Rămâi conectat

Știri

Ghid de bune maniere pentru femei

Publicat

în

O femeie în adevăratul sens al cuvântului trebuie să fie un om de calitate, un om care se respectă şi care respectă oamenii din jur, trebuie să fie un om cu bun simţ. Ce înseamnă toate lucrurile astea? Femeia modernă nu e femeie cu adevărat dacă nu are un minim de cunoştinţe despre bunele maniere atât de utile, dar totuşi date la o parte mai ales în ziua de azi.

Codul bunelor maniere nu a apărut din întâmplare, din neant şi nici măcar din dorinţa unui om exigent şi excentric. A apărut şi s-a dezvoltat treptat, pe cale orală, venind ca un răspuns natural şi aproape obligatoriu pentru problemele de zi cu zi ale societăţii în care trăim. Pentru a fi un om de calitate, nu trebuie să ştii din scoarţă în scoarţă codul bunelor maniere. În fond, deşi unele mai mult altele mai puţin, toate femeile ştiu că nu se întrerupe niciodată interlocutorul în timpul unei discuţii, în cadrul unei întruniri, dacă nu te prezintă nimeni, nu rămâi în anonimat ci te prezinţi tu, bărbatul este cel care intră primul într-un bar sau restaurant, nu se aşează coatele pe masă, salutul trebuie să fie întotdeauna însoţit de un zâmbet şi trebuie să privim în ochi persoana pe care o salutăm şi lista poate continua la nesfârşit. Dar ce te faci atunci când te confrunţi cu situaţii care nu apar în nicio carte de bune maniere şi care sunt pe cât de importante, pe atât de delicate atunci când vine vorba de femei?

1. Sunteţi într-un bar sau restaurant cu o prietenă, când aceasta scoate din geantă o oglindă şi un ruj şi porneşte un meticulos proces de a se ruja. Are voie să facă lucrul acesta? Lizzie Post, strănepoata celei ce a fost supranumită „mama bunelor maniere” studiază astfel de situaţii încercând să ofere un răspuns corect şi concret pentru fiecare gest. În acest caz, aceasta ne spune că o femeie se poate ruja în public atât timp cât nu are nevoie de o oglindă. Se exclude, de asemenea, şi utilizarea oricărui alt obiect pe post de oglindă.

2. Nu vă place sub nicio formă noua rochie pe care prietena dvs şi-a cumpărat-o, sau stilul coafurii abordate, sau chiar modelul unghiilor false. Îi spuneţi lucrurile acestea sau nu? Cum? Înainte de a acţiona instinctiv şi de a spune tot, cel mai bine este să vă gândiţi dacă prietena dvs acceptă o critică, fie aceasta chiar constructivă. Dacă ajungeţi la concluzia că e nevoie de sfatul dvs, înainte de a vă lua inima în dinţi şi de a vă exprima părerea, alegeţi cu grijă cuvintele pe care urmează să le folosiţi precum şi tonul. Evitaţi, pe cât posibil, formulări de genul „e de prost-gust”, „penibil”, „hidos”.

Citește și Cadourile și bunele maniere: Cum oferim și cum primim daruri

3. Se acceptă ca o femeie să îşi pilească unghiile în public?

De ce întrebarea asta? Nu puţine sunt filmele, reclamele, videoclipurile în care vedem doamne şi domnişoare care îşi pilesc unghiile pe o bancă în parc, într-o cafenea, la o întrunire cu prietenii, etc. În codul bunelor maniere există precizarea cum că este total interzis ca o persoană să îşi taie unghiile în public, prin urmare şi pilirea acestora este interzisă. De ce? Explicaţia este simplă: atunci când vine vorba de îngrijire personală, gesturile aferente acestui proces trebuie făcute doar în intimitate.

4.      Cât de mult parfum înseamnă prea mult? Probabil nu există persoană care să nu fi adresat niciodată întrebarea „Pff, cu cât parfum te-ai dat?”, sau căreia să nu i se fi adresat această întrebare. Cert e că nicio femeie nu doreşte să fie catalogată drept femeia care se dă cu mult prea mult parfum. Dar cum ne dăm seama că e prea mult? După cum v-aţi dat seama, nu există un criteriu matematic, nu există o precizie de inginer aici. Ce puteţi face totuşi? Să fiţi puţin mai atente, mai ales atunci când intraţi într-o încăpere mică şi slab aerisită sau într-un lift şi aveţi impresia că oamenii din jur şi-ar fi dorit să nu fie acolo în acel moment, ei bine, atunci clar aţi depăşit limita. Lizzie Post ne oferă aici un sfat practic: dacă utilizaţi un parfum sub formă de spray, este suficient să pulverizaţi de 2 ori şi apoi să treceţi prin „ceaţa” formată iar dacă parfumul este sub formă de esenţă, este perfect de ajuns să îl aplicaţi doar pe gât şi pe încheietura mâinii, acolo unde simţiţi pulsul. De ce? Acestea sunt zonele care emit mai multă căldură decât alte părţi ale corpului, iar mai multă căldură înseamnă un miros mai intens.

Sursa:discutiidesalon.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș, în 11 și 12 mai

Publicat

în

În 11 și 12 mai, prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș

Prima ediție a evenimentului „Zilele Băilor Sărate Ocna Mureș” va avea loc în  al doilea weekend din luna mai, mai exact în zilele 11 și 12 mai.

Organizatorii au pregătit multe surprize, întreceri sportive, dar și spectacole cu soliști locali și invitați speciali.

„Suntem extrem de încântați să vă anunțăm organizarea ZILELOR BĂILOR SĂRATE OCNA MUREȘ, o sărbătoare de tradiție și importanță deosebită pentru orașul nostru! Pregătim un weekend plin de evenimente cu artiști deosebiți și spectacole de neuitat, cu solisti locali și invitați speciali!”, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL:

11 MAI 2024 – începând cu ora 11.00, în incinta Băilor Sărate, program oferit de solistele Diana Popa, Sofia Crișan, Gabriela Matei, Diana Rad, Abigail Nistor, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – clasa canto muzică ușoară prof. Marinela Popa, DJ, iar pe terenurile de sport – întreceri sportive și multe surprize!

12 MAI 2024 – în centrul orașului Ocna Mureș

Ora 16.00-18.00 -program muzică populară cu soliștii locali:

Georgiana Vesa
Sonia Hoca
Roxana Mihu
Alfred Garduli
Eugenia Corpodean Ciceu
Rodica Dobrin
Ansamblul Tradiții Uiorene -Ocna Mureș

Ora 18.00 – Recital Sava Negrean Brudașcu

Ora 19.00 – Recital Orchestra și soliștii Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba

Ora 19.30 – soliste locale muzică ușoară: Andreea Ghiliu și Medeea Moldovan

Ora 19.45 – Recital Bogdan Medvedi (ex-Maxim)

Ora 20.30 – Recital Trupa Good Day

Ora 21.30 – Recital – ALEXIA

Prezintă prof. Camelia Ilea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Publicat

în

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor, cunoscută ca Joia Mare sau Joia Neagră, este una dintre cele mai importante, având o semnificaţie aparte. În această seară se aprind 12 lumânări la citirea celor 12 Evanghelii, lumânări ce pot fi aprinse ulterior pe parcursul întregului an.

În timpul slujbei din Joia Mare se citesc cele 12 Evanghelii, prin care se aminteşte istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea, moartea şi punerea sa în mormânt.

Superstiţii în Joia Mare: ce facem cu cele 12 lumânări

Fiecare creştin aprinde câte 12 lumânări pentru cele 12 evanghelii, iar una dintre lumânări poate fi dusă pentru a fi aprinsă în Noaptea de Înviere. După terminarea slujbei, cele 12 lumânări se duc acasă, urmând a fi folosite în timpul anului.

“În fiecare lună se aprinde câte o lumânare dintre cele 12. Lumânările se aprind la început de lună, în zile importante cum ar fi ziua naşterii, căsătoriei, sau ziua botezului. Cu această lumânare trebuie să existe o legătură sufletească. Ziua de joi este o zi importantă pentru feştania casei”, a explicat părintele Roman Pintea pentru Vocea Transilvaniei.

Odată citită cea de-a 12-a evanghelie, se încheie trasul clopotului şi începe bătutul toacelor.

“Ne amintim că în Joia Mare cerul s-a întunecat, soarele s-a dus până la asfinţit, iar catapeteasma s-a rupt. În aceste zile comunitatea este în doliu”, a mai spus părintele Pintea.

sursa: gandul.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Mâncăruri specifice românești de Paști: Ce fel de mâncare nu trebuie să lipsească de pe masă

Publicat

în

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză. Alături de aceste bucate se pregătesc ouă roșii.

Tradiția populară spune că, la răstignirea lui Iisus Hristos, Maica Domnului a adus un coș cu ouă pe care a vrut să le dea paznicilor. Aceștia au refuzat darul, batjocorindu-L și mai mult pe Iisus. Plângând în hohote, Maica Domnului a lăsat coșul la picioarele Răstignitului. Sângele, șiroind din trup, a împestrițat ouăle. Uitându-se la ele, Iisus Hristos a șoptit că din acea zi toți creștinii vor vopsi ouă roșii. În felul acesta, ouăle roșii au devenit un simbol al învierii.

Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, presupune ca trecerea la mâncăruri de dulce să fie cumpătată și cu chibzuială.

Mai întâi pe masă de Paşti se aşează aperitivele. Printre acestea drobul de miel şi ouă umplute, dar şi fel de fel de aperitive pe bază de aluat. Bineînţeles, ouăle roşii sunt cele mai importante.

Drobul de miel se prepară în aproximativ 120 de minute. Carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paşti, iar drobul de miel este gustos şi uşor de preparat.

Aperitivele pe bază de aluat uşor de preparat sunt soluţii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci şi pentru a-ţi ţine musafirii ocupaţi până termini de aranjat masă. Pentru a umple aceste aluaturi nu există limite de creativitate, pentru că se pot folosi nu doar legume şi fructe crude, ci şi cu diverse tipuri de brânză sau cu carne.

Ouăle vopsite sunt nelipsite pe masă de Paşte. Ştiai că poţi vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate sau portocalii, utilizând morcovi? Ori că poţi obţine culoarea verde din spanac, iar roşul din suc de rodie?

Supa sau ciorba de miel completează meniul tradiţional de Paşte. Supa de miel, pe lângă beneficiile nutrionale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paşte. Pe lângă celelalte preparate tradiţionale, bogate în grăsimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, uşurând digestia.

Printre felurile principale în meniul tradiţional de Paşte se poate numără stufatul de miel. Această este o mâncare tradiţională, care se prepară, în general, o singură dată pe an. De Paşte, la tăierea mielului, ceapă verde şi usturoiul verde sunt proaspete şi subţiri şi dau aromă minunată stufatului de miel.

Pe masă de Paşte se pot aşeza şi sarmalele în foi de varză. Este o mâncare tradiţională şi mai ales de sărbătoare.

La desert, cozonacii sunt cele mai des întâlnite deserturi de Paşte. Tot la desert se poate servi pască cu brânză şi stafide.

De pe masă tradiţională de Paşte nu lipsesc băuturile tradiţionale: băuturi spirtoase pentru începutul mesei şi vinuri pentru a acompania mâncărurile servite, scrie realitatea.net.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba