Rămâi conectat

Divertisment

Cocktailuri celebre și răcoritoare pentru vară

Publicat

în

Vara este anotimpul petrecerilor în aer liber, a băuturilor răcoritoare care te duc cu gândul la vacanță și la zilele cu soare lipsite de griji. Vezi pe radiounirea.ro cum să-ți prepari cateva cocktailuri celebre și răcoritoare pentru sezonul cald.

Sunt nelipsite din meniul oricărui bar respectabil din lume și obișnuim să le degustăm mai ales în vacanță. În ciuda numelor exotice sunt relativ simplu de pregătit și pot să anime, cu un buget minim, orice petrecere pe care o găzduiți vara aceasta.

Daiquiri – este un cocktail care a apărut undeva în secolul al 19-lea în Cuba. Este atât de simplu de făcut încât faima lui s-a propagat peste tot în lume de îndată ce restul lumii a descoperit romul din Caraibe. Clasicul Daiquiri înseamnă rom, suc de lime și zahăr (pentru un pahar, proporțiile ar fi două părți rom, o parte suc de lime și două lingurițe de zahăr, toate amestecate cu gheață intr-un shaker).

Prosecco Punch – o băutură răcoritoare, care folosește aromele sezonului

Bellini – Un cocktail clasic a cărui savoare rezidă în prospețimea și în gustul fructelor folosite. Prin urmare alegeți cu atenție 6 piersici bine coapte. Crestați-le cu un cuțit în formă de X, apoi puneți-le într-un vas cu apă clocotită câteva zeci de secunde, până se decojesc singure. Răciți-le apoi rapid într-un vas cu gheață. Faceți un piure din ele cu două-trei linguri de suc de lămâie și o lingură de zahăr. Strecurați acest piure ca să obțineți un suc cât mai fin și apoi amestecați rezultatul cu o sticlă de prosecco bine răcit într-un pitcher (amestecați încet ca să nu facă spume).

Mojito – un cocktail născut în Havana. Savoarea lui stă, zic eu, în mentă, pe care cubanezii o numesc yerba buena, și în zahărul sau îndulcitorul folosit. Menta trebuie zdrobită la început laolaltă cu zahărul brun, iar zahărul trebuie să fie din trestie, nu din sfeclă. Altfel, avem de-a face cu o rețetă simplă, care se prepară foarte ușor. Punem câteva frunze de menta într-un pahar înalt, le pasăm cu muddlerul atât cât să-și elibereze aromele, însă nu prea tare ca să nu se amărească. Apoi punem o măsură de suc de lime și câțiva stropi de sirop de mentă. Amestecăm bine ca să se topească siropul. Punem un pic de gheață pisată, câteva frunze de mentă întregi și amestecăm bine. Ungem și marginea paharului cu câteva frunze de mentă ca gustul și mirosul să lucreze împreuna. Apoi punem două măsuri de rom, gheață pisată până sus și un pic de apă minerală și mai amestecăm încă o dată bine.

Citeste si Pepenele galben este atât delicios cât și sănătos | Află beneficiile fructului de vară

Caipirinha – o rețetă braziliană în care ingredientul principal este cachaca, un lichior făcut din rom și melasă. O dată cu faima carnavalului de la Rio, acest cocktail a devenit un soi de băutură națională pe care o poți bea în orice stabiliment din țară la un preț derizoriu. Iată cum puteți prepara acest cocktail: într-un pahar mediu puneți trei sferturi de lime, două lingurițe de zahăr brun și două măsuri de cachaca. Amestecați și pisați bine cu un muddler ingredientele, apoi adăugați gheață pisată până sus și decorați cu alte două-trei sferturi de lime.

Pina Colada – deși este o rețetă inventată în Porto Rico, este deseori asociată, mai ales peste Ocean, cu vacanțele în Hawai. Este probabil cel mai cunoscut cocktail exotic, foarte ușor de preparat și foarte răcoritor. Iată cum se prepară: pisăm niște gheață în blender și apoi o punem într-un pahar înalt de bar ca să-l răcească. În blender punem două măsuri de rom, o măsură de cremă de cocos sau lapte de cocos, 4 măsuri de suc de ananas neîndulcit și le amestecam bine. Adăugam gheața pisată și mai amestecăm un pic. Rezultatul trebuie să aibă o consistență foarte groasă și densă, ca de lapte bătut. Dacă sucul de ananas sau laptele de cocos sunt prea subțiri puteți pune în blender și câteva felii de ananas ca să mai dea consistență amestecului. Pe care îl putem decora la final, în pahar, cu o felie de ananas și un fruct roșu (cireașă, zmeură sau căpșună).

sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Divertisment

Aiud: Premiere a elevilor care au încondeiat cele mai frumoase ouă de Paște

Publicat

în

Premiere a elevilor care au încondeiat cele mai frumoase ouă de Paște, la Aiud

Joi 25 aprilie, la Biblioteca „Liciu Rebreanu” Aiud au fost prezenți elevii claselor a II-a, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu”, respectiv de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, participanți la concursul de încondeiat ouă de Paște.
Iată câștigătorii:
Colegiul Național „Titu Maiorescu”:
Locul I: Diana Stanciu
Locul II: Cătălin Florea
Locul III: Bianca Popa
Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”:
Locul I: Sofia Valc
Locul II: Anastasia Coste
Locul III: Andrei Gherman
„Mulțumim elevilor și, în egală măsură, profesoarelor pentru învățământ primar Antoanela Budai și Laura Man, pentru suportul deosebit”, au transmis reprezentanții bibliotecii aiudene.
Ulterior au fost premiați și elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Axente Sever”, coordonați de profesoara pentru învățământ primar Felicia Munteanu.
Clasamentul este urmatorul:
Locul I – Alexia Aloman
Locul II – Ema Ranca
Locul III – Carla Florea

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Ce nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2024. Cui îi spunem ”la mulți ani” | radiounirea.ro

Publicat

în

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe 2024 • Nume derivate de la Gheorghe • Cui îi spunem ”la mulți ani” de Sf. Gheorghe | radiounirea.ro

Peste 900.000 de romani își serbează onomastica, în 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia într-o familie creștina și a trăit in timpul domniei împăratului Diocletian.

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe

 Din cei peste 900.000 de romani care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe peste 700.000 sunt bărbați si peste 180.000 femei.

Din totalul romancelor, peste 130.00 poarta numele de Georgeta, alte peste 33.000 – Gheorghita sau Ghiorghita si peste 14.000 – Geta, in timp ce peste 500 femei poarta numele de Ghita.

 La barbati, numele Gheorghe, Ghiorghe se regaseste in peste 550.000 dintre cazuri, George – peste 140.000, Gheorghita, Ghiorghita – peste 24.00, iar peste 4.800 de romani poarta numele Ghita.

Legenda Sfantului Gheorghe

S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin faptele de arme. In ciuda decretului impotriva crestinilor, emis de Diocletian in 303, Sf. Gheorghe a ales sa-si marturiseasca public credinta crestina. Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviri cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a sotiei sale.

Citeşte şi: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase in Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de Stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Gheorghe – din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, atât de răspândit la noi, la români, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.” – Proverb românesc.

Derivate: George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Ioiga, Iordache ş.a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Care este exponatul lunii aprilie la Muzeul de Științele Naturii Aiud

Publicat

în

Măcăleandrul, exponatul lunii aprilie la Muzeul de Științele Naturii Aiud

Măcăleandrul este lunii aprilie la Muzeul de Științele Naturii Aiud.

Este o specie de pasăre cântătoare de talie mică, cu aspect distinctiv. Lungimea corpului este de 12-14 centimetri, iar greutatea de 14-25 de grame.

Trăiește pe întreg continentul european și în partea vestică a Asiei. În România este prezentă pe întreg teritoriul, din zonele de câmpie până în zonele montane înalte.

Măcăleandrul are o dietă cu un spectru trofic larg, consumând nevertebrate (insecte, păianjeni, viermi etc.), semințe și fructe; în cazul fructelor, sunt consumate în special cele de talie mică (soc, mure, afine etc).

Perioada de reproducere începe în luna martie, când masculii sosiți din migrație ocupă teritoriile și le marchează prin cântec. Depunerea ouălor are loc începând cu luna aprilie, femela depunând 4-7 ouă, pe care le clocește 12-21 de zile. Puii părăsesc cuibul după 10-18 zile. Perechile sunt teritoriale și cuibăresc izolat. Cuibul este elaborat, fiind construit din mușchi, iarbă uscată, legate cu fire de păr sau ierburi subțiri. Este amplasat în zone de tufărișuri dense, aproape de sol, în crăpăturile zidurilor sau ale pereților de stâncă, scorburi etc.

În muzeul din Aiud poate fi observat în sala a 3-a, alături de alte specii de păsări aparținând Ordinului Passeriformes


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba