Rămâi conectat

Administrație

Circulația autovehiculelor va fi interzisă la Blaj în zilele de 1 și 2 mai

Publicat

în

Din cauza faptului că pericolul nu a trecut în ceea ce privește pandemia de coronavirus, dar și pentru că există intenția, din partea unor cetățeni, de a se ieși la iarbă verde cu ocazia zilelor de 1 și 2 mai, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj a aprobat astăzi instituirea unor restricţii de circulaţie a autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj pentru zilele de 1 şi 2 mai 2020, în vederea prevenirii şi limitării infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2.
Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei.
Astfel, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj în zilele de 1 mai 2020 şi 2 mai 2020, între orele 07:00 şi 19:00.
Excepţie fac următoarele categorii de autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete şi/sau participanţi la trafic:
– autovehicule, maşini, auto-utilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj – altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă.
– autovehicule, maşini, auto-utilitare care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale.
– autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aflate în tranzit prin municipiul Blaj, cu condiţia să tranziteze oraşul fără oprire programată.
– autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc la Blaj de la alte destinaţii situate în afara municipiului Blaj sau care se deplasează de la Blaj spre locul de reşedinţă/domiciliu situat în afara municipiului Blaj.
– autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în interes de serviciu în municipiul Blaj în zilele de 1 şi 2 mai 2020.
– autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în municipiul Blaj datorită unor urgenţe medicale sau unor motive temeinic justificate (căsătorie, deces, etc).
Pentru situaţii de avarii sau situaţii de urgenţă, fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri autovehiculele, maşinile, auto-utilitarele şi motocicletele Poliției Române, Jandarmeriei Române. Ministerului Apărării Naţionale. Serviciului Public de Poliţie Locală al municipiului Blaj. Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD, Serviciului de Ambulanță, Spitalului Municipal Blaj. Primăriei Municipiului Blaj, Serviciul Public de Interes Local « Gospodărie Comunală » cât şi toate autovehicule, maşinile şi auto-utiIitarele altor furnizori de servicii publice (energie electrică, gaz metan, apa-canal, internet/telefonie/cablu TV, salubritate, etc) și tuturor celorlalte instituţii aflate în misiune în baza unui ordin de serviciu sau implicate în misiunea de prevenire şi limitare a infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Drum nou spre cimitirul din Beldiu: Lucrări în curs

Publicat

în

Lucrări în curs la un drum nou spre cimitirul din Beldiu

Se lucrează la accesul spre cimitirul sătesc Beldiu.

Se excavează stratul vegetal, urmează straturile suport și montarea dalelor, lucru ce va permite, conform reprezentanților administrației locale, realizarea unui drum de acces sigur și civilizat.

Într-un viitor apropiat, pe lângă accesul către cimitir, drumul pavat va asigura și accesul către capela ce urmează a fi construită aici.

În paralel, la căminul cultural din Beldiu se execută lucrări de reparații și zugrăveli interioare, după înlocuirea instalațiilor electrice în totalitate și în scurt timp se vor monta corpurile de iluminat, întrerupătoarele și prizele.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Punte pietonală în reparație capitală la Sebeș

Publicat

în

Sebeș: Punte pietonală în reparație capitală

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș informează cetățenii că puntea care face legătura între strada Spicului și strada Abatorului este în reparație capitală până în 30 iunie.

Se vor executa mai multe lucrări.

Lucrările prevăzute a se executa sunt recondiționarea cablului principal de susținere, confecționarea și înlocuirea balustradelor, precum și înlocuirea căii de rulare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba