Rămâi conectat

Știri

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mergi desculț 5 minute în fiecare zi!

Publicat

în

Daca ai fost atent la orele de istorie, probabil iti amintesti ca oamenii au mers descult la inceputuri, si asta s-a mentinut secole la rand. Poate cei din trecut stiau ceva sau poate nu, insa incaltamintea ne afecteaza unul dintre cele mai importante simturi – Simtul tactil! Află mai multe de pe radiounirea.ro.

Anumite puncte din talpi sunt conectate direct la anumite organe din corp. Daca vei merge descult pe jos, trebuie sa sti ca vei stimula, fara sa realizezi, acele puncte cheie, astfel incat iti vei imbunatati functionarea majoritatea organelor.

Fluxul de energie din organism

Energia vitala curge prin corpul uman. In China aceasta energie este cunoscuta ca energia „chi”, iar in India este „Prana”. Nu trebuie sa-ti amintesti neaparat aceste denumiri, atata timp cat iti vei aminti efectele pozitive asupra sanatatii pe care le va avea acesta tehnica. „Chi” trece prin asa-numitul sistem de meridiane, care este destul de similar cu fluxul sanguin.

Daca ai un fluxul adecvat inseamna ca organele obtin toata energia de care au nevoie.Un meridianu infundat afecteaza in special organul cu care este asociat conducand astfel la imbolnavirea lui si la aparitia diverselor boli asociate acelui organ.

Capetele acestor meridiane sunt situate in picioare. Cand mergi descult, le stimulezi si, astfel, vei face un „masaj” organelor din corp, ceea ce va duce la revigorarea fluxul de energie din corp.

Mersul descult pe jos reprezinta cel mai eficient masaj prin presopunctura ce se poate efectua!

Masajul prin presopunctura

Daca nu ai timp si posibilitate sa mergi pe jos, presopunctura te poate ajuta. Masand anumite puncte situate in talpi, in fiecare dimineata, iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate si iti vei stimula vitalitatea. (vezi punctele pe care trebuie sa le stimulezi prin masaj in imaginea de mai sus)

Presopunctura poate parea simpla, insa beneficiile sale sunt mai mult decat uimitoare.

Masajul prin presopunctutra este destul de eficient in tratamentul problemelor sinusurilor, tensiunii arteriale, indigestiei, infectiilor, insuficientei cardiace, dezechilibrului hormonal si multe altele.

Presopunctura va oferi organelor energia de care au nevoie pentru a functiona corect.

Citește și Spune-mi cum dormi ca să-ţi spun ce probleme de sănătate ai!

Conecteaza-te cu solul!

Asemanator conexiunii cu soarele pentru acumularea vitaminei D, solul iti va oferi energia de care aveti nevoie pentru a va vindeca.

Impamantarea implica legatura cu domeniul bioelectric natural. Mergi descult pe pamant sau iarba pentru a reinnoi si consolida aceasta conexiune.

Cum si unde sa meargi descult!

Trebuie sa incepi treptat. La inceput 5 minute pe zi, si apoi trebuie sa maresti timpul petrecut descult prin iarba sau pe pamant. Vei observa ca dupa un timp vei intampina dificultati in a te mai incalta, intruca fluxul de emotie te va cuprinde si inteligenta naturala isi va spune cuvantul.

Cu toate ca este destul de greu sa realizezi o impamantare daca locuiesti in oras, unde esti inconjurat de asfalt si beton cat cuprinde, trebuie sa gasesti un loc unde poti face acest lucru. Incearca in parc sau in gradina blocului, iar daca stai la casa, este cu atat mai simplu, in propria gradina. Ce trebuie sa mai stii este ca locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa este un conductor foarte bun.

Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa, apa – astfel incat se creeaza o conexiune foarte buna . Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, este locul ideal pe care te-ai putea plimba fara probleme in cazul in care te trezesti dimineata devreme.

Nu mai sta pe ganduri, incearca in fiecare zi sa mergi descult! Impamanteaza-te pentru a fi sanatos!

Sursa:secretele.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș, în 11 și 12 mai

Publicat

în

În 11 și 12 mai, prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș

Prima ediție a evenimentului „Zilele Băilor Sărate Ocna Mureș” va avea loc în  al doilea weekend din luna mai, mai exact în zilele 11 și 12 mai.

Organizatorii au pregătit multe surprize, întreceri sportive, dar și spectacole cu soliști locali și invitați speciali.

„Suntem extrem de încântați să vă anunțăm organizarea ZILELOR BĂILOR SĂRATE OCNA MUREȘ, o sărbătoare de tradiție și importanță deosebită pentru orașul nostru! Pregătim un weekend plin de evenimente cu artiști deosebiți și spectacole de neuitat, cu solisti locali și invitați speciali!”, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL:

11 MAI 2024 – începând cu ora 11.00, în incinta Băilor Sărate, program oferit de solistele Diana Popa, Sofia Crișan, Gabriela Matei, Diana Rad, Abigail Nistor, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – clasa canto muzică ușoară prof. Marinela Popa, DJ, iar pe terenurile de sport – întreceri sportive și multe surprize!

12 MAI 2024 – în centrul orașului Ocna Mureș

Ora 16.00-18.00 -program muzică populară cu soliștii locali:

Georgiana Vesa
Sonia Hoca
Roxana Mihu
Alfred Garduli
Eugenia Corpodean Ciceu
Rodica Dobrin
Ansamblul Tradiții Uiorene -Ocna Mureș

Ora 18.00 – Recital Sava Negrean Brudașcu

Ora 19.00 – Recital Orchestra și soliștii Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba

Ora 19.30 – soliste locale muzică ușoară: Andreea Ghiliu și Medeea Moldovan

Ora 19.45 – Recital Bogdan Medvedi (ex-Maxim)

Ora 20.30 – Recital Trupa Good Day

Ora 21.30 – Recital – ALEXIA

Prezintă prof. Camelia Ilea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Publicat

în

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor, cunoscută ca Joia Mare sau Joia Neagră, este una dintre cele mai importante, având o semnificaţie aparte. În această seară se aprind 12 lumânări la citirea celor 12 Evanghelii, lumânări ce pot fi aprinse ulterior pe parcursul întregului an.

În timpul slujbei din Joia Mare se citesc cele 12 Evanghelii, prin care se aminteşte istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea, moartea şi punerea sa în mormânt.

Superstiţii în Joia Mare: ce facem cu cele 12 lumânări

Fiecare creştin aprinde câte 12 lumânări pentru cele 12 evanghelii, iar una dintre lumânări poate fi dusă pentru a fi aprinsă în Noaptea de Înviere. După terminarea slujbei, cele 12 lumânări se duc acasă, urmând a fi folosite în timpul anului.

“În fiecare lună se aprinde câte o lumânare dintre cele 12. Lumânările se aprind la început de lună, în zile importante cum ar fi ziua naşterii, căsătoriei, sau ziua botezului. Cu această lumânare trebuie să existe o legătură sufletească. Ziua de joi este o zi importantă pentru feştania casei”, a explicat părintele Roman Pintea pentru Vocea Transilvaniei.

Odată citită cea de-a 12-a evanghelie, se încheie trasul clopotului şi începe bătutul toacelor.

“Ne amintim că în Joia Mare cerul s-a întunecat, soarele s-a dus până la asfinţit, iar catapeteasma s-a rupt. În aceste zile comunitatea este în doliu”, a mai spus părintele Pintea.

sursa: gandul.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Mâncăruri specifice românești de Paști: Ce fel de mâncare nu trebuie să lipsească de pe masă

Publicat

în

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză. Alături de aceste bucate se pregătesc ouă roșii.

Tradiția populară spune că, la răstignirea lui Iisus Hristos, Maica Domnului a adus un coș cu ouă pe care a vrut să le dea paznicilor. Aceștia au refuzat darul, batjocorindu-L și mai mult pe Iisus. Plângând în hohote, Maica Domnului a lăsat coșul la picioarele Răstignitului. Sângele, șiroind din trup, a împestrițat ouăle. Uitându-se la ele, Iisus Hristos a șoptit că din acea zi toți creștinii vor vopsi ouă roșii. În felul acesta, ouăle roșii au devenit un simbol al învierii.

Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, presupune ca trecerea la mâncăruri de dulce să fie cumpătată și cu chibzuială.

Mai întâi pe masă de Paşti se aşează aperitivele. Printre acestea drobul de miel şi ouă umplute, dar şi fel de fel de aperitive pe bază de aluat. Bineînţeles, ouăle roşii sunt cele mai importante.

Drobul de miel se prepară în aproximativ 120 de minute. Carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paşti, iar drobul de miel este gustos şi uşor de preparat.

Aperitivele pe bază de aluat uşor de preparat sunt soluţii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci şi pentru a-ţi ţine musafirii ocupaţi până termini de aranjat masă. Pentru a umple aceste aluaturi nu există limite de creativitate, pentru că se pot folosi nu doar legume şi fructe crude, ci şi cu diverse tipuri de brânză sau cu carne.

Ouăle vopsite sunt nelipsite pe masă de Paşte. Ştiai că poţi vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate sau portocalii, utilizând morcovi? Ori că poţi obţine culoarea verde din spanac, iar roşul din suc de rodie?

Supa sau ciorba de miel completează meniul tradiţional de Paşte. Supa de miel, pe lângă beneficiile nutrionale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paşte. Pe lângă celelalte preparate tradiţionale, bogate în grăsimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, uşurând digestia.

Printre felurile principale în meniul tradiţional de Paşte se poate numără stufatul de miel. Această este o mâncare tradiţională, care se prepară, în general, o singură dată pe an. De Paşte, la tăierea mielului, ceapă verde şi usturoiul verde sunt proaspete şi subţiri şi dau aromă minunată stufatului de miel.

Pe masă de Paşte se pot aşeza şi sarmalele în foi de varză. Este o mâncare tradiţională şi mai ales de sărbătoare.

La desert, cozonacii sunt cele mai des întâlnite deserturi de Paşte. Tot la desert se poate servi pască cu brânză şi stafide.

De pe masă tradiţională de Paşte nu lipsesc băuturile tradiţionale: băuturi spirtoase pentru începutul mesei şi vinuri pentru a acompania mâncărurile servite, scrie realitatea.net.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba