Rămâi conectat

Administrație

Autoritățile din Alba solicită sprijin de la Guvern pentru zonele afectate de inundații: Pagube în 88 de localități din 25 de UAT-uri

Publicat

în

Autoritățile din Alba solicită sprijin de la Guvern pentru localitățile din județ afectate de inundații

Vezi pe radiounirea.ro care sunt măsurile întreprinse pentru sprijinul cetățenilor și autorităților afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din luna iulie.

Urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în luna iulie 2021, care au produs pagube în 88 de localități din 25 unități administrativ teritoriale, Instituția Prefectului – Județul Alba a întreprins demersuri către Guvernul României și alte instituții centrale în vederea acordării sprijinului pentru înlăturarea efectelor negative și protejării populației sinistrate, astfel:
– prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în perioada 15-20.07.2021 s-au alocat 50.000 litri de motorină; 300 bucăți paturi de cazarmament dotate cu pături, cearșeafuri, perne și fețe de perna; 11.500 litri apă; 3.600 bucăți conserve carne: 5.400 bucăți conserve pateu; 25 căsuțe modulare utilate complet ( Bistra -1; Sohodol – 2; Roșia Montană – 21; Câmpeni – 1); 10 bucăți butelii cu aragaz.

De asemenea, Guvernul României a aprobat repartizarea sumei de 749 mii lei pentru județul Alba în vederea realizării lucrărilor de investiții pentru refacerea și punerea în siguranță a infrastructurii unor unități de învățământ de stat afectate ca urmare a calamităților naturale produse de fenomenele meteorologice și hidrologice înregistrate în luna iulie a.c. Unitățile care beneficiază de fonduri sunt din comuna Ocoliș – Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal; din comuna Roșia Montană – Școala Gimnazială ” Cloșca”, din satul Cărpiniș și Școala Gimnazială Gura Roșei și Grădinița cu Program Normal, din satul Gura Roșiei, din comuna Sohodol – Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Sohodol și din orașul Câmpeni – Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – imobil Atelier – școală.

Prin Hotărârea nr. 10 a Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, din data de 28.07.2021 a fost aprobată solicitarea Instituției – Prefectului – Județul Alba privind acordarea unui sprijin material costând în 500 metri cubi material lemnos din specia rășinoase, pentru construcții, în vederea sprijinirii persoanelor din uat – urile din Munții Apuseni care au suferit pierderi materiale în urma inundațiilor produse.

Instituția Prefectului – Județul Alba și Consiliul Județean Alba au înaintat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru finanțarea unor cheltuieli de refacere, reabilitare sau intervenție la infrastructura afectată de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba.
Suma totală solicitată este de 31.174 mii lei pentru obiective de infrastructură din administrarea Consiliului Județean Alba și 16 uat-uri: Abrud, Câmpeni, Zlatna, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Livezile, Lupșa, Ocoliș; Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Săsciori, Sohodol, Șugag.

Totodată, până în prezent, AJPIS Alba a înaintat Ministerului Muncii și Protecției Sociale propuneri privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în valoare de 573,500 mii lei pentru 163 familii din Abrud, Câmpeni, Avram Iancu, Ocoliș și Sohodol.
Precizăm că urmează să fie solicitate ajutoare de urgență și pentru familiile afectate din Bistra și Roșia Montană.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba