Rămâi conectat

Știri

Exponatul lunii septembrie, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

în

Marți, 1 septembrie 2015, ora 11.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat Exponatul lunii septembrie.
Cu această ocazie va fi expusă o piesă din colecţia Muzeului Naţional al Unirii, descoperită cu prilejul cercetărilor arheologice efectuate în anul 1989 pe teritoriul faimoasei aşezări neolitice de la Tărtăria. Este vorba despre modelul unei ambarcaţiuni preistorice, realizat din lut ars, din care se păstrează partea din faţă, respective prova.
Asemenea modele miniaturale de ambarcaţiuni sunt cunoscute începând din neolitic si mai ales în epoca bronzului pe un vast teritoriu, din Orientul Apropiat până în Europa apuseană, ele oferind preţioase informaţii privind navigaţia în preistorie. Pe teritoriul României au fost descoperite câteva piese de acest gen în prejma Dunării, în aria  culturii Gumelniţa, dar şi în Moldova , în arealul culturii Cucuteni.
Piesa de la Tărtăria este însă cea mai veche descoperire de acest tip de pe teritoriul ţării noastre, ea fiind legată de locuirea aparţinând culturii Turdaş şi având în consecinţă o vechime de aproape 7000 de ani.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia .

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

1 Mai, Ziua Muncii: Istoricul zilei și cum era sărbătorită

Publicat

în

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești.

Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

Istoric
Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificației zilei de 1 mai, de sărbătoare internațională a lucrătorilor. În anul 1872, circa 100 de mii de lucrători din New York, majoritatea din industria construcțiilor, au demonstrat, cerând reducerea timpului de lucru la 8 ore.

Data de 1 mai apare, pentru prima dată, în legătură cu întrunirea, din anul 1886, a Federației Sindicatelor din Statele Unite și Canadei (precursoarea Federației Americane a Muncii). George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor și Tâmplarilor a inițiat introducerea unei rezoluții care stipula ca: „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, și după 1 mai 1886”, sugerându-se organizațiilor muncitorești respectarea acesteia.

La data de 1 mai 1886, sute de mii de manifestanți au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite, însă cea mai mare demonstrație a avut loc la Chicago, unde au mers 90 de mii de demonstranți, din care aproximativ 40 de mii se aflau în grevă. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au câștigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului.

Dar, ziua de 1 mai a devenit cunoscută pe întreg mapamondul în urma unor incidente violente, care au avut loc trei zile mai târziu, în Piața Haymarket din Chicago. Numărul greviștilor se ridicase la peste 65.000. În timpul unei demonstrații, o coloană de muncitori a plecat să se alăture unui protest al angajaților de la întreprinderea de prelucrare a lemnului „McCormick”. Poliția a intervenit, 4 protestatari au fost împușcați și mulți alții au fost răniți.

În seara aceleași zile, a fost organizată o nouă demonstrație în Piața Haymarket. Din mulțime, o bombă a fost aruncată spre coloana de polițiști. Au fost răniți 66 de polițiști, dintre care 7 au decedat ulterior. Poliția a ripostat cu focuri de armă, rănind două sute de oameni, din care câțiva mortal. În urma acestor evenimente, 8 lideri anarhiști, care aparțineau unei mișcări muncitorești promotoare a tacticilor militante, violente, au fost judecați. Muncitorii din Anglia, Olanda, Rusia, Italia, Franța și Spania au adunat fonduri pentru plata apărării. În urma procesului, 7 dintre aceștia au fost condamnați la moarte (doi având ulterior pedeapsa comutată la închisoare pe viață) și unul la 15 ani închisoare. Șapte ani mai târziu, o nouă investigație i-a găsit nevinovați pe cei 8.

Eveniment anual
În anul 1888, la întrunirea Federației Americane a Muncii s-a stabilit ca ziua de 1 mai 1890 să fie data pentru susținerea, prin manifestații și greve, a zilei de muncă de 8 ore. Dar, în anul 1889, social–democrații afiliați la așa–numita Internațională a ll–a, au stabilit, la Paris, ca ziua de 1 mai să fie o zi internațională a muncitorilor. La 1 mai 1890, au avut loc demonstrații în SUA, în majoritatea țărilor europene, în Chile, Peru și Cuba. După aceasta, 1 mai a devenit un eveniment anual. Până în 1904, Internaționala a ll-a a chemat toți sindicaliștii și socialiștii să demonstreze energic, pentru „stabilirea prin lege a zilei de muncă de 8 ore, cererile de clasă ale proletariatului și pentru pace universală”.

La scurt timp, Federația Americană a Muncii s-a dezis cu totul de 1 mai, celebrând în schimb Labor Day („Ziua Muncii”), anual, în prima zi de luni a lui septembrie. Pe 28 iunie 1894, Congresul SUA a adoptat un act confirmând această dată ca sărbătoare legală. Această decizie a fost luată pentru a repara ofensa adusă greviștilor de la Sindicatul American al Căilor Ferate și al căror protest fusese înăbușit prin trimiterea de trupe. Ziua Muncii în SUA este asimilată grătarelor, autostrăzilor aglomerate și ca ultimul lung week-end al verii.

Instrumentare politică

1 mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii. Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 mai este zi liberă.

În țările comuniste, ziua de 1 mai a fost transformată într-o sărbătoare de stat însoțită de defilări propagandistice. Regimurile comuniste încercau să instrumenteze politic o veche tradiție a mișcării muncitorești internaționale. De asemenea, și naziștii au avut tentative de uzurpare a acestor tradiții. Ziua de 1 mai, fusese transformată într-o sărbătoare a comunității naționale germane, promițându-se construirea unui socialism național, în centrul căruia nu se mai aflau muncitorii, ci arianul considerat un prototip al celor ce muncesc. Un discurs rostit de Hitler la 1 mai 1933 este edificator în acest sens: Certurile și neînțelegerile simbolizate de lupta de clasă se transformă acum într-un simbol al unității și înălțării națiunii. Ziua de 1 mai a fost transformată de către naziști într-o sărbătoare propagandistică. Se suținea că ziua de 1 mai trebuie să devină o sărbătoare a întregii națiuni și nu poate fi transformată într-un simbol al luptei proletare și a decadenței. Serbările câmpenești, chioșcurile cu bere și spectacolele nu lipseau, dar sindicatele fuseseră interzise. Organizațiile muncitorești au fost înlocuite cu directive de la partidul unic. Peste timp, grupări radicale folosesc retorica nazistă, participând la proteste violente având ca pretext ziua de 1 mai (de exemplu, în Germania).

În diferite țări

În Germania, 1 mai este zi liberă. Se poartă la butonieră o panglică roșie, în amintirea lui 1 mai 1890, când, în pofida interdicției manifestațiilor de către Sozialistengesetz, militanții Internaționalei au convenit să se întâlnească în parcuri purtând o astfel de panglică. Intrată în uitare în Germania de Vest, ea a fost mare sărbătoare în Republica Democrată Germană.

În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Coloane de oameni, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe. După 1990, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte. În 2003, pentru prima oară în istoria postdecembristă, o confederație sindicală (Blocul Național Sindical) a încercat organizarea unei adunări populare, cu mici, bere și muzică, pentru a serba acestă zi. Criticile nu au lipsit, la fel nici acuzațiile de simpatie pro-comunistă, amintirea propagandei PCR fiind încă vie în conștiința populației.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Promovarea sectorului agri-food în județul Alba: Discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale

Publicat

în

Discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale pe tema promovării sectorului agri-food în județul Alba

Într-o întâlnire desfășurată în județul Alba, reprezentanții Băncii Mondiale au explorat perspectivele promițătoare ale sectorului agri-food, concentrându-se asupra sprijinului pentru producătorii mici și mijlocii în contextul fondurilor UE post-2027.
Prefectul Nicolae Albu, alături de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, au avut discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale care s-au axat pe dezvoltarea și promovarea sectorului agri-food, evidențiind potențialul agricol remarcabil al județului Alba.
În cadrul eforturilor de elaborare a Strategiei de Specializare Inteligentă și de furnizare a sprijinului tehnic necesar, reprezentanții Băncii Mondiale au efectuat vizite la producătorii din domeniul viticol, legumicol și pomicol.
Aceste inițiative nu fac decât să sublinieze interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea județului nostru, iar eforturile noastre comune promit să consolideze și mai mult poziția acestuia pe harta economică și agricolă a țării, se precizează într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului – Județul Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Locuri de muncă în Alba: 470 de job-uri vacante, la data de 30 aprilie 2024. Cine angajează și ce posturi sunt

Publicat

în

Aproape 500 de job-uri vacante, în județul Alba, la data de 30 aprilie 2024

Sunt 470 de locuri de muncă disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Cugir, Câmpeni, Ocna Mureș, Teiuș și alte localități din județ. La Alba Iulia sunt peste 170 de oferte.

ABRUD UNICARM SUPERMARKET S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1
ABRUD HANU BÎDEANU SRL OSPATAR (CHELNER) 1
ABRUD SC SORDIAL SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
AIUD MIOMAR UNIVERSAL SRL DIRECTOR VÂNZARI 1
AIUD MIOMAR UNIVERSAL SRL LUCRATOR COMERCIAL 2
AIUD VIVA SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
AIUD CONF RICAMI NADA SRL BRODER MANUAL 5
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA ASISTENT SOCIAL NIVEL SUPERIOR 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA EDUCATOR SPECIALIZAT 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA KINETOTERAPEUT 1
AIUD VAN-GAO S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 6
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA INFIRMIER/INFIRMIERA 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA MEDIC SPECIALIST 1
AIUD UZINA DE VAGOANE AIUD SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 4
AIUD UZINA DE VAGOANE AIUD SA LACATUS MECANIC 1
AIUD PREBET AIUD SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 4
ALBA IULIA MARISS FOOD S.R.L. AJUTOR BUCATAR 3
ALBA IULIA PREFCONS ALBA SRL BUCATAR 6
ALBA IULIA CARREFOUR ROMANIA S.A. LUCRATOR COMERCIAL 3
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL MECANIC UTILAJ 4
ALBA IULIA VALERIA`S SECRET FASHION S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 1
ALBA IULIA PREFCONS ALBA SRL OSPATAR (CHELNER) 5
ALBA IULIA PREFCONS ALBA SRL RECEPTIONER DE HOTEL 3
ALBA IULIA LA FEMME JOLIE ESTHETIQUE S.R.L. ASISTENT MEDICAL GENERALIST 1
ALBA IULIA CEC BANK SA ADMINISTRATOR CONT 1
ALBA IULIA SELCAN TOUR SRL MANIPULANT MARFURI 1
ALBA IULIA SC ROMANIAN SECURITY SYSTEM SRL AGENT DE SECURITATE 1
ALBA IULIA DISTRIBUTIE ENERGIE ELECTRICA ROMANIA SA INGINER ELECTROENERGETICA 1
ALBA IULIA S.C. ARABELA STYLE S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA SPARGEREA SI TAIEREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII 1
ALBA IULIA ECOTECH MAXSPEED DISPECER 1
ALBA IULIA EUROPEXPRES SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 6
ALBA IULIA EURO TEAM GB SPEDITION SRL AGENT DE VÂNZARI 5
ALBA IULIA SC APC UNIVERSAL PARTNER SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1
ALBA IULIA SC APC UNIVERSAL PARTNER SRL STIVUITORIST 1
ALBA IULIA ALTEX ROMANIA SRL CASIER 1
ALBA IULIA ALTEX ROMANIA SRL LUCRATOR GESTIONAR 2
ALBA IULIA DENY LOOK AJUTOR BUCATAR 1
ALBA IULIA DENY LOOK BARMAN 1
ALBA IULIA DENY LOOK BUCATAR 1
ALBA IULIA DENY LOOK LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1
ALBA IULIA SOLINA PRODUCTION MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SUB FORMA DE PRAF SI GRANULE 6
ALBA IULIA DENY LOOK OSPATAR (CHELNER) 1
ALBA IULIA DENY LOOK RESPONSABIL CAZARE 1
ALBA IULIA SOLINA PRODUCTION STIVUITORIST 1
ALBA IULIA DEDEMAN SRL STIVUITORIST 1
ALBA IULIA SECURED SR SRL AGENT DE SECURITATE 1
ALBA IULIA SC JUSTICE SECURITY SERVICES SRL AGENT DE SECURITATE 2
ALBA IULIA BIO TERAPIA PLUS SRL ASISTENT MEDICAL GENERALIST 4
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1
ALBA IULIA PEMONT LENJERIE SRL CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 10
ALBA IULIA LIVIO-DARIO SRL ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA 1
ALBA IULIA S.C. VICMOD S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL MECANIC AUTO 2
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN SILVICULTURA 4
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 5
ALBA IULIA S.C. PATIPAN GRUP SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL SUDOR 1
ALBA IULIA AZETS INSIGHT SRL ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA 6
ALBA IULIA NEWAMPORT ASFALT SRL INGINER CAI FERATE, DRUMURI SI PODURI 1
ALBA IULIA TRANSILVANIA PREST SOLUTIONS SRL MONTATOR SISTEME OPACE DE TERMOIZOLARE PENTRU CLĂDIRI 5
ALBA IULIA YUKAMOB STYLE MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 1
ALBA IULIA NOVOCASA CONSTRUCT MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1
ALBA IULIA AREAL FLORA CONSTRUCT ZIDAR PIETRAR 1
ALBA IULIA TRANSILVANIA PREST SOLUTIONS SRL ZUGRAV 2
ALBA IULIA RO.DE.X FASHION SRL CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 4
ALBA IULIA NEMO INVESTIGO SRL AGENT DE SECURITATE 2
ALBA IULIA TEHNO SECURITY SISTEM SRL AGENT DE SECURITATE 10
ALBA IULIA URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA SR MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 3
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL TEHNICIAN SILVIC – EXPLOATARE 1
ALBA IULIA IMSAT-ALBA SA ELECTRICIAN ÎN CONSTRUCTII 2
ALBA IULIA IMSAT-ALBA SA LACATUS MECANIC 2
ALBA IULIA CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL INFIRMIER/INFIRMIERA 2
ALBA IULIA CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL ÎNGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA 2
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA ASISTENT MEDICAL FIZIOTERAPIE 1
ALBA IULIA BETON LUXURY FOOD S.R.L. CASIER 2
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA MASEUR 1
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA MEDIC SPECIALIST 1
ALBA IULIA AUTOMOB ALBA S.R.L. SPALATOR VEHICULE 1
ALBA IULIA MARISS FOOD S.R.L. PIZZAR 1
ALBA IULIA COCO DTD RECYCLING S.R.L. LUCRATOR SORTATOR DESEURI RECICLABILE 1
ALBA IULIA MIVO EXPERT CONSTRUCT SRL FEMEIE DE SERVICIU 1
ALBA IULIA ADAM’S SERVICES SRL MECANIC AUTO 1
ALBA IULIA MATIN-MAIER SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SUB FORMA DE PRAF SI GRANULE 1
ALBA IULIA ADAM’S SERVICES SRL SPALATOR VEHICULE 1
ALBA IULIA URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL INSTALATOR APA, CANAL 1
ALBA IULIA URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA SR SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
ALBA IULIA SC APULUM SA ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 3
ALBA IULIA SC APULUM SA INSTALATOR APA, CANAL 3
ALBA IULIA SC APULUM SA ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 10
ALBA IULIA SC APULUM SA LACATUS MECANIC 3
ALBA IULIA TUDOR HEALTHCARE SYSTEM S.R.L. MEDIC SPECIALIST 1
ALBAC ASOCIATIA LAMASOAIA SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
BAIA DE ARIEŞ ARIESUL PRODIMEX SRL CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 5
BISTRA S.C.RARIDA MOLID SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN SILVICULTURA 1
BLAJ GICU TRANS SRL Conducator auto transport rutier de persoane 2
BLAJ TEHNO SECURITY SISTEM SRL AGENT DE SECURITATE 5
BUCERDEA VÂNOASĂ BABY REAL ESTATE SECRETARA 1
CÂLNIC LA FERMA BÂRSAN S.R.L. TEHNICIAN ECONOMIST 1
CÂMPENI SC ZAZA DURUM KEBAB SRL AJUTOR BUCATAR 1
CÂMPENI BALEA EVENTS SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 1
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 3
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR GESTIONAR 6
CÂMPENI TOPO MAR CONSULT SRL AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 1
CÂMPENI ALL ANDREICA SRL PRIMITOR-DISTRIBUITOR BENZINA SI MOTORINA 1
CETEA SC CUTEAN COMPANY SRL LACATUS MECANIC 1
CETEA SC CUTEAN COMPANY SRL SUDOR 1
CIUMBRUD ROBY SI ERY CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 5
COLŢEŞTI CONACUL SECUIESC RURAL SRL VÂNZATOR 1
CRICĂU DE NIROS TRADE INTERNATIONAL ENTREPRISE SRL LUCRATOR COMERCIAL 3
CUGIR ALPINA TEC LOGISTIC SRL ÎNGRIJITOR CLADIRI 1
CUGIR ALPINA TEC LOGISTIC SRL MANAGER GENERAL 1
CUGIR DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL AJUTOR BUCATAR 2
CUGIR DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL CASIER 2
CUGIR DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1
CUGIR IVET SRL MANIPULANT MARFURI 2
CUGIR CINPROD SRL MANIPULANT MARFURI 5
CUGIR ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3
CUGIR ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3
DRÂMBAR TOBIMAR CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 25
GALDA DE JOS COMUNA GALDA DE JOS ASISTENT PERSONAL AL PERSOANEI CU HANDICAP GRAV 5
GALDA DE JOS ALBALACT SA FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 3
GALDA DE JOS ALBALACT SA INGINER MECANIC 3
GALDA DE JOS ALBALACT SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 5
GALDA DE JOS ALBALACT SA OPERATOR LA ROBOTI INDUSTRIALI 7
GÂRBOVA DE JOS AYO SPEED AUTO SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 2
IGHIU PAVEMAR SPEDITION S.R.L. CONDUCATOR AUTOTRAILER 5
LOPADEA NOUĂ MOLNAR CAD SRL OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE 1
LUPŞA GRANPORTODASS SRL MENAJERA 4
LUPŞA GRANCARMIN SRL AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 4
LUPŞA GRANCARMIN SRL MENAJERA 5
LUPŞA GRANPORTODASS SRL MENAJERA 4
OARDA ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 5
OARDA ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3
OCNA MUREŞ MIOMAR UNIVERSAL SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
OCNA MUREŞ C B ELECTRIC SRL MONTATOR SUBANSAMBLE 3
OCNA MUREŞ MEDICAL BAILE SARATE SRL FIZIOKINETOTERAPEUT 1
OCNA MUREŞ S.C. TEOCOS AUTO S.R.L. INGINER AUTOVEHICULE RUTIERE 1
OCNA MUREŞ LOGISTIC MEDIA POP ART SRL OPERATOR LA FABRICAREA PRODUSELOR FAINOASE 5
OIEJDEA VERDINO GREEN FOODS S.R.L. FACTURIST 1
OIEJDEA VERDINO GREEN FOODS S.R.L. FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1
PETREŞTI PEHART TEC GRUP S.A. MANIPULANT MARFURI 1
PETREŞTI PEHART TEC GRUP S.A. MECANIC AUTO 1
PETREŞTI PEHART TEC GRUP S.A. OPERATOR LA ROBOTI INDUSTRIALI 3
PETREŞTI PEHART TEC GRUP S.A. SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
RĂDEŞTI MOBILAIUD SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 3
SEBEŞ HS TIMBER PRODUCTIONS SEBES S.R.L. REFERENT DE SPECIALITATE FINANCIAR-CONTABILITATE 1
SEBEŞ ONOCAN COMPANY SRL DIRECTOR ECONOMIC 1
SEBEŞ SC VONTRANS IMPEX SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 5
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL CONFECTIONER ARTICOLE DIN PIELE SI ÎNLOCUITORI 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL CONTROLOR CALITATE 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL FEMEIE DE SERVICIU 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL MAROCHINER-CONFECTIONER MAROCHINARIE, DUPA COMANDA 3
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 5
SEBEŞ EURO TOP RECICLARE S.R.L. LUCRATOR PENTRU SALUBRIZARE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. ASCUTITOR LAMINATE LA RECE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. DECLARANT VAMAL 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. FUNCTIONAR ÎN ACTIVITATI COMERCIALE, ADMINISTRATIVE SI PRETURI 3
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. LACATUS MECANIC DE ÎNTRETINERE SI REPARATII UNIVERSALE 10
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. MANAGER DE ZONA 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. MANIPULANT MARFURI 2
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. PROGRAMATOR FABRICATIE/LANSATOR FABRICATIE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. SPECIALIST RESURSE UMANE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. STRUNGAR UNIVERSAL 1
SEBEŞ SIBARIS SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
SEBEŞ TRIMODA SRL VÂNZATOR 1
SEBEŞ AUTO TOTAL PREST SRL MUNCITOR MANIPULARE SI PREGATIRE FURAJE 10
SEBEŞ VMV SECURITY SRL AGENT DE SECURITATE 5
SEBEŞ TRANS IVINIS & CO SRL CAMERISTA HOTEL 1
SEBEŞ CATALEYA STORE SRL OPERATOR INTRETINERE CORPORALA 1
SEBEŞ LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5
SEBEŞ GOOD FOOD & HOSTING SRL AJUTOR BUCATAR 3
SEBEŞ GOOD FOOD & HOSTING SRL CAMERISTA HOTEL 4
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL FIERAR BETONIST 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL LACATUS MECANIC 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 5
SEBEŞ GOOD FOOD & HOSTING SRL OSPATAR (CHELNER) 3
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL ZIDAR PIETRAR 2
SUB PIATRĂ S.C. ARMEANU S.R.L. BUCATAR 1
SUB PIATRĂ S.C. ARMEANU S.R.L. ÎNGRIJITOR CLADIRI 4
ŞUGAG CEC BANK SA ADMINISTRATOR CONT 1
TEIUŞ FANTASTIC SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 2
TEIUŞ SEMMELROCK STEIN + DESIGN SRL SEF SCHIMB 1
VIDRA S.C. ARIESUL MICVIDRA SRL MANIPULANT MARFURI 1
VINŢU DE JOS RECICLARE MOLOZ S.R.L. CONCASORIST 1


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba