Rămâi conectat

Baschet

Formația de baschet feminin, CSU Alba Iulia și-a prezentat lotul pentru noul sezon

Publicat

în

Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia revine pe prima scenă a baschetului feminin românesc. În acest sens, marți, a fost organizată o conferință de presă la Palatul Apor din cadrul universității albaiuliene, prilej cu care a fost prezentat lotul pentru următoarea stagiune. De asemenea, oficialii echipei au anunțațt și obiectivele – accederea în play-off-ul național și în final four-ul Cupei României și a Cupei Europei Centrale.

Croatul Vladimir Ivankovic este noul antrenor al echipei, care se bazează pe un lot de 12 jucătoare. În sezonul care urmează, CSU Alba Iulia va avea asigurat un buget de 150.000 de euro, bani de la Ministerul Educației, însă nu este exclus ca autoritățiile locale și județene să contribuie și ele financiar. Iată lotul CSU Alba Iulia pentru sezonul 2017-2018:

  • Tyshara Fleming (n. 17.10.1994), americană, pivot; înălțime 1,93 m; carieră Florida University (NCAA – SUA);
  • Jessica January (14.1.1995), americană; fundaș; înălțime 1,70 m; carieră De Paul University (NCAA-SUA), draftată Connecticut Sun (WNBA-SUA);
  • Leticia Lerma (27.07.1995), americană, extremă, înălțime 1,78 m; carieră Bradley University (NCAA – SUA);
  • Lejla Omerbasic (1.3.1997), bosniacă, fundaș; înălțime 1,82 m; carieră Zeljeznicar Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), KK Play Off Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), Goga Basket (Albania);
  • Marija Radovic (1.9.1991), sârbă, extremă de forță-pivot, înălțime 1,87 m; carieră ZKK Kraljevo (Serbia), Vozdovac Belgrad (Serbia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Vojvodina Novi Sad (Serbia), SCM Craiova și CSM Satu Mare (România), SBS Ostrava (Cehia), Sumadija Kragujevac (Serbia) și Charnay Basket Bourgogne SUD (Franța);
  • Tania Agache (25.2.1999), fundaș; înălțime 1,63 m; carieră CSȘ Sibiu, CSBT Alexandria și Napoca Baschet School Cluj-Napoca;
  • Alexandra Bobar (15.6.2000), extremă-pivot, înălțime 1,78 m; carieră LPS Alba Iulia și CSU LPS Alba Iulia;
  • Cristiana Cutaș (18.12.1984), extremă de forță-pivot; înălțime 1,88 m; carieră Sportul Studențesc, Canal de Isabel Colsada (Spania), Tenerife Aguere (Spania), CSM Universitatea Craiova, CSBT Alexandria, Nova Vita Tg. Mureș, BC ICIM Arad, CSM Satu Mare, ACS Sepsi Sf. Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca;
  • Andreea Fleșer (7.5.1999), fundaș, înălțime: 1,63 m; a jucat pentru: LPS Alba Iulia și CSU LPS Alba Iulia (România);
  • Marta Fodor (1.8.1991), extremă; înălțime 1,83 m; carieră Universitatea Cluj-Napoca, BCM Danzio Timișoara, CSU Alba Iulia și CSM Târgoviște;
  • Mădălina Geleriu (17.6.1995), fundaș; înălțime 1,73 m; carieră CSȘ Sibiu, BC Danzio Timișoara, CS Phoenix Galați și CSU LPS Alba Iulia;
  • Diana Ignat (9.2.2002), extremă; înălțime 1,70 m; carieră LPS Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Baschet

Etapă de foc, în weekend, pentru Volei Alba Blaj și CSU Alba Iulia! Meciuri tari în Alba, la volei și baschet

Publicat

în

Sâmbătă și duminică, reprezentantele județului Alba pe prima scenă a sporturilor baschet și volei feminin, vor avea parte de meciuri de foc, în fața proprilor fani! CSU Alba Iulia își joacă intrarea în play-off, sâmbătă, cu ICIM Arad, iar Volei Alba Blaj va întâlni duminic, liderul CSM București, o confruntare pentru primul loc în Divizia A1 la volei feminin.

După succesul de efect din Liga Campionilor din Franța, Volei Alba Blaj a intrat deja în febra primului mare meci al anului din întrecerea internă. Duminică, de la ora 14 și 45 de minute, în Sala „Timotei Cipariu” din Blaj, campioana României, Volei Alba Blaj va da piept cu liderul CSM București, singura echipă care a învins formația lui Darko Zakoc în actualul sezon.

Echipa din capitală conduce Divizia A1 la volei feminin cu 34 de puncte, unul mai mult față de Blaj, iar duelul se anunță unul de foc. Volei Alba Blaj nu a pierdut niciodată în fața echipei din București pe teren propriu, iar Darko Zakoc, antrenorul blăjencelor speră ca moralul ridicat al jucătoarelor sale să aducă a 9-a victorie consecutivă în campionat!

Organizatorii partidei pregătesc surprize pentru fanii Volei Alba Blaj, dacă aceștia își vor încuraja favoritele din sală, îmbrăcați în tricouri roșii!


CSU Alba Iulia susţine ultimul joc din cadrul fazei întâi a Ligii Naţionale de baschet feminin, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, o partidă cu o miză enormă pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri. Formaţia albaiuliană este în criză, sub presiune, iar un nou rezultat negativ ar aduce şi mai multă tensiune în tabăra grupării ardelene, aflată în preajma unui examen major.

Trupa lui Manuel Angel Rodriguez are 20 de puncte, la fel ca „U” Cluj şi ICIM Arad, însă un meci în plus şi este obligată să învingă. Faza a doua a întrecerii baschetbalistice, o noutate a acestui sezon, se dispută sub forma a două turnee, pe două grupe 1-5, 6-10, în perioadele 10-11 şi 16-18 martie.

Echipele vor intra cu punctele acumulate până în prezent, iar după cele două turnee formaţiile din grupa 1-5 şi primele trei clasate din grupa 6-10 vor forma play-off-ul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Baschet

La baschet feminin, CSU Alba Iulia a pierdut al 3-lea meci consecutiv! Înfrângere pe teren propriu, în ultima secundă, cu „U” Cluj, scor 58-60

Publicat

în

CSU Alba Iulia  a pierdut al treilea meci consecutiv din 2018 în Liga Națională de Baschet Feminin, fiind învinsă în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, de Universitatea Cluj, scor 58-60 (18-13, 14-12, 19-16, 7-19 pe sferturi). 

CSU Alba Iulia a controlat jocul timp de 3 pătrimi, a avut inclusiv 15 puncte avans, însă a avut un ultim sfert de coșmar și a cedat în ultima secundă. Din trupa condusă de antrenorul Manuel Angel Rodriguez, cea mai bună jucătoare a fost Jessica January, care a marcat 16 puncte.

CSU Alba Iulia are un program încărcat în următoarea perioadă. Sâmbătă, 20 ianuarie va evolua în deplasare la SCM Timișoara, apoi va urma meciul de la Zabiny Brno din Liga Europei Centrale, pe 24 ianuarie, iar în 27 ianuarie, va avea loc disputa internă cu ICIM Arad, pe teren propriu.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Jessica January – 16 puncte, Tyshara Fleming – 12, Ashley Morrissette – 10, Ana Radovici – 7, Lejla Omerbasic – 5, Alina Crăciun – 4, Marta Fodor – 4; Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Andreea Fleșer, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Baschet

CSU Alba Iulia va avea o lună ianuarie… „de foc”! Astăzi, ora 18.00, meci la campioana Sepsi Sfântul Gheorghe

Publicat

în

CSU Alba Iulia traversează o perioadă bună, clasându-se pe poziția a 4-a în Liga Națională de Baschet Feminin, contrar așteptărilor. Mai mult, echipa din Cetatea Marii Uniri s-a calificat într-o proporție foarte mare în Final Four-ul Ligii Europei Centrale și așteaptă și duelul cu CSM Satu Mare din Cupa României. Până atunci, luna ianuarie este una de foc pentru trupa universitară, care va disputa nu mai puțin de 5 meciuri, 4 în campionat și unul în competiția europeană. 

Primul duel, unul „imposibil”, va avea loc astăzi, de la ora 18.00, în Liga Națională de Baschet Feminin, în deplasarea la campioana en-titre, Sepsi Sfântul Gheorghe. Trupa univeresitară nu trage speranțe prea mari cu privire la acest duel, însă un joc bun ar aduce o mai mare încredere în tabăra din Cetatea Marii Uniri.

„Urmează în continuare un program încărcat, cu o lună ianuarie de coșmar pentru noi. Sâmbătă (n.a. – astăzi), avem probabil cel mai greu meci din campionat, la Sfântu Gheorghe, împotriva liderului incontestabil, o echipă care a trecut de grupele Eurocup. Nu avem foarte mari speranțe pentru acest meci! Sper să facem un joc bun, să stăm aproape de adversar cum am reușit să o facem în turul de la Alba Iulia și să demonstrăm că putem să luptăm cu o echipă care este favorită certă la titlu și are, să zicem, două niveluri peste valoarea lotului nostru”, a declarat Sorin Stanciu, team manager al CSU Alba Iulia.

  • Luna ianuarie – decisivă?!

Urmează o serie comprimată cu 4 dueluri, două pe teren prorpiu, cu Universitatea Cluj și ICIM Arad, precum și deplasrările de la SCM Timișoara și Zabiny Brno. Va fi practic o perioadă decisivă, în care este tranșată calificarea în Careul de Ași al Cupei Ligii Europei Centrale, precum și poziția în primul turneu al Ligii Naționale de baschet Feminin.

„Va urma la foarte surt timp o etapă intermediară, în Liga Națională, acasă, cu Universitatea Cluj, care va avea loc miercuri, în data 17 ianuarie, de la ora 18.00. Nu o să avem mult timp de respiro după acest meci, pentru că urmează o etapă grea la Timișoara, cu o echipă care a reușit să ne învingă la Alba Iulia. Va fi un meci extrem de greu. La 4 zile distanță vom avea meciul de la Brno, pe 24 ianuarie, care contează oarecum pentru noi. O să încheiem luna pe teren propriu, cu ICIM Arad, o echipă care s-a redresat foarte bine. O să fie o lună foarte grea, iar noi sperăm să ieșim putem de bine din această perioadă și să ne păstrăm poziția în clasament (n.a. – locul al 4-lea) sau să nu cădem multe poziții în cazul în care vom traversa o perioadă mai proastă. La cât este de strâns campionatul, în doar două etapă poți să mergi de pe poziția a 2-a direct pe poziția a 7-a”, a concluzionat Sorin Stanciu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba