Rămâi conectat

Social-Economic

Amnistia fiscala a fost votata in Parlament: 4 milioane de romani scapa de Fisc. Ce faci daca ai platit deja

Publicat

în

Amnistia fiscala a fost votata in Parlament: 4 milioane de romani scapa de Fisc. Ce faci daca ai platit deja? Afla detaliile pe radiounirea.ro.

Este vorba de impozite suplimentare, stabilite de Fisc, pentru cateva categorii de venituri realizate din 2012 incoace.

Mare parte dintre cei vizati de legea amnistiei au avut incepand din 2012 venituri din profesii liberale si din drepturi de autor, pe care fiscul a decis sa le incadreze drept salarii. Este vorba de 665 de mii de persoane: avocati, arhitecti, medici, farmacisti, evaluatori, ziaristi.

Alta categorie este cea a persoanelor care au incasat diurne pe perioadele lucrate in strainatate. Cel mai bun exemplu il constituie soferii de TIR, carora fiscul le-a calculat impozite suplimentare pentru diurna incasata cat au stat in afara tarii.

Cea mai numeroasa categorie este a celor care au avut venituri NUMAI din dobanzi si dividende, de regula doar cativa lei pe an. Chiar si pentru aceste sume infime, Fiscul le-a cerut sa plateasca 468 de lei pe an contributii de sananate.

Citeste si Amnistie fiscală pentru mame și pensionari

Asa ca vorbim de peste 4 milioane de persoane care au fost somate sa achite diferente de impozite sau care se temeau ca urmeaza sa primeasca asemenea somatii.

Cei care s-au speriat cand au vazut hartiile de la Fisc si au platit, raman cu banii dati. Parlamentul nu a fost de acord sa li se dea banii inapoi. Ministrul Finantelor este insa mai conciliant.

” – Va ganditi sa luati masuri si pentru cei care au platit ?
– Asa cum am raspuns si ieri la aceasta intrebare, la Finante vom analiza exact care este exact cea mai buna solutie legala si reparatorie care se afla in aceasta situatie.”

Ramane de vazut care va fi solutia legala.

sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Societate

Marțea Mare din Săptămâna Patimilor, numită şi Marţea Seacă: Ce poți face în această zi

Publicat

în

Ce să nu faci în Marțea Mare din Săptămâna Patimilor

În Marţea Mare din Săptămâna Patimilor Domnului, Sfinţii Părinţi au rânduit sa se citească Pilda celor zece fecioare.

Această pildă ne prezintă zece fecioare, cinci „înţelepte” şi cinci „neînţelepte”, care se pregătesc pentru nuntă. În Noul Testament, întâlnirea cu Hristos este asemănată unei nunti. Hristos se numeşte pe sine „mire”, iar Apostolii poartă numele de „prietenii mirelui”. Mireasa lui Hristos este Biserica.

În Marţea Mare din Săptămâna Patimilor se aspiră, se dă cu matura, se spală geamuri și se fac treburile grele pe lângă casă. Marţea Mare este ultima zi în care gospodarii mai pot face treburi pe câmp sau în care se mai spală și se calcă. Se spune că din această zi bărbaţii trebuie să stea pe lângă casă și să isi ajute nevestele.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Elevi militari albaiulieni alături de veteranii de război

Publicat

în

Elevi militari albaiulieni alături de veteranii de război

Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba.
Vizitele s-au înscris în cadrul campaniei `Onor veteranilor de război”, desfășurată de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Asociația ONOR. Campania își propune să le ofere respectul și prețuirea care li se cuvin, celor care au apărat independenţa, suveranitatea și integritatea teritorială a României.
Elevii sergent Brian Andrea, Damaris Metercz și Bianca Pavel și elevul caporal Ștefan Botezan i-au vizitat pe veteranii de război Ioan Cergedean din localitatea Galda de Jos, născut la data de 16 iunie 1922 și Neculai Vrabie din municipiul Alba Iulia, născut la data de 24 noiembrie 1925, pentru a le înmâna distincțiile semnate de ministrul Apărării Naţionale și pachete cadou, oferite cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. Elevii au fost însoțiți de maiorul Cosmin Stan, căpitanul Magda Popa și plutonierul adjutant principal Ioan Benchea-Mincu.
Ei le-au mulțumit venerabililor veterani pentru sacrificiul depus și pentru devotamentul cu care și-au apărat și servit țara și l-au transmis urări de sănătate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Concurs pentru încadrare directă la ISU Alba: Câte posturi sunt disponibile

Publicat

în

Încadrare directă prin concurs la ISU Alba

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare  prin încadrare directă pentru 5 posturi de execuție.

Acestea sunt:

1 post de ofițer specialist I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;

1 post de ofițer specialist II în cadrul Inspecției de Prevenire – Avizare-autorizare;

1 post de ofițer I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;

1 post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților;

1 post de subofițer, asistent medical principal,  în cadrul Centrului Operțional – Asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat

Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot apela numărul de telefon 0258.810.411, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba