Rămâi conectat

Știri

Eclipsă pe 13 septembrie : Cum să atragem norocul într-o zi cu ghinion

Publicat

în

Deseori, în ziua de 13 observăm că persoane influente, dar şi oameni puternici în viaţa de fiecare zi, care manifestă un curaj ieşit din comun în împrejurări critice, cred în anumite superstiţii. Află de pe radiounirea.ro cum să le faci față, mâine, când va fi și o eclipsă parţială de soare.

În acelaşi timp, mulţi dintre noi, când avem o reuşită ne întrebăm cine ne-a purtat noroc, iar când ne sufocă un mare necaz ne punem, totuşi, întrebarea cine ne-a purtat ghinion. În astfel de împrejurări, ne-am obişnuit să trecem în revistă persoanele sau obiectele cu care am venit în contact în ziua respectivă.
În multe ţări şi culturi, numărul 13 este ghinionist. De multe ori, această credinţă s-a înrădăcinat atât de puternic în sufletul unor persoane încât superstiţia în cauză influenţează logica celor care cred în puterea ghinionului.
Ziua de 13 este cu atât mai importantă cu cât luna aceasta, duminică, va avea loc o eclipsă parţială de soare. Fenomenul va fi vizibil în sudul Adricii, sudul Madagascarului şi în Antarctica, dar influenţa sa va fi la nivel planetar.

Vreţi să vi se împlinească o dorinţă? Plantaţi un pom în ziua de 13!

Dacă vreţi să vi se împlinească o dorinţă, este bine să plantaţi un pom în ziua de 13. Tradiţia populară spune că puteţi planta un nuc pentru că aduce noroc: alungă bolile, paguba şi atrage sporul în casa gospodarului care l-a plantat. Dacă vreţi să aveţi armonie în familie este bine să plantaţi un mesteacăn. Din vremuri îndepărtate, acest arbore este simbolul bunei înţelegeri în căsnicie. Dacă puneţi mare preţ pe prietenie, plantaţi un plop! De-a lungul vieţii veţi avea parte de prieteni loiali.

Sădiţi într-un ghiveci „Sporul casei”!

Dacă nu aveţi posibilitatea să plantaţi un arbore, sădiţi în ziua de 13, într-o glastră nouă, un lăstar al florii “Sporul casei”. Este planta care alungă precis ghinionul şi necazurile, spun iubitorii de plante. De aceea, să sădim floarea “Sporul casei“ îndeosebi în ziua de 13.

Citește și De unde vine credinţa românilor că orice început cu stângul aduce ghinion. Superstiţii legate de mâna şi de piciorul stâng

La Cina cea de Taină au fost prezente 13 persoane

Mulţi creştin cred că Iisus a fost răstignit într-o zi de vineri, la o dată de 13. Textele religioase menţionează că la Cina cea de Taină au fost prezente 13 persoane, iar apostolul Iuda Iscarioteanul, cel care L-a trădat pe Iisus, a fost a 13-a persoană.
Dacă aveţi 13 oaspeţi la masă, pentru a evita situaţiile delicate, iar musafirii să stea cu toţii la aceeaşi masă, gospodina trebuie să pună lângă coşul cu pâine o iconiţă cu Cina cea de Taină.

Să nu vărsaţi sare şi piper pe masă!

Din bătrâni, mai ales dacă aveţi invitaţi la masă duminică, 13 septembrie, gospodina trebuie să fie foarte atentă ca invitaţii să nu verse pe masă solniţa cu sare şi piper. Totdeauna acest incident aduce ghinion în familia respectivă, dar şi în viaţa musafirului care a răsturnat din neatenţie solniţa cucondimente. Dacă totuşi, necazul s-a produs, pentru a scăpa de efectul negativ al întâmplării, care este mult mai mare în această zi, musafirul trebuie să facă semnul crucii deasupra condimentelor vărsate pe masă.

Afli dacă te căsătoreşti în curând în ziua de 13!

Tânăra care vrea să ştie dacă se va căsători în curând, poate afla cu siguranţă răspunsul, dacă împlineşte un ritual în această zi. Ea trebuie să împrumute o verighetă de la o femeie căsătorită. Poate să împrumute verigheta şi de la o rudă, dar este bine ca persoana respectivă să aibă o căsătorie reuşită. Tânăra trebuie să pună verigheta pe degetul inelar al mâinii stângi şi să învârtească degetul, în sensul acelor ceasornicului, de trei ori. În seara respectivă, dacă visează un bărbat care vine în casa ei, tânăra se va căsători în curând.

O potcoavă făcută din nuci spulberă ghinionul

Dacă n-ai avut norocul să găseşti o potcoavă în calea ta, poţi s-o realizezi singură în ziua de 13. Trebuie să desenezi pe un carton o potcoavă, iar pe conturul ei trebuie să lipeşti 9 nuci. După ce simbolul norocului este gata, acesta se aşează deasupra uşii cu deschiderea în sus, pentru că astfel norocul va rămâne în casă.

Pune pe masă 12 ciorchini de struguri şi alungi orice ghinion

Strugurii sunt asociaţi cu sporul care vine în casa gospodarului care împlineşte acest ritual. Duminică, 13 septembrie, gospodina trebuie să aşeze pe o fructieră 12 ciorchini de struguri, până la ora prânzului. Strugurii se stropesc cu agheasmă şi tradiţia spune că aceşti ciorchini îi reprezintă pe cei 12 apostoli. Patru struguri şi patru pâini se împart persoanelor mai sărace din comunitatea respectivă. Ceilalţi ciorchini sunt consumaţi de membrii familiei pentru ca orice pagubă să plece din acea casă.

Ne aduce noroc Eclipsa parţială de Soare?

Duminică, 13 septembrie, este o Eclipsă parţială de Soare cu Luna Nouă în Fecioară. Astrologii susţin că în această zi vom fi surprinşi de provocările care apar în calea noastră şi ne vom pregăti să facem faţă schimbărilor importante ce se conturează la orizont.

Dacă ştim să profităm de conjunctură

Deoarece Eclipsa de Soare de duminică, 13 septembrie, are loc în faza de Lună Nouă în Fecioară (Soarele este în Fecioară în conjuncţie cu Luna în Fecioară), în apropierea Nodului Nord Lunar în Balanţă gradul 0:57, este o eclipsă ce poate să ne promită oportunităţi mari pentru viitor. În acest caz, Nodul Nord care susţine Eclipsa de Soare din această zi ne dă putere să luptăm şi să împlinim scopuri importante în viaţa noastră. Deşi pentru o reuşită avem de urmat o singură cale, fără alternative, o cale deloc uşoară, dar în final aceasta ne ajută să progresăm. Este important să ştim că Eclipsa de Soare în Fecioară activează casa a XI-a, acea casă astrologică în care descoperim că nu suntem singuri. Alături de prietenii noştri, de protectorii sau de ghizii noştri spirituali, într-un grup de acest fel muncim pentru ca speranţele noastre de viitor să se împlinească.
Oricâte griji sau piedici am întâmpina în drumul nostru, această Eclipsă parţială de Soare este însoţită de speranţă, de optimism, de proiecte excentrice, dar şi de situaţii şocante. Nu în ultimul rând, trebuie să ştim că Eclipsa aceasta influenţează diferite domenii de activitate: elecricitatea, calculatoarele, avioanele, proiectele umanitare şi câştigurile neprevăzute.
Desigur, nu trebuie să trecem cu vederea un alt aspect astrologic: că Nodul Nord în Balanţă, care ajută la formarea acestei Eclipse de Soare, este în casa a XII-a , o casă ce găzduieşte lucrurile ascunse, secretele relaţiile ascunse, greşelile trecutului. De aceea, în paralel cu rezultatele bune ale activităţii noastre, descoperim şi urmările eşecurilor şi frustrărilor sociale sau profesionale.
În ziua acestei Eclipse, care are loc chiar într-o zi de 13, trebuie să fim cu ochii-n patru, iar spiritul de prevedere să fie a doua noastră umbră.
Sursa: click.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

La Alba Iulia, acțiuni de curățare și marcaj pentru locurile de parcare: Care sunt zonele vizate

Publicat

în

Acțiuni de curățare și marcaj pentru locurile de parcare din Alba Iulia: Care sunt zonele vizate

La Alba Iulia, continuă lucrările de curățare și marcaj a locurilor de parcare. La început de săptămână, sunt vizate circa 70 de poziții de pe străzile Brădișor și Dr. Ioan Rațiu. Anunțul a fost făcut de viceperimarul Emil Popescu, pe pagina de Facebook.

Curățarea locurilor de parcare de resturi vegetale revine prin contract persoanelor care au închiriat perimetrele respective, iar pentru buna desfășurare a lucrărilor, cetățenii au fost anunțați prin pliante plasate pe parbrizele mașinilor.

Continuă acțiunile de curățare si marcaj pentru locurile de parcare din Alba Iulia. Astăzi sunt programate circa 70 de poziții, aflate pe strada Brădișor și o parte din strada Dr. Ioan Rațiu.

Poliția Locală supraveghează buna desfășurare a lucrărilor și, încă de aseară, a anunțat acest demers prin intermediul unor pliante plasate în parbrizele mașinilor.

Reamintesc faptul că, în anumite situații, există întârzieri cauzate de faptul că locurile de parcare trebuie curățate de resturi vegetale șamd, deși obligația le revine, prin contract, persoanelor care au închiriat aceste perimetre, a precizat viceprimarul Emil Popescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Amenzi de aproape 24.000 de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba: Câte permise reținute, infracțiuni și testări la droguri și alcool

Publicat

în

Amenzi de aproape 24 de mii de lei în urma unor acțiuni în sistem integrat ale oamenilor legii din Alba

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 387 de persoane și au fost verificate 221 de autovehicule.

Au fost constatate 157 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 23.865 de lei.

Au fost efectuate 55 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, au fost reținute 10 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 infracțiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Ziua Internațională a Dorului, în 13 mai: Cuvântul DOR, greu de tradus în alte limbi: Ce semnifică acest cuvânt specific poporului nostru mioritic

Publicat

în

Cuvântul DOR, specific poporului nostru român, mioritic, greu de tradus în alte limbi

Psihologul Libertatea, Cezar Laurențiu Cioc,  explică ce amalgam de sentimente reunește acest cuvânt unic, care nu are corespondent nicăieri în lume. Spre deosebire de alte națiuni, românii pot spune că le este dor. Ce este dorul și de ce nu se poate traduce în alte limbi?

Mereu au considerat că dragostea lor este mai mare decât a altora, iar expresia în sine este considerată intraductibilă în alte limbi. Indiferent dacă sunt din zona Ardealului, Transilvaniei, Olteniei sau Moldovei, românii folosesc la unison expresia “Mi-e dor!”. Este una dintre puținele expresii lingvistice folosite în mod uzual și frecvent în toate părțile țării și este pronunțabilă în toate dialectele limbii noastre.

Românii aflați peste hotare au încercat să traducă expresia pentru a fi înțeleasă de locuitorii altor națiuni, dar în zadar; au constatat că în alte limbi nu există decât verbul “a lipsi” si expresia “Îmi lipsești!”… Românii sunt singurii care folosesc un substantiv, și anume dorul, pentru ceea ce în alte limbi este exprimat doar prin verbe. Românii au particularizat atât de mult acest sentiment și i-au dat așa o mare semnificație emoțională și lingvistică tocmai pentru că au trăit din plin lipsurile de tot felul. Încă din cele mai vechi timpuri au fost privați de independență, de libertate sau de alte drepturi, iar lipsa intensă și acută a mulțumirii sufletești a creat cuvântul dor.

Sentimentul de dor este însă mai mult decât simpla lipsă. În dor sunt amestecate sentimente de bucurie, tristețe, melancolie, patimă, nostalgie ori jale. Etimologic vorbind, cuvântul dor vine din latinescul dolus, care înseamnă durere. Alte limbi cu origini latine au, în ziua de astăzi, variații ale acestui cuvânt, însă niciuna nu are un echivalent al dorului. Limba franceză are termenul deuil, care provine din aceeași rădăcină latinească, dar se traduce prin doliu, nu prin dor. Limba spaniolă are termenul dolor, cu aceeași origine veche, dar nici acesta nu se traduce prin dor, ci prin durere.

Dorul din punct de vedere psihologic

Din punct de vedere psihologic, dorul este un sentiment universal. Orice om care s-a atașat de cineva trăiește dorul. Românii sunt însă singurii care au un cuvânt specific pentru a denumi acest amalgam de trăiri. Oamenii pot experimenta mai multe tipuri de dor. Este vorba de dorul provenit din atașament, dorul din cauze romantice și erotice, dorul de țară. Altfel spus, oamenii pot simți dorul atât față de o altă persoană, cât și atunci când le lipsesc situații de viață din trecut.

Dorul resimțit din atașament

Atașamentul este unul dintre cele mai puternice sentimente umane. E nevoie de atașament și timp petrecut cu o persoană pentru a putea spune apoi că îți este dor. Fiecare dintre noi a observat că dacă petreci mult timp cu cineva, dorul apare odată cu separarea. E ca și cum integrezi interacțiunea cu acel om în personalitatea ta. Gesturile simple și situațiile asociate cu persoana respectivă generează un dor puternic. Acest dor poate pune stăpânire pe tine în totalitate și atunci, nu poți munci, nu ai poftă de mâncare, nici de socializare.

Dorul resimțit din cauze romantice sau erotice

Dorul din motive romantice sau erotice este ca o sete permanentă de celălalt, atunci când îți lipsește. Are la bază rațiuni chimice, pentru că substanțe din spectrul hormonal numite neuromediatori sunt secretate de creier și dau această dispoziție psihologică de dor romantic. Dorul romantic poate să apară chiar și atunci când persoana iubită este lângă tine, nu doar când este la distanță. Femeile simt un dor puternic față de bărbatul pe care îl iubesc. Dorul femeilor este unul generalizat și se referă nu doar la apropierea fizică, ci si la prezența spirituală a bărbatului. Și dorul bărbaților poate fi la fel de intens, doar că este mai puțin exprimat în cuvinte. Se mai poate întâmpla ca bărbaților să li se facă dor de anumite părți ale femeii, nu de ea în totalitate. Simțul mirosului este un mare generator de dor. Nimeni nu poate spune că nu a fost încercat de acest dor de natură chimică atunci când a fost învăluit de un miros asemănător cu acela al persoanei iubite.

Dorul de țară

Dorul de țară este una dintre cele mai complexe forme de dor. Nu implică o singură persoană, ci un întreg sistem de factori. Dorul de țară este simțit în special de către românii plecați din țară pe perioade lungi; lor le lipsesc atât acut, cât și cronic părinții, casa părintească, prietenii, le vin în minte momentele frumoase petrecute în țară și totul se suprapune peste vicisitudinile vieții printre străini. Altfel spus, dorul de țară nu se referă la țara în sine și nu are la bază instinctul patriotic, ci persoanele dragi lăsate în urmă și situațiile de viață bazate pe apropiere emoțională. Viața departe de țară este percepută ca fiind frumoasă doar la început, însă după o vreme, dorul de țară devine foarte chinuitor.

Ce mecanism duce la apariția dorului și… cum să scapi de dor

Pentru a îți fi dor e nevoie să te implici emoțional. Să acorzi timp, să oferi afecțiune, să faci lucruri frumoase și să trăiești momente memorabile. E nevoie să ai o viață emoțională de o diversitate mare și cu nuanțe multe. Există însă și oameni care nu au o cultură emoțională și nu știu cum să își exprime dorul. Aceștia sunt mai anxioși, mai nervoși, spun doar că nu se simt bine, că este ceva în neregulă cu ei ori că au o stare de indispoziție. De fapt, este un dor neconștientizat sau mascat, care consumă personalitatea. Intensitatea dorului poate fi ținută în frâu prin expunere periodică la factorul care îl generează. Cu alte cuvinte, dorul de țară se mai detensionează dacă oamenii vin acasă la intervale mulțumitoare de timp, iar celalalte tipuri de dor se detensionează prin interacțiune cu persoana care generează dorul. Dacă acest lucru nu mai este posibil, dorul poate atinge o intensitate asemanătoare suferinței. Oamenii care trec prin asta declară frecvent “Mi-aș dori să nu-mi fie dor!”. Însă a nu-ți fi dor presupune să nu te implici emoțional, să nu conviețuiești cu nimeni, să nu acorzi timp sau încredere nimănui. Mai poți reduce intensitatea dorului prin mutarea atenției pe situații banele de zi cu zi, astfel încât să nu te mai gândești la ceea ce generează dorul. Cu alte cuvinte, e bine să ai mereu mintea ocupată cu ceva, pentru ca dorul să nu pună stăpânire totală pe ea…

Sursa:libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba