Rămâi conectat

Eveniment

Elevi militari albaiulieni din nou la o competiție internațională în Ungaria

Publicat

în

Din nou competiție internațională în Ungaria pentru elevi militari albaiulieni

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia concurează din nou, pentru al patrulea an consecutiv la competiția internaţională din Ungaria, „4rd International Cadet Cup”.
Ei reprezintă România alături de colegii lor de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza la evenimentul de mare avengură organizat de Ministerul Apărării din Ungaria. Competiția are loc la Balatonakarattya în perioada 15-18 aprilie şi reunește elevi sportivi din colegii din Europa.
Prin parcurgerea a 7 probe aplicativ-militare, participanţilor le sunt testate abilitățile fizice și cele cu tematică militară, fiind evidențiată în același timp importanța muncii în echipă și a leadership-ului. Fiecare probă parcursă de către competitori este provocatoare, iar cadeții trebuie să dea dovadă de rezistență fizică și concentrare psihică.
Din lotul colegiului militar albaiulian pentru această competiţie fac parte elevii sergent Alexandru Szasz și Patric Sotoc (clasa a XI-a) și elevii caporal Diana Mureșan și Nathan Lascu (clasa a X-a), însoţiţi de maistrul militar clasa a IV-a Ioo Attila.
Elevii s-au pregătit, timp de mai multe săptămâni pentru a concura la probele propuse de organizatori, alături de locotenentul Cătălin Bobar, maistrul militar clasa a IV-a Ioo Attila, sergentul major Florin Lazăr, profesorul Geanina Ilie de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, doctorul Octavian Bădoiu de la Grupul 210 Sprijin „General de Divizie Ioan Macri”, al Statului Major al Forțelor Aeriene și Dan Ardelean (ISU Alba).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Zilele Comunei Șugag: Când vor avea loc

Publicat

în

Când vor avea loc Zilele Comunei Șugag

În curând se va desfășura o nouă ediție a Zilelor Comunei Șugag.

Evenimentul este programat în 25 și 26 mai.

Manifestările vor avea loc în Piața Eroilor din centrul satului Șugag.

foto: facebook Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului”, proiecție la Blaj, vineri 17 mai

Publicat

în

Proiecție la Blaj a filmului „Avram Iancu împotriva imperiului”

Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului” va fi proiectat la Palatul Cultural din Blaj, vineri 17 mai, de la ora 19.00.
Intrarea este liberă și se va face pe bază de invitații, care se găsesc la Palatul Cultural.
Vor fi prezenți, pentru o sesiune de întrebări și autografe, actorii Horea Fedorca și Sandu Pop (alias Văru Sandel), care au jucat în filmul lansat la începutul acestui an.
Evenimentul face parte din cadrul „Sărbătorii Libertății” (Zilele Blajului), ediția din acest an desfășurându-se sub semnul Bicentenarului nașterii „Crăișorului Munților”, Avram Iancu.
„Avram Iancu împotriva imperiului” este un docu-film produs de PaPa Pictures, Asociația Centrul de Arte Vizuale Transilvania Art și Stilo Evora, în regia lui Theo Thorn, după un scenariu realizat de Theo Thorn și Alexandru Molico.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Concurs de poezie și muzică patriotică la Blaj: Cine l-a organizat

Publicat

în

La Blaj, concurs de poezie și muzică patriotică

Marți 14 mai, la Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj s-a desfășurat Concursul de poezie și muzică patriotică ,,Noi suntem români”, ajuns la ediția a 19-a, având ca obiective specifice: formarea unei atitudini de respect faţă de cultura şi patrimoniul naţional românesc; dezvoltarea aptitudinilor artistice ale elevilor; creșterea interesului față de valorile naționale și dezvoltarea sentimentului de patriotism și mândrie națională prin raportare la însemnătatea Revoluției de la 1848.
Concursul a fost organizat sub forma unui parteneriat educativ între Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj, director, prof. dr. Ana-Maria Comșa, Biblioteca Municipală ,,Școala Ardeleană”, manager Diana Borcea și ASTRA Blaj, Despărțământul ,,Timotei Cipariu”, președinte, ing. Ioan Mihălțan, fiind o activitate extracurriculară care marchează sărbătorirea celor 176 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3-15 Mai 1848.
Juriul, format din prof. Ana Marcu – director adj. Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, ing. Ioan Mihălțan- președinte Astra Blaj, doamna Diana Borcea – manager Biblioteca Mun. ,,Școala Ardeleană” Blaj și prof. Alexandra Băcilă, a avut misiunea de a-i selecta pe cei mai talentați dintre participanții la cele două secțiuni ale concursului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba