Rămâi conectat

Administrație

Cetatea Alba Carolina va fi întreținută în mod constant, pentru a putea deveni un obiectiv viabil, atât turistic, cât mai ales economic

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina va fi întreținută în mod constant, pentru a putea deveni un obiectiv viabil, atât turistic, cât mai ales economic

Este datoria noastră, a celor din noua administrație, să facem tot ce ține de noi pentru a dezvolta orașul, pentru a pune în aplicare noi proiecte și pentru a ridica în mod constant calitatea vieții cetățenilor. În același timp, trebuie să ne asigurăm că lucrurile bune, preluate de la vechea administrație, sunt păstrate și chiar îmbunătățite.
Cetatea Alba Carolina, emblema orașului nostru și punctul principal de atracție turistică, este și va rămâne o prioritate a acestei administrații. Sunt convins că ne dorim cu toții ca ea să se dezvolte și să devină nu doar un magnet turistic, ci și un loc în care albaiulienii să-și poate petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Totodată, ea să devină un și obiectiv viabil economic, unul care aduce plus valoare pentru oraș.
Pentru ca aceste lucruri să fie posibile, Cetatea trebuie întreținută în mod constant iar orice degradare sau stricăciune trebuie remediată cât mai rapid și eficient, la costuri cât mai reduse posibil.
Astăzi, recepționăm lucrările de reparații în mai multe zone ale Cetății Alba Carolina, a căror valoare se ridică la aproape jumătate de milion de lei. Acestea înseamnă reparații importante a unor poduri, pasarele, obiecte de mobilier urban, statui sau elemente de zidărie care s-au degradat în ultimii ani.
Căutăm în prezent soluții pentru a elimina și acele „graffiti”-uri cu care unii „tineri rebeli” cu veleități artistice au reușit să decoreze mai mulți pereți și mobilier din perimetrul Cetății. Susținem orice fel de manifestație artistică, însă și arta își are locul ei, iar în acest caz nu poate fi vorba despre transformarea Cetății bastionare într-o pânză pentru artă contemporană. Tocmai de aceea, sperăm să găsim înțelegere din partea acestor tineri, pe care suntem dispuși să-i sprijinim în demersul lor artistic, însă în locuri adecvate și mai potrivite cu modul lor de exprimare.
Principalele lucrări recepționate astăzi sunt:
– reparații capitale la podul din lemn de lângă Electrica;
– reparații capitale la pasarela din lemn de la Grădina Japoneză;
– reparații capitale pasarelă de acces din Latura de Vest la catargul tricolor;
– vopsire elemente din lemn la podurile de la Poarta III, Poarta IV, Poarta V, Poarta VI și pasarela din lemn de la Centrul de Informare Turistică;
– reparații gard Principia și drumul roman;
– reparații coșuri de gunoi;
– reparații la jardinierele din lemn ;
– reparații elemente din lemn la bănci;
– reparații și înlocuire cișmele de apă;
– reparații la pavaje din piatră;
– curățire graffiti de pe monumentele istorice – Obelisc, soclu Statuia Toboșarului;
– reparații la elementele din bronz a statuilor din interiorul cetății;
– reparații elemente de zidărie și soclu la zidul din cărămidă de la poarta a III-a.

Cetatea Alba Carolina, după toate investițiile făcute în restaurarea și recondiționarea ei, nu poate fi lăsată să se degradeze. Vom interveni ori de câte ori situația o va cere, pentru a păstra aspectul ei deosebit și pentru a păstra întreaga zonă la un standard cât mai ridicat.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)

Publicat

în

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.

„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Publicat

în

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025.  Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.

După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.

În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Publicat

în

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.

Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba