Tineret
Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba aduce Coșulețul copiilor deștepți la Cugir: Concurs de cultură generală pentru elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain”
Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba aduce Coșulețul copiilor deștepți la Cugir: Concurs de cultură generală pentru elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain”
Joi, 30 martie, la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” din Cugir, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează, în cadrul proiectului Coșulețul copiilor deștepți, un concurs de cultură generală, adresat elevilor din clasele I-IV.
Intitulat Ce știm despre animale?, acesta va avea două grade de dificultate, desfășurându-se în două runde, începând cu ora 10.30. La prima serie de întrebări fulger vor răspunde copii din clasele I-a și a II-a, iar la următoarea, cei din clasele a III-a și a IV-a.
Dincolo de concursul menit să le testeze cunoștințele despre animale, delegația bibliotecii le va aduce elevilor participanți și o serie de cărți enciclopedice și atlase, ca recomandări de lectură, pentru a-și îmbunătăți cultura generală în ceea ce privește regnul animal.
Proiectul 3.5 Coșulețul copiilor deștepți face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ și este un proiect educativ de formare și dezvoltare a culturii generale, adresat copiilor, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.
Tineret
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.
Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.
Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.
Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.
foto: Alexandru Samuel Popa
Tineret
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
Tineret
Un nou concurs cu tematică de protecție civilă în Alba: Care au fost câștigătorii
Care au fost câștigătorii concursului cu tematică de protecție civilă din Alba
„Cu viața mea apăr viața!” este deviza sub care se desfășoară an de an concursurile cu tematică de protecție civilă în care elevii din școlile gimnaziale și licee din Alba își consolidează cunoștințele și deprinderile în situații de urgență.