Rămâi conectat

Știri

Băile Sărate din Ocna Mureș, aproape finalizate: La toamnă, ar putea fi permis accesul turistic

Publicat

în

Băile Sărate din Ocna Mureș, aproape finalizate.La toamnă, ar putea fi permis accesul turistic

Compania Skyline Engineering se apropie de finalizarea lucrărilor pe care le derulează la Băile Sărate din Ocna Mureș pentru a le reda acestora strălucirea din trecut.

Până acum au fost au fost finalizate instalațiile electrice și cele de ventilație din sala de bazine și din spațiile anexe, instalațiile de climatizare și cele termice (încălzire în pardoseală, centrale termice și radiatoare rezistente la salinitate).

În 2021, Băile Sărate din județul vor primi din nou turiști, după doi ani de restaurare. Se preconizează ca la toamnă, după o investiție de 6,4 milioane de euro, accesul turistic să fie din nou permis.

Complexul din Alba se întinde pe 6.000 mp, are mai multe bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare. În trecut staţiunea de pe malul Mureşului atrăgea mii de turişti din toată țara.

Mai trebuie să fie finalizate partea de arhitectură, finisajele, faianţă, gresie, tavane. Apa sărată va fi captată de la 1.500 mp adâncime pentru a alimenta bazinele. Aici se vor putea face diverse proceduri: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaje, saună umedă şi uscată.

Complexul a fost gândit pentru 400 de persoane de persoane pe timp de iarnă şi 700 de persoane pe timp de vară. Saramura de aici are o puritate de 96%. Autorităţile vor să amenajeze în apropierea complexului un muzeu al sării, unic în Europa, scrie .transilvaniabusiness.ro.

Știri

În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză

Publicat

în

În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză şi le reamintesc că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră.

La data de 28 iulie 2021, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Aparatele radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 115 conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 40 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 5 conducători auto. Unul dintre aceștia a depășit viteza legală de circulație cu peste 50 de kilometri/oră.

A fost retras și un certificat de înmatriculare.

La acțiune, alături de polițiștii rutieri, au participat polițiștii de ordine publică.

Reamintim:
Principalul obiectiv al polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranța traficului rutier pe drumurile publice, asigurându-se continuitatea dispozitivului rutier, precum şi reorientarea unor elemente de dispozitiv pentru realizarea unei prezenţe active pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.
În primele 6 luni ale acestui an s-a reușit menținerea trendului descendent al accidentelor grave de circulație atât față de 2020, cât și față de 2019, iar principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, nerespectarea distanței între vehicule şi neacordarea de prioritate.
Readucem în atenție că viteza maximă admisă în localități este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/oră. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Citește mai mult

Știri

170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.880 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.528 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate170cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.275 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.07.2021 (10:00) – 29.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces(femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din județul Satu Mare.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de384.Dintre acestea,49sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.666.501teste RT-PCR și1.812.025deteste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate11.957 deteste RT-PCR (5.208în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.749la cerere) și 16.557 deteste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 762 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 522 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,44.436 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află110persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate283 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 895la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 28 iulie,320 de sancțiuni contravenționale, în valoare de82.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Citește mai mult

Știri

29 iulie: 2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore

În Alba au fost raportate, joi, 29 iulie, două cazuri noi cu COVID-19. Au fost alocate municipiului Sebeș.

Numărul total al cazurilor înregistrate în județul nostru este de 21.405 de persoane confirmate pozitiv, de la debutul pandemiei.

Dintre acestea, 20670 de persoane au fost declarate vindecate.

Numărul deceselor în județ rămâne de 713.

Potrivit DSP Alba, ieri, în județ au fost realizate 296 de teste.

Numărul total al testelor efectuate în Alba a ajuns 237409

Incidența cazurilor raportată la mia de locuitori în municipiul Alba Iulia este de 0,01, iar în județul Alba, de asemenea de 0,02.

Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Stiri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Articole Similare