Rămâi conectat

Societate

Cât suntem de barbari? Jumătate dintre copiii români sunt bătuți în familie

Publicat

în

Aproape patru milioane de copii îşi sărbătoresc ziua în 1 iunie, însă nu toţi au motive de bucurie. Jumătate din ei sunt educaţi cu palma, deşi legea interzice orice formă de violenţă asupra lor. Află de pe radiounirea.ro mai multe despre violența în familiile cu copii români.

Din păcate, bătaia e o realitate în una din cinci familii din România, arată datele organizaţiilor pentru drepturile copiilor. De cele mai multe ori, copiii agresaţi ajung la rândul lor părinţi agresori, spun specialiştii.

Datele organizaţiei Salvaţii Copiii arată că în 63% din familii educaţia se face prin violenţă.

Este o violenţă care ne înconjoară şi care în momentrul acesta devine periculoasă pentru formarea unei întregi generaţii. Omul adult este un om slab în momentul în care recurge la violenţă”, spune Mihai Gafencu, vicepreşedintele organizaţiei Salvaţi Copiii.

În cele mai multe dintre cazuri, copiii sunt ţinte directe ale violenţei. De multe ori, însă, cad victime ale agresiunilor dintre părinţi.

Citeşte şi: Mesaje de Ziua Copilului, mesaje de 1 iunie. Urări de ziua copilului, felicitări de la mulţi ani de ziua copilului tău. Sms-uri de 1 iunie, mesaje de ziua copiilor

„Copiii sunt victime colaterale ale fenomenului violenţei în familie. Ulterior, aceştia vor creşte şi poate la rândul lor vor deveni agresori în familie, pentru că violenţa este un lucru care se învaţă”, spune Aurelian Bocan, inspector principal în cadrul Poliţiei Capitalei.

Anul trecut, 10 copii din România au fost ucişi de părinţii lor. Alţi peste 600 au stat luni în sir în spital în urma bătăilor încasate acasă. Psihologii spun că trupul se vindecă de răni, dar sufletul nu. Consecinţele violenţei asupra copiilor sunt devastratoare, spun specialiștii.

„O stimă de sine scăzută, sentimente de irascibilitate în prezenţa celorlalţi, se închide emoţional. Îşi va reveni foarte greu sau poate niciodată”, spune Paulina Matei, psiholog.

La mai bine de un deceniu de la adoptarea legii care interzice orice formă de violenţă asupra copiilor, bătaia e încă prezentă în multe familii din România. 

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

„Săptămâna Școală în Siguranță” în Alba

Publicat

în

În Alba, ”Săptămâna Școală în Siguranță”

Până în 17 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Alba desfășoară activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”.

Această inițiativă are ca scop conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar, pentru asigurarea unui climat educațional optim.

În cele 4 zile polițiștii din structurile de siguranță școlară, prevenire precum și cei din structurile de ordine publică, împreună cu partenerii instituționali, intensifică interacțiunea cu elevii și cadrele didactice, în cadrul unor activități care să conducă la creșterea siguranței în unitățile de învățământ.

De exemplu, marți 14 mai, polițiștii s-au adresat unui număr de peste 150 de elevi și cadre didactice din Sebeș, Poșaga de Jos și Ocoliș.

Tot marți, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au luat parte la o activitate organizată de Rotary Club Blaj împreună cu Primăria Municipiului Blaj, la Palatul Cultural din Blaj, unde a fost invitat profesorul universitar doctor Cătălin Țone, polițist și un luptător declarat împotriva consumului de droguri.

Acesta le-a explicat tinerilor și profesorilor, prezenți în sală, consecințele nefaste ale consumului de droguri și a abordat și alte subiecte de interes pentru siguranța lor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Poliția Municipiului Alba Iulia, temporar, pe strada Mușețelului

Publicat

în

Poliția Municipiului Alba Iulia, temporar, pe strada Mușețelului

Începând cu data de 14 mai, Poliția Municipiului Alba Iulia funcționează într-un imobil situat pe strada Mușețelului, la numărul 2 (Fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia).

Etajul 2 și mai multe birouri situate la etajul 1 al imobilului au fost puse la dispoziția Inspectoratul de Poliția Județean Alba de către Consiliul Județean Alba, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Municipiului Alba Iulia.

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Municipiului Alba Iulia o pot face la noua locație.

Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon și fax 0258.811.286,  email: [email protected].

Reamintim că sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, situat în municipiul Alba Iulia, str. Ion I. C. Brătianu nr. 1 B, vor fi reabilitate prin fonduri europene.

La data de 22 septembrie 2023, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Alba, unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună

Publicat

în

Alba, unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună

Cu ocazia organizării manifestărilor dedicate ,,Sărbătorii Libertății de la Blaj”, eveniment aflat sub semnul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu, județul Alba scrie istorie prin lansarea și promovarea proiectului ALBA ETNOGRAFICĂ – unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună (83 de expoziții etnografice în cele 67 de comune ale județului Alba).

Pe Câmpia Libertății din Blaj, în zilele de 18 și 19 mai, se va desfășura proiecția a nu mai puțin de 83 de producții audiovizuale, realizate cu meticulozitate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în ultimele 18 luni, pentru cele 83 de expoziții etnografice desfășurate în județul Alba. Aceste expoziții etnografice sunt un adevărat tribut adus tradițiilor și identității culturale din fiecare comună a județului.

Momentul culminant al evenimentului va fi lansarea albumului și arhivei „ALBA ETNOGRAFICĂ”, o colecție bogată de imagini autentice, materiale audiovizuale și informații utile, incluzând localizarea și datele de contact ale fiecărei expoziții etnografice. Această inițiativă are ca scop promovarea și conservarea patrimoniului cultural imaterial al județului Alba și oferă o perspectivă unică asupra tradițiilor și obiceiurilor locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba