Rămâi conectat

Știri

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj: Angajații și membrii de gradul întâi ai familiilor acestora vor beneficia de servicii medicale gratuite

Publicat

în

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat astăzi un Centru medical la Blaj. Clădirea centrului se întinde pe o suprafatață totală de 600 de metri pătraţi și afișează un regim de înățime de parter plus etaj, unde se regăsesc cabinete medicale de specialitate, medicina muncii, săli de curs, sală de gimnastică, vestiare, dar şi un cabinet dedicat pentru efectuarea testelor Covid-19.

Angajații și membrii de gradul întâi ai familiilor acestora vor beneficia de servicii medicale gratuite. Unitatea de producție Bosch din Blaj este una dintre puținele fabrici Bosch din lume care oferă astfel de beneficii pentru angajaţii săi.
La momentul deschiderii spitalului Robert-Bosch din Stuttgart în 1940, Robert Bosch declara: „Cu toţii ar trebui să încercăm să îmbunătăţim situaţia actuală: nimeni nu ar trebui să se mulțumescă doar cu ce a realizat, ci ar trebui să se straduiască întotdeauna să devină mai bun.” „Vorbele sale ne-au servit drept motivație și de aceea, chiar de la deschiderea unității noastre de producție în Blaj, am înființat un cabinet medical la noi în fabrică”, a spus Dirk Arnold, director tehnic al fabricii Bosch din Blaj. „Astăzi, odată cu inaugurarea oficială a centrului medical, serviciile de sănătate devin mai abordabile și mai ușor de accesat.”, a adăugat Arnold.

Astfel, adițional aspectelor strict legate de medicina muncii, centrul medical facilitează angajaților și rudelor acestora de gradul întâi acces gratuit la servicii medicale oferite de o echipă pluridisciplinară de medici specializați în: dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, neurologie, ORL, urologie, ortopedie, psihiatrie, oncologie, cardiologie, intervenții chirurgicale minore, nutriţie, boli infecţioase sau pneumonologie. Mai mult, angajaţii vor beneficia, anual și cu titlu gratuit, de un set complex de teste medicale. Integrarea diferitelor domenii medicale într-o singură locație permite îngrijirea interdisciplinară a beneficiarilor, motiv pentru care tratamentele de tip psihoterapie și recuperare medicală sunt, de asemenea, incluse în pachetul de beneficii. „În strânsă colaborare cu partenerul nostru instituțional Elisa Med, putem oferi acum o gamă mai largă de servicii medicale nu doar angajaților noștri, ci și familiilor acestora. În contextul actual al pandemiei de COVID, utilizăm deja cabinetul de testare din cadrul centrului și avem în vedere asigurarea sănătății angajaților noștri.”, a continuat Arnold.

Ca parte integrantă esențială a programului de sănătate oferit de fabrica Bosch din Blaj, centrul organizează, cu titlu gratuit, cursuri de prevenție și educație pentru sănătate cum sunt cele de nutriție, creștere a copilului, prim ajutor sau managementul stresului. În plus, centrul medical oferă angajaților posibilitatea de a accesa, în baza unor reduceri generoase și programări prioritare, servicii extra precum: tratamente dentare, peste 300 de tipuri de teste de laborator, radiologie și imagistică medicală sau medicamente regenerative și antiaging. Mai mult, prin intermediul Telemedicinei, un proiect IoT, angajaţii Fabricii Bosch din Blaj au posibilitatea de a se conecta la o rețea largă de specialiști pentru interpretarea rezultatelor investigațiilor de laborator sau a radiografiilor, serviciu la care angajații și familiile lor ar fi avut acces doar prin intermediul deplăsărilor în alte localități şi cu un efort financiar crescut. „Cel mai mare beneficiu al centrului medical îl reprezintă accesul la o gamă largă de servicii medicale de specialitate, acces care până astăzi ar fi necesitat vizite în orașele centre universitare, ceea ce implică atât timp, cât și costuri”, a declarat Cătălin Rusu, responsabil pentru responsabil pentru evaluări cerinţe legale în departamentul pentru sănătate, siguranță și mediu din cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori, precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, compania implementează soluții de Industrie 4.0, precum şi sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Mai mult, fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe – o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent unde care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată. Fabrica Bosch din Blaj acordă o atenție specială , satisfacţiei angajaților săi, oferindu-le o gamă largă de beneficii precum: program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare și recomandare, transport gratuit, programe de instruire și dezvoltare, cantină proprie în incinta fabricii și servicii medicale gratuite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Recepție a lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei

Publicat

în

Transapuseana, recepție a lucrărilor pe lotul 1

Vineri 26 aprilie a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.

Anunțul a fost făcut de Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor”, a precizat Marius Hațegan.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri.

Autoritățile județene afirmă că modernizarea Transapusenei este importantă pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la arealele turistice din zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teren multisport în cartierul Recea din Alba Iulia: Autorizație de construire

Publicat

în

Alba Iulia: Autorizație de construire pentru un teren multisport în cartierul Recea

A fost semnată autorizația de construire, în cartierul Recea din Alba Iulia, a unui complex ce va cuprinde un teren multisport, dar și locuri de joacă, inclusiv cu dotări speciale pentru copiii cu dizabilități.
Atât terenul cât și locul special de joacă sunt rezultatul propunerilor albaiulienilor, în cadrul procesului de bugetare participativă.
Terenul multisport va fi unul sintetic, amenajat și dotat corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi, iar în întregul complex vor fi plantate vegetație, arbuști și arbori.
În acest moment se lucrează la caietul de sarcini, urmând ca lucrările să fie scoase în cel mai scurt timp la licitație, valoarea totală estimată a investiției fiind de 3,34 milioane lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război în România

Publicat

în

Zi dedicată în România veteranilor de război

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

În Războiul de Independenţă (1877-1878) au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, www.veterani-ww2.ro. Ulterior, în Primul Război Mondial, în care a fost mobilizată 11% din populaţia ţării, respectiv peste 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 de soldaţi (peste 335.000 de morţi şi dispăruţi şi peste 75.000 de invalizi), în vederea atingerii obiectivului, respectiv acela al eliberării şi al reîntregirii naţionale. Luptele duse pe teritoriul ţării au făcut, de asemenea, circa 650.000 de morţi în rândul populaţiei civile. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care circa 92.000 de militari decedaţi, potrivit informaţiilor prezentate în albumul „100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie”, publicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe site-ul www.mapn.ro. La data publicării acestui volum, în 2018, mai erau în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea, la articolul 2, că: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul amintit anterior. Astfel, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

De asemenea, după Primul Război Mondial, încheiat în anul 1918, au fost adoptate diferite legi, prin care participanţii la campanii şi urmaşii lor au primit diferite drepturi şi avantaje reparatorii. Astfel, prin Legea din 13 ianuarie 1918, participanţii la Primul Război Mondial care au fost decoraţi cu Medalia „Virtutea Militară” de război clasa I, au primit o pensie viageră, iar prin Legea din 2 septembrie 1920, li s-au creat condiţii speciale de pensionare, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În 1927, prin Decretul – lege nr. 1402 din 15 mai, ofiţerilor activi şi de rezervă care participaseră la Primul Război Mondial şi care fuseseră decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”, li s-au acordat loturi de teren sau loturi de casă, precum şi anumite gratuităţi.

Veteranii de război au primit o serie de drepturi şi avantaje şi în anii următori, printr-o serie de acte normative, precum Decretul nr. 1304 din 8 mai 1933, Decretul nr. 1056 din 6 mai 1936, Legea nr. 794 din 4 septembrie 1941, Legea nr. 310 din 24 aprilie 1945, Decretul-lege nr. 440 din 4 iunie 1945. Începând din 1948, aceste drepturi şi avantaje au fost revăzute, unele fiind chiar anulate.

sursa: agerpres.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba