Rămâi conectat

Administrație

15 iunie, ședină extraordinară la CL Alba Iulia: Schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” din Alba Iulia în spațiu pentru activități medicale a Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, pe perioadă nelimitată, pe ordinea de zi

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor supune la vot, în ședința extraordinară ce va avea loc pe 15 iunie, schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale pe perioadă nedeterminată.

Imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, înscris în CF nr. 85718 Alba Iulia, compus din teren în suprafață de 593 mp și suprafață construită la sol 345 mp, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, a devenit proprietatea Consiliului Județean Alba în anul 2015 și se află în administrarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în scopul amenajării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulatoriu.

Imobilul a aparținut domeniului public al Municipiului Alba Iulia până în anul 2015, când urmare a Hotărârii Consiliului Local Alba Iulia nr. 196/2015 și a Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 106/2015, a trecut din domeniul public al Municipiului Alba Iulia în domeniul public al Județului Alba.

Funcționarea Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie în noua locație din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, presupune obținerea avizului conform din partea Ministerului Educației Naționale, privind schimbarea destinației din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale.

Consiliul Județean Alba, în calitate de proprietar, a obținut avizul conform nr. 10095/13.09.2017 al Ministerului Educației Naționale, pentru schimbarea de destinație a imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, din spațiu de învățământ, în spațiu pentru activități medicale, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia, în vederea funcționării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie. Avizul specifică că „după această perioadă, imobilul sus-menționat va primi destinația inițială, și anume spațiu de învățământ”.

Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia funcționează însă din 2015 în incinta Colegiului Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, spațiu proprietate publică a Municipiului Alba Iulia, în baza contractului de administrare nr. 78810/02.10.2015, cu termen de valabilitate pe întreaga perioadă de funcționare a unității de învățământ.

Consiliul Județean Alba a obținut din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice Avizul conform nr. 11052/13.11.2015 pe o perioadă de 5 ani, apoi Avizul conform nr. 10095/13.09.2017 pentru schimbarea destinației bunului imobil în cauză, pentru o perioadă de 10 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, imobilul să primească destinația inițială, de spațiu de învățământ.

Consiliul Județean Alba a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o investiție în valoare de 21.928.317,18 lei la imobilul în cauză, iar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a demarat procedurile de obținere de finanțare prin Compania Națională de Investiții, sens în care, pentru depunerea cererii de finanțare, este imperios necesar ca destinația acestui imobil să fie cea de asistență medicală, pe durată nedeterminată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din localitatea Galați (Zlatna) avansează, au anunțat autoritățile locale.

Prin acest proiect vor fi amplasate 11 containere unde cetățenii vor putea sa depoziteze deșeuri din demolări, deșeuri vegetale, deșeuri casnice, sticlă, mobilă, carton, electrocasnice sau deșeuri periculoase.

Vor fi amplasate în incintă și un cântar si un bazin subteran pentru colectarea uleiurilor uzate.

Proiectul depășește 760.000 de euro și este finanțat prin PNRR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare a fost finalizată înainte de 1 mai. 
Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
După ce anterior s-a turnat primul strat de asfalt, luni 29 aprilie a fost turnat cel de-al doilea strat. Au urmat trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării.
A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii.
Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte. Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba