Rămâi conectat

Administrație

Drumul județean 750 C, reabilitat, modernizat: A fost semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a mai parcurs o etapă importantă în proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean 750 C, fiind semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor (expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geologic, studiu hidrologic, studiu de fezabilitate și proiect tehnic)

DJ 750 C pornește din localitatea Sălciua de Sus, din DN 75, străbate culmile munților Trascăului și se intersectează cu DN 1, la Teiuș, facilitând astfel legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor.

Modernizarea drumului se va realiza prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027, gestionat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Valoarea investiției este de aproximativ 20 milioane euro.

Proiectul de reabilitare și modernizare prevede lucrări pe o lungime de circa 41 de kilometri, pe două tronsoane: Tronson 1 (km 0+000 – 15+000: Sălciua de Sus – Ponor, intersecția cu DJ 107 I), Tronson 2 (km 27+500 – 53+760: Râmeţ, DJ 107 I – Teiuș, DN 1).
Pe teritoriul comunei Ponor, drumul se intersectează cu DJ 107 I – Transalpina de Apuseni, alt drum spectaculos aflat în proces de modernizare prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN1.
Având în vedere că pe lângă proiectul de modernizare a Transalpinei de Apuseni, va fi consolidat și modernizat – asfaltat și DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde – Mogoș (se lucrează pe porțiunea cuprinsă între Roica și Întregalde – Ivăniș, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, iar pentru proiectul de 13,8 km, de la Ivăniș până la Bârlești – Mogoș, a fost obținut deja avizul APM Alba – finanțarea va fi asigurată prin fonduri proprii CJ Alba), toată infrastructura rutieră de interes județean din această zonă a Munților Apuseni va fi modernizată odată cu finalizarea lucrărilor la cele 4 proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba