Rămâi conectat

Știri

Feng shui pentru casa ta: Cele mai puternice pietre si cristale

Publicat

în

Pietrele si cristalele sunt cunoscute din vremuri antice ca avand energii puternice si benefice omului. Ele au fost folosite de specialistii in feng shui pentru a imbunatati calitatea unui spatiu, indiferent ca este casa sau birou. Află pe radiounirea.ro  care sunt cele mai puternice 10 pietre si cristale din Feng shui.

1. Cuartul transparent
Cuartul transparent este un cristal pur, care are abilitatea de a curata/purifica energia din jurul lui. Aduce armonie in familie, in casa. Il poti aseza oriunde si poti incerca mai multe variante, insa ai grija sa nu-l asezi foarte aproape de pat. Ai incredere in cristalul tau si “asculta-l”. Il mai poti purta in bijuterii si amulete.
2. Cuartul roz
Cuartul roz este unul dintre cele mai populare cristale cu proprietati de vindecare. El atrage dragostea, si este folosit pentru a vindeca ranile sufletului si dezamagirea, in urma unei experiente amoroase nefericite. Cuartul roz poarta energia universala a dragostei, atrage dragostea si vindeca sufletul de amintirile dureroase. Il poti amplasa in mijlocul casei, dar si in dormitor sau in camera copilului. Mai poti purta cuartul roz in masina sau in portofel, dar si sub forma de bijuterii sau amulete.
3. Ametistul
Ametistul este unic si poate fi folosit oriunde, in birou, in locuinta, in gradina sau in masina. El are proprietatea de a curata si purifica un spatiu de energiile si vibratiile negative, emana energie puternica si transforma un spatiu intr-unul primitor. Ametistul ajuta la linistire, calmare, in cazul unor emotii negative puternice. Ametistul intareste sistemul imunitar si ajuta la vindecarea dezechilibrelor la nivelul cailor respiratorii si ale pielii. In limba greaca “ametist” inseamna piatra cu puterea de a te vindeca de intoxicatii. In feng shui, ametistul este bun pentru familiile in care au loc frecvent certuri si sunt neintelegeri. Ametistul poate fi amplasat in Nord-Est (zona spirituala a casei), Sud (faima si reputatie), Sud-est (prosperitate si bogatie). Il mai poti porta in bijuterii sau amulete.
4. Jad
Jadul este o optiune foarte populara cand vine vorba de remediile feng shui. Jadul este o piatra care purifica energiile, protejeaza si ajuta energia dragostei. Mesajul jadului este “Iubeste-te si accepta-te asa cum esti!”. Jadul aduce armonia si echilibrul. Jadul poate fi amplasat oriunde, mai putin in zonele de nord si de sud ale unei incaperi.
De exemplu, poti amplasa o rata mandarin din jad pentru energia dragostei in sud-vest, sau un pi yao din jad pentru prosperitate in sud-est. Un Budda din jad poate fi un excelent obiect de decor, dar si remediu feng shui pentru intelepciune.
5. Citrin
Citrinul este un cristal controversat, si asta pentru ca poate fi contrafacut. Mai exact, citrinul contrafacut este, de fapt, un ametist tratat la caldura care isi pierde culoarea. Citrinul adevarat este mai greu de identificat. Culoarea lui este galben pal. Daca citrinul pe care l-ai vazut are o culoare inchisa, spre un galben-portocaliu, atunci ar fi bine sa nu il cumperi, intrucat este un fals. Citrinul contine energie solara, considerate vindecatoare pentru chakra a treia (plexul solar). Ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a imaginii de sine. Piatra este asociata cu energia banilor, intrucat este cunoscuta ca fiind piatra comerciantilor. Este considerata piatra prosperitatii. Citrinul poate fi amplasat in zona de sud-est a casei (zona abundentei).

Citește și Feng Shui: De ce este bine să arunci lucrurile vechi, murdare sau nefolositoare

6. Cuart fumuriu
Cuartul fumuriu confera protectie si echilibrul. Ca si in cazul citrinului, cuartul fumuriu poate fi usor contrafacut. Cuartul fumuriu original este stralucitor si transparent, chiar si in cele mai intunecate unghiuri. Cuartul fumuriu are puteri tamaduitoare, aduce claritate si trezeste spiritul. El poate fi amplasat aproape de usa de la intrare, pentru a proteja intreaga casa. Il mai poti pune in camera copilului, aproape de fereastra. De asemenea, mai poti beneficia de energiile lui daca il amplasezi in zona de nord-vest sau nord-est a casei.
7. Amonit
Amonitul este considerat o piatra foarte puternica in feng shui. El este, de fapt, o fosila cu cel putin 100 de milioane de ani vechime. Amonitul este o sursa excelenta de stabilitate si protectie. El poate fi amplasat in sud-vest, nord-vest, vest, nord-est, est, sud-est si chiar centrul unei incaperi.
8. Ochi de tigru
Ochiul de tigru este o piatra de protectie, care confera totodata echilibru si limpezeste gandirea, aducand calm si dispozitie linistitoare. Ochiul de tigru aduce lumina in situatii complexe, protejeaza de energiile negative, ajuta la concentrare, atrage norocul, aduce claritate gandirii. Ochiul de tigru poate fi amplasat la intrarea in casa sau langa o fereastra mare sau in zonele de vest sau nord-vest.
9. Pirita
Pirita, sau aurul nebunilor, este o piatra a bunastarii si abundentei, foarte indicata pentru locuinte si birouri. Aduce energie pozitiva, optimism, veselie. Pirita este si o piatra protectoare, care inaltura energiile negative si promoveaza bucuria, starea de bine. De asemenea, pirita limpezeste gandirea si poate fi utilizata atat in domeniul afacerilor, cat si in cel academic. Pirita poate fi pusa in vaza bunastarii sau in zonele care au nevoie de putina energie. Pentru bunastare si prosperitate, cel mai bun loc pentru amplasarea piritei este sud-estul casei sau al biroului. Pentru energie, poti amplasa pirita cat mai aproape de usa de la intrare.
10. Hematit
Hematitul este considerat un cristal, insa el este un mineral (oxid de fier). El are renume ca remediu popular pentru bolile de sange. De altfel denumirea lui, in greaca, inseamna sange. Chiar daca este negru, aparent, daca il spargi, vei vedea ca mijlocul lui este sangeriu. Hematitul are o energie puternica si este suficient sa-l tii in mana pentru a simti efectele calmante. El dezvolta puterea de concentrare si ofera claritate in gandire. In fengh shui, hematitul energizeaza si protejeaza. Il poti amplasa in de nord pentru activarea zonei cariera sau in vest pentru zona creativitate si copii. Pentru protectie se poate amplasa cat mai aproape de intrarea in casa.

Sursa:sfatulparintilor.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Recepție a lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei

Publicat

în

Transapuseana, recepție a lucrărilor pe lotul 1

Vineri 26 aprilie a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.

Anunțul a fost făcut de Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor”, a precizat Marius Hațegan.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri.

Autoritățile județene afirmă că modernizarea Transapusenei este importantă pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la arealele turistice din zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teren multisport în cartierul Recea din Alba Iulia: Autorizație de construire

Publicat

în

Alba Iulia: Autorizație de construire pentru un teren multisport în cartierul Recea

A fost semnată autorizația de construire, în cartierul Recea din Alba Iulia, a unui complex ce va cuprinde un teren multisport, dar și locuri de joacă, inclusiv cu dotări speciale pentru copiii cu dizabilități.
Atât terenul cât și locul special de joacă sunt rezultatul propunerilor albaiulienilor, în cadrul procesului de bugetare participativă.
Terenul multisport va fi unul sintetic, amenajat și dotat corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi, iar în întregul complex vor fi plantate vegetație, arbuști și arbori.
În acest moment se lucrează la caietul de sarcini, urmând ca lucrările să fie scoase în cel mai scurt timp la licitație, valoarea totală estimată a investiției fiind de 3,34 milioane lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război în România

Publicat

în

Zi dedicată în România veteranilor de război

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

În Războiul de Independenţă (1877-1878) au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, www.veterani-ww2.ro. Ulterior, în Primul Război Mondial, în care a fost mobilizată 11% din populaţia ţării, respectiv peste 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 de soldaţi (peste 335.000 de morţi şi dispăruţi şi peste 75.000 de invalizi), în vederea atingerii obiectivului, respectiv acela al eliberării şi al reîntregirii naţionale. Luptele duse pe teritoriul ţării au făcut, de asemenea, circa 650.000 de morţi în rândul populaţiei civile. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care circa 92.000 de militari decedaţi, potrivit informaţiilor prezentate în albumul „100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie”, publicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe site-ul www.mapn.ro. La data publicării acestui volum, în 2018, mai erau în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea, la articolul 2, că: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul amintit anterior. Astfel, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

De asemenea, după Primul Război Mondial, încheiat în anul 1918, au fost adoptate diferite legi, prin care participanţii la campanii şi urmaşii lor au primit diferite drepturi şi avantaje reparatorii. Astfel, prin Legea din 13 ianuarie 1918, participanţii la Primul Război Mondial care au fost decoraţi cu Medalia „Virtutea Militară” de război clasa I, au primit o pensie viageră, iar prin Legea din 2 septembrie 1920, li s-au creat condiţii speciale de pensionare, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În 1927, prin Decretul – lege nr. 1402 din 15 mai, ofiţerilor activi şi de rezervă care participaseră la Primul Război Mondial şi care fuseseră decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”, li s-au acordat loturi de teren sau loturi de casă, precum şi anumite gratuităţi.

Veteranii de război au primit o serie de drepturi şi avantaje şi în anii următori, printr-o serie de acte normative, precum Decretul nr. 1304 din 8 mai 1933, Decretul nr. 1056 din 6 mai 1936, Legea nr. 794 din 4 septembrie 1941, Legea nr. 310 din 24 aprilie 1945, Decretul-lege nr. 440 din 4 iunie 1945. Începând din 1948, aceste drepturi şi avantaje au fost revăzute, unele fiind chiar anulate.

sursa: agerpres.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba