Rămâi conectat

Eveniment

În 19 iunie, festivitatea de absolvire a promoției 2021 de la universitatea albaiuliană

Publicat

în

Festivitate de absolvire specială la Universitatea din Alba Iulia

Festivitatea de absolvire a promoției 2021 de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc în 19 iunie, de la ora 11.00.

Evenimentul se va desfășura în Piața Cetății. Evenimentul despre care vorbim marchează împlinirea a 30 de ani de la înființarea universității albaiuliene.

Absolvenții vor primi flyere cu Imnul Gaudeamus și cu „Jurământul Absolventului UAB”. Jurământul va fi rostit, în cadru festiv, în timpul ceremoniei. Festivitatea va include și momentul simbolic de predare a Cheii Promoției, precum și decernarea diplomelor pentru cei mai merituoși dintre absolvenții tuturor programelor de licență și de masterat.

Participanții vor păstra distanțarea socială și vor purta măști de protecție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Părintele Dan Damaschin, invitatul primei conferințe organizate de ASCOR Alba Iulia în Postul Sfintelor Paști

Publicat

în

Conferință susținută la Alba Iulia de părintele Dan Damaschin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Sfintelor Paști, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia organizează, ca în fiecare an, o serie de conferințe duhovnicești.
Prima întâlnire din acest post, derulată în contextul „Lunii pentru Viață”, se va desfășura joi 28 martie, avându-l ca invitat special pe părintele Dan Damaschin, care va susține conferința intitulată „Darul vieții – acceptare… și doar atât?!”.
Părintele Dan Damaschin este preot misionar la Biserica Maternității „Cuza Vodă” din Iași și este recunoscut la nivel național pentru nenumăratele acțiuni filantropice pe care le inițiază, pentru a veni în sprijinul a mii de copii din familii numeroase din satele Moldovei. Recent, a fost inaugurat ultimul proiect construit la inițiativa părintelui Dan Damaschin, clinica „Veronica”, primul centru socio-medical gratuit din România, dedicat mamelor, copiilor și tinerelor însărcinate cu posibilități materiale reduse.
Întâlnirea duhovnicească se va desfășura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și va debuta la ora 18.00. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Proiecție de film în scop caritabil la Sebeș: Când va avea loc

Publicat

în

La Sebeș, proiecție de film în scop caritabil

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui, vineri 29 martie, de la ora 19.00, o proiecție de film în scop caritabil.

Va fi proiectat filmul „Omul lui Dumnezeu”, care prezintă viața Sfântului Necatarie din Eghina. Scopul acestei activități este de strângere de fonduri pentru a susține și material femeile care renunță la gândul de avort și aleg viața. Suma adunată va merge la organizația GIO, care are grijă de aceste femei.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș împreună cu Organizația Tinerilor din Cugir și Generații Iubite și Ocrotite.

Tot vineri 29 martie, de la ora 14.00, Organizația Tinerilor de pe Valea Sebeșului va organiza „Marșul pentru Viață” în Parcul Primăriei din Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Concert-eveniment al organistului Eduard Antal, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Publicat

în

Concert de orgă la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Un eveniment muzical de excepție este programat, marți 26 martie, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Concertul, inclus în turneul național „Orgile României”, ajuns în 2024 la cea de-a șasea ediție, îl aduce la Alba Iulia pe organistul Eduard Antal, unul dintre numele cu rezonanță majoră în lumea artistică din Europa. Repertoriul ales de el pentru concertul de la Alba Iulia propune o panoramare a modului în care s-a scris pentru orgă în secole de istorie a muzicii, cuprinzând lucrări adaptate sau scrise în original pentru orgă, din repertoriul universal și românesc, de la Johann Sebastian Bach la Tomaso Albinoni.

Concertul este organizat de Centrul Cultural Palatul Principilor, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, într-un moment cu o semnificație spirituală specială, în Săptămâna Patimilor pentru credincioșii romano-catolici și protestanți.  Intrarea la concert este gratuită, în limita locurilor disponibile în Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” și a celor adăugate suplimentar de organizatori pentru acest eveniment special.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba