Rămâi conectat

Societate

Ce gesturi definesc oamenii educați

Publicat

în

Caracteristici ale oamenilor educați

În zilele noastre, când din ce în ce mai mulți oameni au studii superioare, adevărata educație pare totuși pe cale de dispariție.

Pentru că, dincolo de studiile urmate, de cărțile citite și de colecția de diplome, educația constă în lucrurile simple. Citeşte pe radiounirea.ro care sunt câteva dintre principalele caracteristici ale oamenilor educați.

*Oamenii educați salută întotdeauna

Fie că e vorba de colegii de serviciu, de vecini, de femeia care face curățenie sau de șefi, oamenii educați dau mereu bună ziua, indiferent de statutul social al celui care trece pe lângă ei.

*Te rog și mulțumesc, cuvinte folosite zilnic de oamenii educați

E atât de ușor să le spui – și chiar fac diferența – dar foarte puțini folosesc aceste cuvinte.

*Oamenii educați nu bârfesc

Nu vei vedea niciodată un om educat care să bârfească, pentru că oamenii educați își văd de viața lor și nu se bagă în treburile altora.

*Oamenii educați nu cred în valorile materiale

Chiar dacă adesea se bucură de situații financiare de invidiat, oamenii educați nu pun valorile materiale pe primul lor, pentru că ei știu că alte lucruri contează mai mult – familia, prietenii, călătoriile, pasiunile…

*Oamenii educați își educă gusturile

Nimeni nu s-a născut învățat, dar pentru a ajunge să ai bun gust e nevoie de studiu, intuiție și analiză. Sigur, te poți naște cu un talent aparte pentru un anumit domeniu, dar pentru a excela în acel domeniu ai nevoie de ani de studiu.

*Oamenii educați își cultivă pasiunile

Indiferent de ce pasiune ai, e bine să încerci să ți-o dezvolți, atât cât poți de mult. Studiul te va ajuta și în acest sens.

Oamenii educați nu sunt ostentativi… pentru că nu au de ce. Îndiferent de situația lor materială, oamenii educați duc o viață simplă, confortabilă, preferând să-și investească resursele în obiecte de artă, călătorii etc.

sursa unica.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Elevi aiudeni în vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea

Publicat

în

Vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea a unor elevi aiudeni

Marți 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, după Sfânta Liturghie, elevii învățătoarei Luminița Manole din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și membri ai Centrului cultural-catehetic „Adormirea Maicii Domnului” al Parohiei Ortodoxe Aiud III au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor Centrului rezidențial „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, în cadrul unei acțiuni social-filantropice.
„Astfel, pe lângă darurile simbolice și frumoasele felicitări pascale realizate de mânuțele lor, cei mici au sădit în sufletele vârstnicilor împovărați de ani și de suferință bucuria și optimismul atât de necesare în vremurile pe care le trăim.
Această activitate, desfășurată spre finalul Postului Mare, în Săptămâna Floriilor, dincolo de scopul filantropic, i-a conștientizat pe elevi că faptele milei creștine sunt mângâiere nu doar pentru sufletul semenului de lângă noi, cât și pentru sufletul nostru. Întrucât Mântuitorul Hristos vorbește adesea de milostenie și de ajutorarea celor aflați în nevoi sau în singurătate, prin astfel de acțiuni practice, cunoscutele sintagme „Dăruind vei dobândi” sau „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” își găsesc înțeles mult mai ușor în conștiința copiilor.
De-a lungul vremii, în cadrul proiectelor inițiate de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și cu diferite centre sociale din cadrul rețelei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, elevii au participat la numeroase evenimente sau acțiuni social-filantropice. În același duh al iubirii milostive, și activitatea de astăzi se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, a precizat preotul Nicolae Aloman.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

Publicat

în

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

În perioada 15-19 aprilie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ-preventive în 12 unități de învățământ din județ.

La acestea au luat parte 620 de elevi și preșcolari precum și 40 de cadre didactice din Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Raica” Răchita, Școala Gimnazială Ponor, Școala Gimnazială Râmeț, Școala Gimnazială Săsciori, Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia.

Temele abordate cu elevii din licee și școlile gimnaziale au fost legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive precum și de traficul de persoane, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr 12 din Alba Iulia au învățat, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Rutier și a celor din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii și cum este bine să se comporte în locurile de agrement.

Siguranța în unitățile de învățământ rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba, se precizează într-un comunicat de presă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Președintele Senatului, vizită la Băile Sărate Ocna Mureș

Publicat

în

Vizită la Băile Sărate Ocna Mureș a președintelui Senatului

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vizitat Băile Sărate de la Ocna Mureș.

Baza de tratament și agrement, cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România, pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei, Ocna Mureş devenind un punct de reper în peisajul turistic şi balnear naţional.

„Îi mulțumim domnului Nicolae Ciucă pentru ajutorul oferit din funcția de prim-ministru pentru realizarea acestui vis măreț al ocnamureșenilor și pentru parteneriatul său cu fiecare localitate din județul Alba, în beneficiul oamenilor dragi de aici!”, a transmis președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

„Prin conlucrarea Consiliului Județean Alba cu Consiliul Local Ocna Mureș, acest complex balnear a revenit pe harta turismului național, după mulți ani de uitare și degradare. În anul trecut, peste 250 de mii de vizitatori s-au bucurat de beneficiile apelor de aici. Cu fonduri europene, se vor finanța lucrări pentru extindere, îmbunătățire a calității serviciilor și pentru utilizarea energiei regenerabile, a precizat, la rândul său, Nicolae Ciucă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba