comunicarea directă, fără a mai auzi “faceți dumneavoastră o cerere și o depuneți la…”. Sunt convins că în zona privată acest tip de gestiune software a dus la performanță, lăsând în urmă foaia, pixul, calendarul de perete, agenda și alte asemnea unelte.” Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș, în 11 și 12 mai

Publicat

în

În 11 și 12 mai, prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș

Prima ediție a evenimentului „Zilele Băilor Sărate Ocna Mureș” va avea loc în  al doilea weekend din luna mai, mai exact în zilele 11 și 12 mai.

Organizatorii au pregătit multe surprize, întreceri sportive, dar și spectacole cu soliști locali și invitați speciali.

„Suntem extrem de încântați să vă anunțăm organizarea ZILELOR BĂILOR SĂRATE OCNA MUREȘ, o sărbătoare de tradiție și importanță deosebită pentru orașul nostru! Pregătim un weekend plin de evenimente cu artiști deosebiți și spectacole de neuitat, cu solisti locali și invitați speciali!”, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL:

11 MAI 2024 – începând cu ora 11.00, în incinta Băilor Sărate, program oferit de solistele Diana Popa, Sofia Crișan, Gabriela Matei, Diana Rad, Abigail Nistor, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – clasa canto muzică ușoară prof. Marinela Popa, DJ, iar pe terenurile de sport – întreceri sportive și multe surprize!

12 MAI 2024 – în centrul orașului Ocna Mureș

Ora 16.00-18.00 -program muzică populară cu soliștii locali:

Georgiana Vesa
Sonia Hoca
Roxana Mihu
Alfred Garduli
Eugenia Corpodean Ciceu
Rodica Dobrin
Ansamblul Tradiții Uiorene -Ocna Mureș

Ora 18.00 – Recital Sava Negrean Brudașcu

Ora 19.00 – Recital Orchestra și soliștii Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba

Ora 19.30 – soliste locale muzică ușoară: Andreea Ghiliu și Medeea Moldovan

Ora 19.45 – Recital Bogdan Medvedi (ex-Maxim)

Ora 20.30 – Recital Trupa Good Day

Ora 21.30 – Recital – ALEXIA

Prezintă prof. Camelia Ilea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Publicat

în

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor, cunoscută ca Joia Mare sau Joia Neagră, este una dintre cele mai importante, având o semnificaţie aparte. În această seară se aprind 12 lumânări la citirea celor 12 Evanghelii, lumânări ce pot fi aprinse ulterior pe parcursul întregului an.

În timpul slujbei din Joia Mare se citesc cele 12 Evanghelii, prin care se aminteşte istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea, moartea şi punerea sa în mormânt.

Superstiţii în Joia Mare: ce facem cu cele 12 lumânări

Fiecare creştin aprinde câte 12 lumânări pentru cele 12 evanghelii, iar una dintre lumânări poate fi dusă pentru a fi aprinsă în Noaptea de Înviere. După terminarea slujbei, cele 12 lumânări se duc acasă, urmând a fi folosite în timpul anului.

“În fiecare lună se aprinde câte o lumânare dintre cele 12. Lumânările se aprind la început de lună, în zile importante cum ar fi ziua naşterii, căsătoriei, sau ziua botezului. Cu această lumânare trebuie să existe o legătură sufletească. Ziua de joi este o zi importantă pentru feştania casei”, a explicat părintele Roman Pintea pentru Vocea Transilvaniei.

Odată citită cea de-a 12-a evanghelie, se încheie trasul clopotului şi începe bătutul toacelor.

“Ne amintim că în Joia Mare cerul s-a întunecat, soarele s-a dus până la asfinţit, iar catapeteasma s-a rupt. În aceste zile comunitatea este în doliu”, a mai spus părintele Pintea.

sursa: gandul.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Mâncăruri specifice românești de Paști: Ce fel de mâncare nu trebuie să lipsească de pe masă

Publicat

în

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză. Alături de aceste bucate se pregătesc ouă roșii.

Tradiția populară spune că, la răstignirea lui Iisus Hristos, Maica Domnului a adus un coș cu ouă pe care a vrut să le dea paznicilor. Aceștia au refuzat darul, batjocorindu-L și mai mult pe Iisus. Plângând în hohote, Maica Domnului a lăsat coșul la picioarele Răstignitului. Sângele, șiroind din trup, a împestrițat ouăle. Uitându-se la ele, Iisus Hristos a șoptit că din acea zi toți creștinii vor vopsi ouă roșii. În felul acesta, ouăle roșii au devenit un simbol al învierii.

Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, presupune ca trecerea la mâncăruri de dulce să fie cumpătată și cu chibzuială.

Mai întâi pe masă de Paşti se aşează aperitivele. Printre acestea drobul de miel şi ouă umplute, dar şi fel de fel de aperitive pe bază de aluat. Bineînţeles, ouăle roşii sunt cele mai importante.

Drobul de miel se prepară în aproximativ 120 de minute. Carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paşti, iar drobul de miel este gustos şi uşor de preparat.

Aperitivele pe bază de aluat uşor de preparat sunt soluţii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci şi pentru a-ţi ţine musafirii ocupaţi până termini de aranjat masă. Pentru a umple aceste aluaturi nu există limite de creativitate, pentru că se pot folosi nu doar legume şi fructe crude, ci şi cu diverse tipuri de brânză sau cu carne.

Ouăle vopsite sunt nelipsite pe masă de Paşte. Ştiai că poţi vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate sau portocalii, utilizând morcovi? Ori că poţi obţine culoarea verde din spanac, iar roşul din suc de rodie?

Supa sau ciorba de miel completează meniul tradiţional de Paşte. Supa de miel, pe lângă beneficiile nutrionale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paşte. Pe lângă celelalte preparate tradiţionale, bogate în grăsimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, uşurând digestia.

Printre felurile principale în meniul tradiţional de Paşte se poate numără stufatul de miel. Această este o mâncare tradiţională, care se prepară, în general, o singură dată pe an. De Paşte, la tăierea mielului, ceapă verde şi usturoiul verde sunt proaspete şi subţiri şi dau aromă minunată stufatului de miel.

Pe masă de Paşte se pot aşeza şi sarmalele în foi de varză. Este o mâncare tradiţională şi mai ales de sărbătoare.

La desert, cozonacii sunt cele mai des întâlnite deserturi de Paşte. Tot la desert se poate servi pască cu brânză şi stafide.

De pe masă tradiţională de Paşte nu lipsesc băuturile tradiţionale: băuturi spirtoase pentru începutul mesei şi vinuri pentru a acompania mâncărurile servite, scrie realitatea.net.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba