Rămâi conectat

Sport

CS Unirea Alba Iulia – 2 medalii de aur, 1 argint și 1 bronz, la Campionatele Naționale de Orientare: Tamas Bogya și Ionuț Zincă, campioni naționali

Publicat

în

CS Unirea Alba Iulia – 2 medalii de aur, 1 argint și 1 bronz, la Campionatele Naționale de Orientare: Tamas Bogya și Ionuț Zincă, campioni naționali

În perioada 10-12 septembrie, la Reci și Târgu Secuiesc, au avut loc Finalele Campionatelor Naționale de Orientare, fiind decernate titlurile de campioni și medaliile pentru cei clasați pe podium în 4 probe – medie distanță, ștafetă, lungă distanță și sprint.

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au dovedit pe parcursul acestor zile că se numără printre cei mai valoroși orientariști ai României obținând 4 clasări pe podium, de două ori aflându-se pe cea mai înaltă treaptă.

Prima medalie de aur a fost cucerită de Tamas BOGYA, în proba de medie distanță, care a terminat cursa la egalitate perfectă cu sportivul CSU Craiova, Daniel Barkasz, în 38 de minute și 41 de secunde. Astfel au fost decernate două titluri de campion național.

A doua medalie de aur a fost adusă de către Ionuț ZINCĂ în proba de Sprint, desfășurată în Târgu Secuiesc, sportivul unirist terminând victorios cu timpul de 13 minute și 55 de secunde.

Cea mai așteptată probă, proba de ștafetă, a adus încă o medalie, cea de argint, în panoplia CS Unirea Alba Iulia, după o luptă strânsă cu ștafetele din Craiova, Cluj Napoca și Roman. Ștafeta uniristă i-a avut în componență, în ordinea schimburilor, pe Radu MILEA, Paul BRABIESCU și Tamas BOGYA, care au trecut linia de finsh după 2 ore, 18 minute și 22 de secunde.

În proba de Lungă distanță Tamas Bogya a mai reușit să cucerească o medalie de bronz, cu timpul de o oră, 36 minute și 53 de secunde.

Pe lângă aceste rezultate remarcabile la nivel de seniori, CS Unirea Alba Iulia a mai obținut 4 medalii la categoriile Masters prin Paul Brabiescu – aur în proba de lungă distanță, Marius Anghel (responsabilul secției) – aur în proba de medie distanță și Cosmin Anghel – argint la medie distanță și bronz la lungă distanță.

Trebuie, de asemenea, subliniate performanțele obținute de către Ionuț ZINCĂ, la Campionatele Europei de Sud Est care s-au desfășurat recent în Croația, unde Ionuț a cucerit două medalii de aur în probele de Lungă distanță și cu ștafeta României.

„CS Unirea Alba Iulia demonstrează, încă o dată, că are cei mai buni sportivi din țară și la orientare. Aceștia au scris încă o filă de istorie pentru clubul nostru! Reușim să ocupăm primele locuri la majoritatea competițiilor la care participăm datorită muncii, perseverenței și seriozității. În sport, la fel ca în cazul tuturor domeniilor de activitate, nimic nu este întâmplător, ci rezultatul la ceea ce facem în fiecare zi. Îi felicit pe toți”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.
Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European

Publicat

în

Locul 4 la Campionatul European pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi

O nouă performanță internațională obținută de șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Șah-dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen (Germania), reunind la start un număr de 71 de participanți din 20 de țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut locul 4 la general, dobândind și titlul de Maestru Internațional.

Echipa României a fost compusă din Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În următoarea perioadă Mihnea Costachi va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de Șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura în luna iulie la Jurmala (Letonia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Calificare la turneul final pentru cadetele de la Volei Alba Blaj

Publicat

în

Cadetele de la Volei Alba Blaj, calificare la turneul final

În primul an de existență a echipei, Volei Alba Blaj U17 reușește să-și îndeplinească obiectivul: calificarea la turneul final, între primele 6 echipe de cadete din țară.

În turneul semifinal pe care l-a găzduit în „Alba Blaj Arena”, Volei Alba Blaj U17 a câștigat în minimum de seturi toate partidele, cu Bravol Brașov, HV Junior Iași și CSV Craiova.

Componența Volei Alba Blaj U17, în ordinea numerelor de pe tricouri: 1. Amira Săbăduș (libero), 2. Anastasia Gruiescu, 4. Anastasia Fekete (libero și căpitan), 5. Larisa Rusu, 6. Lara Ștefănescu, 7. Denisa Coman, 8. Claudia Bocăniciu, 9. Antonia Oltean, 10. Simina Spătăcean, 11. Iulia Mărginean, 12. Mara Mihu, 13. Daria Ocenic, 14. Ana Pop, 20 Brianna Barna. Antrenor: Aleksandar Milović.

Efectivul este format din jucătoare localnice, excepțiile numindu-se Daria Ocenic (Sibiu) și Claudia Bocăniciu (Alba Iulia).

sursa: facebook Volei Alba Blaj, Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSU Alba Iulia, o nouă înfrângere în play-off: Despărțire de antrenorul Bruno Vienescu

Publicat

în

CSU Alba Iulia, despărțire de antrenorul Bruno Vienescu după o nouă înfrângere în play-off

CS Universitar din Alba Iulia a suferit o nouă înfrângere, a patra consecutivă, 0-1, la Sebeș, la Baza Sportivă „Pielarul”, cu liderul Gloria Bistrița-Năsăud, în play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal. 

Meciul cu Gloria Bistrița-Năsăud a fost ultimul pentru antrenorul Bruno Vienescu pe banca divizionarei terțe CSU Alba Iulia. Până la finele sezonului, interimatul va fi asigurat de Nicolae Ghișa și Raul Unchiaș, iar în intersezon va fi instalat clujeanul Alin Minteuan, cel care a și fost prezent la partida de la Sebeș, urmărită alături de oficiali ai grupării albaiuliene.

Bruno Vienescu are în contract o clauză conform căreia contractul poate fi reziliat unilateral de club în cazul în care echipa înregistrează patru eșecuri la rând, iar CSU a pierdut toate cele 4 întâlniri din play-off, fără a înscrie. De altfel, în pauza de iarnă, Bruno Vienescu a fost la un pas de despărțirea de gruparea din Cetatea Marii Uniri, însă i s-a dat credit și pentru startul sezonului de primăvară.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba