Rămâi conectat

Administrație

Construirea unei artere ocolitoare pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 17 august

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia se întrunesc la începutul săptămânii viitoare, luni, 17 august 2020, în ședință , în regim de videoconferință. Pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Fișei de proiect de investiție pentru obiectivul „Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – construire arteră ocolitoare pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia”.

Având în vedere demersurile iniţiate de către Municipiul Alba lulia pentru dezvoltarea durabilă a comunităţii locale, a fost identificată oportunitatea de sprijin pentru pregătirea documentaţiilor tehnico-economice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027 în cadrul apelului de proiecte din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020, Axa prioritară 1 întărirea capacităţii beneficiarilor de a pregăti şi implementa proiecte finanţate din FESI şi diseminarea informaţiilor privind aceste fonduri, Obiectivul Specific 1.1 întărirea capacităţii beneficiarilor de proiecte finanţate din FESI de a pregăti şi de a implementa proiecte mature; Acţiunea 1.1.1 Asistenţă orizontală pentru beneficiarii FESI şi specifică pentru beneficiarii POAT, POIM şi POC, inclusiv instruire pentru aceştia şi pentru potenţialii beneficiari FESI.

În vederea depunerii Fişei de proiect de investiţie (ideea de proiect) pentru obiectivul „FLUIDIZAREA TRAFICULUI RUTIER PRIN MĂSURI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ- CONSTRUIRE ARTERĂ OCOLITOARE PE LATURA DE SUD – VESTA MUNICIPIULUI ALBA IULIA’’ şi ţinând seama de faptul că aceasta face parte din categoria proiectelor de mobilitate urbană, conform OUG 88/2020, este necesară aprobarea acesteia prin Hotărâre de Consiliul Local, condiţie de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului financiar pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.

În acest sens, propunem luarea în dezbatere şi adoptarea de către Consiliul Local Alba lulia a hotărârii privind participarea Municipiului Alba lulia în cadrul Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020 cu Fişa de proiect de investiţie pentru elaborarea documentaţiei tehnico-econmice pentru obiectivul de investiţii ” fluidizarea TRAFICULUI RUTIER PRIN MĂSURI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ- CONSTRUIRE ARTERĂ OCOLITOARE PE LATURA DE SUD – VESTA MUNICIPIULUI ALBA IULIA”.

Sistemul actual al infrastructurii căilor de comunicaţie rutiere al Municipiului Alba lulia şi al zonei periurbane este astăzi incomplet în raport cu necesităţile perspectivei de dezvoltare urbane şi zonele funcţionale de interes local. în prezent, în zona de sud-est a Municipiului Alba lulia, transportul se realizează pe un tronson de drum cu capacitate de circulaţie redusă, cu zone de pământ, o flora dezvoltata care nu corespunde cerinţelor de trafic actuale şi de perspectivă dar şi de estetică urbană.

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier în zona administrativ-teritorială a mun. Alba lulia, de-a lungul arterei ocolitoare latura de de sud-est a Municipiului Alba lulia se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie, agenţi economici şi administraţie şi se realizează legături eficiente între centrul administrativ al municipiului şi regiunile periferice, dar şi interconectarea la axele de transport existente.

Ţinând seama de faptul că prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014­2020, Axa prioritară 1 întărirea capacităţii beneficiarilor de a pregăti şi implementa proiecte finanţate din FESI şi diseminarea informaţiilor privind aceste fonduri, Obiectivul Specific 1.1 întărirea capacităţii beneficiarilor de proiecte finanţate din FESI de a pregăti şi de a implementa proiecte mature; Acţiunea 1.1.1 Asistenţă orizontală pentru beneficiarii FESI şi specifică pentru beneficiarii POAT, POIM şi POC, inclusiv instruire pentru aceştia şi pentru potenţialii beneficiari FESI, s-a creeat oportunitatea de sprijin pentru pregătirea documentaţiilor tehnico-economice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027;

în vederea depunerii Fişei de proiect de investiţii (ideea de proiect) pentru obiectivul” FLUIDIZAREA TRAFICULUI RUTIER PRIN MĂSURI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ- CONSTRUIRE ARTERĂ OCOLITOARE PE LATURA DE SUD – VESTA MUNICIPIULUI ALBA IULIA” şi ţinând seama de faptul că aceasta face parte din categoria proiectelor de mobilitate urbană, conform OUG 88/2020, este necesară aprobare acesteia prin Hotărâre de Consiliul Local în vederea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului financiar pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba