Rămâi conectat

Știri

Mediile vor fi încheiate cu două note, nu se mai dau teze: Evaluarea Natională, pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

Publicat

în

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat, luni seară, că Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență. Cursurile rămân suspendate, însă continua învățarea asistată de tehnologie. Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.
Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.
  • Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu doua note, iar tezele nu se vor mai suține
  • Evaluarea Nationala se va sustine incepand cu data de 15 iunie
  • Bacalaureatul va incepe cu probele scrise pe 22 iunie si va continua cu probele de competenta
  • Cursurile raman suspendate, insa continua invatarea asistata de tehnologie.
  • Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire.
  • Studentii isi vor continua cursurile online, iar examenele se pot sustine si online.
  • Măsuri de siguranța pentru clasă: În sala de clasă, igienizată, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială.

Declaratii Monica Anisie:

  • Prioritatile MEN sunt de a asigura cadrul necesar pentru incheierea situatiei scolare pentru toti elevii si sustinerea examenelor, cu pastrarea masurilor de siguranta
  • Am luat in calcul si masurile pe care state precum Italia, Portugalia, Ungaria, Letonia, Malta le-au luat in contextul pandemiei Covid-19 Cursurile realizate in unitatile de invatamant raman suspendate, insa continua invatarea asistata de tehnologie
  • Pentru elevii fără posibilități, ministerul si scolile vor oferi calculatoare
  • Se recupereaza materia neparcursa in aceasta perioada în anul școlar viitor
  • Totodata, MEN va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplina, astfel incat unele continuturi care erau prevazute pentru aceasta perioada sa fie abordate in anul scolar urmator. Cu alte cuvinte, se recupereaza materia neparcursa in aceasta perioada
  • Mediile vor fi incheiate cu minim doua note sau calificative, dar nu se vor mai sustine teze
  • Pentru situatiile exceptionale, de exemplu in cazul in care un elev nu are doua clificative sau note, MEN va comunica modalitatile de incheiere a situatiei scolare
  • In ceea ce priveste reluarea activitatilor in cadrul unitatilor de invatamant: elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional si post-liceal, pot reveni in unitatile de invatamant pe data de 2 iunie, doar pentru doua saptamani
  • Se vor realiza in aceasta perioada numai activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale
  • Pentru elevii care au probleme de sanatate sau au in familie persoane cu risc de imbolnavire, prezenta la scoala va fi optionala, iar decizia va apartine parintilor
  • In aceasta situatie insa, pregatirea elevului se va realiza in continuaere in sistem online
  • Studentii isi vor continua cursurile online, iar examenele se pot sustine si online
  • Fiecare Universitate va stabili modalitatea si data sustinerii acestor examene

Evaluarea Nationala si bacalaureatul se vor sustine dupa noua programa transmisa

  • Evaluarea Nationala se va sustine incepand cu data de 15 iunie
  • Bacalaureatul va incepe cu probele scrise pe 22 iunie si vor continua cu probele de competenta
  • Calendarul va fi comunicat ulterior
  • Pentru cei care sustin examenele de certificare, pentru invatamantul profesional si profesional-dual, dar si post-liceal, vor fi realizate aceste examene numai pe baza de proiect, iar proba practica va fi echivalata.
  • In ceea ce priveste examenele pe care le sustin cadrele didactice – adica titularizare, definitivat sau gradele didactice – acestea se vor desfasura cu respectarea masurilor de siguranta, iar Ministerul va comunica in scurt timp modalitatea de sustinere, dar si calendarele.

Masuri de siguranță în școli

  • Si pentru ca exista o preocupare constanta referitoare la conditiile de siguranta in scoli, vreau sa clarific urmatoarele aspecte: va asigur ca se vor lua toate masurile de siguranta, in asa fel incat sa evitam orice risc de imbolnavire
  • Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătății, va elabora un ordin comun prin care vom stabili în mod clar toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ
  • În sala de clasă, igienizată după fiecare curs, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă
  • În plus, vă anunț că inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un Telverde pentru orice întrebare sau nelămurire din partea părinților, a elevilor sau a cadrelor didactice pe această temă În încheiere, vreau să subliniez că toate măsurile luate de Ministerul Educației și Cercetării respectă recomandările medicilor specialiști.
  • Prin urmare, obiectivele MEN în această perioadă sunt următoarele: încheierea cu bine a situației școlare, iar examenele pentru elevi, studenți și profesori să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea

Sursa:hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Aproape 7 mii de elevi și cadre didactice din Alba implicați în activități în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școala în Siguranță”

Publicat

în

Aproape 7 mii de elevi și cadre didactice din Alba implicați în activități în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școala în Siguranță”

În perioada 14 – 17 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, alături de polițiști de la subunitățile inspectoratului, au intensificat activitățile informativ-preventive, în scopul creșterii siguranței în unitățile de învățământ din județ.

Polițiștii au ajuns, în cele 4 zile, în 138 de unități de învățământ din județ și au interacționat cu peste 6.800 de elevi și cadre didactice, care au fost informați cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, modul în care acestea afectează sănătatea fizică și psihică, consecințele legale ale consumului și traficului de droguri precum și cu privire la răspunderea penală a minorilor.

De asemenea, elevii au învățat cum să recunoască și să reacționeze în situații de bullying, cyberbullying și despre cum să prevină implicarea sau victimizarea prin fapte cu violență, despre efectele, cauzele și impactul fenomenului de violență asupra victimelor și comunității dar și cum să identifice semnele traficului de persoane, care sunt măsurile de precauție ce trebuie adoptate, precum și despre importanța protejării intimității și a vieții private.

În activitățile desfășurate, alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost implicați specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire  Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și alți parteneri instituționali.

Activitățile au fost organizate în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școala în Siguranță”, proiect inițiat de Direcția Siguranță Școlară din cadrul Poliției Române, menit să conștientizeze elevii cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Sistem inteligent de distribuție a gazului în curând în comuna Cergău

Publicat

în

În curând în comuna Cergău, sistem inteligent de distribuție a gazului

Locuitorii comunei Cergău vor beneficia de un sistem inteligent de distribuție a gazului, gratuit, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În data de 14 mai Primăria Comunei Cergău a publicat în Monitorul Oficial al României – partea a șasea, anunțul de participare la licitația privind concesionarea, operarea precum și execuția lucrărilor de înființare și sistemului inteligent de distribuție a gazului în cele trei sate aparținătoare comunei Cergău. Valoarea investiției este de 21,4 milioane de lei, din care finanțare de la bugetul de stat 20,4 milioane de lei și 950 de mii de lei din bugetul local al comunei Cergău.

Lungimea rețelei de gaz este de 24 de kilometri și va avea un număr de 600 de branșamente. Branșamentul fiecărei gospodării va fi gratuit, iar instalația interioară va fi suportată de către beneficiar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Prima zi din săptămână, o problemă pentru mulți: De ce să iubim ziua de LUNI

Publicat

în

Există un curent al celor care detestă ziua de luni. Doar că este total greșit.

E adevărat, toți ne dorim un weekend prelungit, dar nu avem cum să schimbăm faptul că începe o nouă săptămână.

Dimpotrivă, trebuie sa ne bucure, înseamnă că suntem în viață. E un nou început, e posibilitatea de a ne continua acțiunile începute.

Este total greșit să ne plângem de ziua de luni, pentru că vom atrage o energie negativă inutilă. Vă sfătuim să începeți săptămâna cu zâmbetul pe buze și veți vedea că lucrurile vor merge ca pe roate. Luni începe săptămâna, începem și noi sau continuăm cele începute. Iar orice început ne oferă o motivație nouă, e o ocazie minunată de a ne reseta. Lunea este perioada optimă pentru a planifica lucruri noi, țeluri noi și a le imprima cu energie pozitivă, nicidecum cu ”Vai, e luni!”

Mai mult, veți avea la dispoziție o săptămână pentru a vă îndeplini cele propuse. Când începeți ceva de luni, vă veți simți invincibil. Așadar, lăsați săptămâna să înceapă lin, într-o notă pozitivă, iubiți-vă viața și ziua de luni și astfel veți proiecta un parcurs minunat al săptămânii ce va începe.

Guvernată de Lună, ziua de LUNI are cea mai puternica influenta asupra noastra. Este o zi in care lumea e mai influentabila dar si mai receptiva, deci, daca vrei sa convingi pe cineva sa faca ce iti doresti, sa-ti ofere ceea ce ai nevoie, sa te asculte, sa te ia in seama, spune-i ce vrei intr-o zi de LUNI. Te va asculta cu mai mare deschidere si va fi atent la ceea ce ii transmiti. Este o zi in care suntem mai sensibili, deci, daca vrei sa atingi coarda sensibila a cuiva, daca vrei sa storci de la cineva lacrimi si compasiune, daca vrei sa convingi un client sa-ti cumpere produsele sau serviciile foloseste-te de o zi de LUNI. Daca vrei sa faci diverse schimbari mici in viata ta, cum ar fi sa schimbi mobila in casa, sa iti schimbi aspectul sau vestimentatia, sa-ti schimbi dieta sau chiar serviciul, profita de o zi de LUNI. Desi ar fi o zi buna sa te apuci de ceva nou, tendinta spre lene poate fi mai mare, deci trebuie sa faci un efort sporit sa iesi din zona de confort si sa te apuci de treaba. Daca esti o fire artistica si ai veleitati in domeniu, foloseste-te de creativitatea, inspiratia si imaginatia pe care Luna ti le ofera intr-o zi de LUNI. Esti certat cu cineva? LUNI este o zi perfecta sa-ti ceri iertare, sa deschizi o cale spre reconciliere, sa te pui in pielea celuilalt ca sa intelegi ce simte. LUNI, clarviziunea, intuitia, presimitirile sunt mai intense, deci asculta ce-ti transmite vocea ta interioara pe diverse cai si tine cont de mesajele subtile care vin spre tine.

Foarte multe persoane consideră deprimante zilele de luni. Însă specialiștii subliniază faptul că acest lucru are legătură mai mult cu propriile noastre nemulțumiri și nu cu acea zi a săptămânii. Iată despre ce este vorba. „Ziua de luni este prima zi a săptămânii. Toţi cei care resimt această zi într-un mod negativ, aproape depresiv, sunt în mod cert nemulţumiţi de propria viaţă, familie sau job. De aceea, întrebarea care se pune din perspectivă psihologică este următoarea: urăşti ziua de luni? Dacă răspunsul este da, încearcă să faci o introspecţie şi să descoperi, de fapt, ce urăşti. Ziua de luni este doar un paravan în spatele căruia se pot ascunde o seamă întreagă de nemulţumiri, furie, deznădejde, depresie, anxietate şi încă multe altele. Până nu vei rezolva toate aceste problemele de fond, lunea va rămâne ziua pe care o urăşti” sustine psihoterapeutul Constantin Cornea.

Sursa: doctorulzilei, acvaria.com, exquis.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba