Rămâi conectat

Administrație

CJ Alba vrea să cumpere mobilier pentru viitorul sediu al instituţiei: Valoarea estimată, aproape 700 de mii de lei

Publicat

în

CJ Alba vrea să cumpere mobilier pentru viitorul sediu al instituţiei: Valoarea estimată, aproape 700 de mii de lei

După ce, săptămânile trecute, Consiliul Judeţean Alba a demarat procedura de achiziţionare de mobilier, dotări tehnice, elemente de decor şi iluminat, elemente de identitate şi signalistică pentru sala de şedinţe, marţi 29 august a lansat în SEAP procedura pentru dotarea cu mobilier a viitorului sediu de lângă Poarta a III-a.

Suma estimată pentru achiziţionarea mobilierului respectiv este de 682.019 lei.

Contractul de achiziţie publică a fost împărţit în şase loturi, putând fi depuse oferte de către o firmă pentru numărul maxim de loturi. Acestea pot fi depuse până în 11 septembrie, criteriul de atribuire ales de autoritatea contractantă fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Mai exact, Consiliul Județean Alba vrea să cumpere 300 de scaune sală de şedinţe, 140 de scaune de birou, 14 mese de şedinţe pentru 12 persoane, 13 mese de şedinţe pentru 8 persoane, 50 mese de cafea, 15 banchete sală de aşteptare, 71 de cuiere tip pom, 139 de dulapuri pentru documente din lemn/metal pe rotile, 100 de dulapuri pentru documente cu 2 uşi, 17 dulapuri cu 2 uşi – tip vitrină şi 139 de birouri individuale. De exemplu, scaunele pentru sala de şedinţe trebuie să fie de culoare neagră şi din mesh, iar cele de birou tot din culoare neagră, dar din piele ecologică. Important: trebuie să suporte o greutate de maximum 110 kilograme.

Termenul de livrare a produselor, pentru toate cele 6 loturi, este de 40 de zile lucrătoare de la data comenzii ferme a achizitorului. În preţul contractului se regăsesc, pe lângă costul produselor, şi costurile legate de transport, încărcare, descărcare, manipulare, asamblare/montaj a produselor.

În ceea ce priveşte contractul, în valoare de aproape 300.000 de lei, pentru amenajarea  sălii de şedinţe, a fost depusă o singură ofertă, de către o firmă din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita.

Clădirea în care se va muta Consiliul Județean Alba (se estimează că până la finalul acestui an) a fost printre primele construite în Cetatea Alba Carolina, în prima jumătate a secolului al 18-lea. A fost mult timp sediul Comisariatului de Război în timpul Imperiului Habsburgic. Imobilul va găzdui birouri, spaţii administrative şi expoziţionale.

Lucrările de restaurare au demarat la începutul anului 2018.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba